SPOR - 03 Şubat 2026 Salı 22:25

Milan Skriniar ve Kristjan Asllani, PFDK’ya sevk edildi

A
A
A
Milan Skriniar ve Kristjan Asllani, PFDK’ya sevk edildi

Trendyol Süper Lig’den 9 kulübün yanı sıra Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar ’hakareti’, Beşiktaş’ta kırmızı kart gören Kristjan Asllani ise kural dışı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takımlar ve kişileri açıkladı. Buna göre, Süper Lig’in 20. haftasında oynanan karşılaşmalar sonrası disiplin raporları şöyle:

Antalyaspor Kulübü’nün 30.01.2026 tarihinde oynanan Antalyaspor-Trabzonspor müsabakasındaki ‘saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

Antalyaspor Kulübü Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu’nun aynı müsabakadaki ‘hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca31.01.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Eyüpspor Kulübü’nün 31.01.2026 tarihinde oynanan Corendon Alanyaspor müsabakasındaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verildi.

RAMS Başakşehir Futbol Kulübü’nün 31.01.2026 tarihinde oynanan RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor müsabakasındaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

RAMS Başakşehir Futbol Kulübü idarecisi Mesut Altan’ın aynı müsabakadaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarıncatedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Çaykur Rizespor Kulübü’nün 31.01.2026 tarihinde oynanan RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor müsabakasındaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verildi.

Beşiktaş Kulübü futbolcusu Kristjan Asllani’nin 31.01.2026 tarihinde oynanan Beşiktaş-Konyaspor müsabakasındaki ‘kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 01.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Konyaspor Kulübü’nün 31.01.2026 tarihinde oynanan Beşiktaş-Konyaspor müsabakasındaki ‘7 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verildi.

Gençlerbirliği Kulübü’nün 01.02.2026 tarihinde oynanan Gençlerbirliği-Gaziantep Futbol Kulübü müsabakasındaki ‘saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ‘6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verildi.

Galatasaray Kulübü’nün 01.02.2026 tarihinde oynanan Galatasaray-Kayserispor müsabakasındaki ‘çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verildi.

Kocaelispor Kulübü’nün 02.02.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe müsabakasındaki ‘çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, ‘saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2025-2026 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verildi.

Fenerbahçe Kulübü’nün 02.02.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe müsabakasındaki ‘çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve ‘saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü idarecisi Emir Hulusi Yolaç’ın aynı müsabakadaki ‘sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca 03.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Milan Skriniar’ın aynı müsabakadaki ‘hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 03.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Fatih Tekke: "Zorlu bir süreç bizi bekliyor" Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, her maçın zor geçtiğini belirterek, Trendyol Süper Lig’de konumlarını belirleyecek önemli bir sürece gireceklerini söyledi. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. hafta maçında Trabzonspor, evinde Fethiyespor’u 3-0 mağlup etti. Karşılaşmanın sonunda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, her maçın kendileri için zor geçtiğini belirterek, "Morale ihtiyacı olan oyuncuların gol atması da sevindirici. Oyun hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok. Topa sahip olan takım bizdik. Orta bir kalite farkı da var. Rakibimize fazla fırsat vermedik ama tek fırsatı gole çevirdiler. Allah’tan gol geçerli olmadı. Her maç zor bizim için oluyor. İkinci yarı da ise yaptığımız değişikliklerle iyi şeyler oldu diyebilirim. Yetenekli oyuncularımızın biraz daha sorumluluk almaları gerekiyor" dedi. Tecrübeli oyunculardan öz güvenlerini yukarı çıkartacak aksiyonlar beklediklerini belirten Tekke, "Kupa da yolumuza devam ediyoruz. Ama zorlu bir sürecimiz var. Sakat oyuncularımızda var. Özellikle hafta Bazı bölgelerde sorunlarımız da var. Dolayısıyla zor bir süreç bizi bekliyor. Burada bu oyuncularımın herkesin bence eğer senede bir periyotta tam destek gerekiyorsa, bence bu 5 haftalık, periyotta buna desteği ortaya koymak gerekiyor. Ligin seyrinde yerimizi tayin edecek bir 5 haftaya giriyoruz. Dolayısıyla herkesten beklentim Trabzonspor’un faydası için yapılabilecek neyse onu yapmak" ifadelerini kullandı. Fatih Tekke, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak ise son güne kadar bu çalışmanın devam edeceğini ihtiyaçlarını giderecek net oyuncular üzerinde durduklarını belirtti.