GÜNDEM - 24 Haziran 2024 Pazartesi 21:09

Moda tasarımcısı Tolga Çam kavga ve taciz iddialarına ilişkin konuştu

A
A
A
Moda tasarımcısı Tolga Çam kavga ve taciz iddialarına ilişkin konuştu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde teknede yaşanan kavga ve taciz iddialarıyla ilgili konuşan moda tasarımcısı Tolga Çam, "Tanınıyor olduğumdan dolayı kadına taciz olarak adlandırıldı. Sahi Güvenlik’te verilen bir ifadede taciz olayı yok. Kesinlikle benimle arasında bir şiddet geçmedi. Kaptanın kızı yüzünü tırmalayarak, kaptanın eşi de kendine vurarak video çekmeye başladılar" dedi.


Moda tasarımcısı Tolga Çam, Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde 15 Haziran’da ailesiyle birlikte kiraladıkları tekneyle denize açıldı. İddiaya göre, bir haftalık turda gidilen yerleri beğenmeyen Çam, 21 Haziran’da Şövalye Adası’na geldiklerinde teknenin kaptanı Remzi Kasapoğlu’na saldırdı. Çam, iddiaya göre araya girmek isteyen kaptan Kasapoğlu’nun eşi Emine Kasapoğlu’nu da darbetti. İhbar üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, tekneden Tolga Çam ve ailesini alarak, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirdi. Teknesiyle limana yanaşan kaptan Remzi Kasapoğlu da, ailesiyle birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürülerek ifade verdi. Emine Kasapoğlu darp raporu da aldı. Teknede yaşananlar sosyal medyada darp ve taciz olarak yayıldı.


Olayla ilgili açıklama yapan moda tasarımcısı Tolga Çam, taciz olayının yaşanmadığını ve Sahil Güvenlik ifadesinde de bunun olmadığını söyledi.



"Kaptanın kızı yüzünü tırmalayarak, kaptanın eşi de kendine vurarak video çekmeye başladılar"


Yaşanan olay hakkında konuşan ünlü modacı Tolga Çam, “Bayram tatilini geçirmek için Fethiye’de bir tekne kiraladım. 5’inci gün kaptanla aramızda bazı anlaşmazlıklar oldu. Bunun üzerine tekneden inmek istedik. Bizi indiremeyeceğini söyleyip açığa demir attı. Kaptanın eşi tarafından sözlü şiddete maruz kalınca ben de kaptanın eşine haddini bilmesi gerektiğini ve onların her gününe para ödediğimi, bana hizmet etmeleri gerektiğini dile getirdim. Bunun üzerine kaptan bana, anneme ve aileme küfürler savurarak üzerimize yürüdü. Ben olduğum yerde durduğum esnada teknede olan dayım kaptana fiziki bir temasta bulundu. Şiddet gösterdi. Fakat tahrik edildik. Ağza alınmayacak küfürlerde bulununca insanın da bir sabrı var. Kaptan da zaten bize küfür ederek bizi tahrik ettiğini itiraf ediyor. Dayımla çıkan arbede esnasında ben ön taraftaydım. Kavga bittikten sonra arkaya geçtim. Kaptan bana tekrardan küfür etti. Kaptanın üzerine ‘Ne diyorsun sen’ diye yürürken kaptanın kızı yüzünü tırmalayarak, kaptanın eşi de kendine vurarak video çekmeye başladılar. ’Bizi taciz ediyorlar, bizi öldürüyorlar’ diye. O esnada da kaptan Sahil Güvenliği aradı. 12 kişi tarafından linç ediliyoruz. Bizi öldürüyorlar acil koşun diye. Biz şaşkınlıkla onlara bakarken birkaç dakika içerisinde Sahil Güvenlik geldi. Olay bundan ibaret” dedi.


Teknede çalışanların izin belgesi olmadığını söyleyen Çam, “Aile boyu teknedeler. İzinleri de yokmuş. Kaptanın bile o gün o hafta geçerli kaptanlık belgesi yok. Eşinin mürettebatlık belgesi yok. Tek belgesi olan kızı ve teknede çalışan diğer çocuğun bile ne izin ne de sigorta belgesi hiçbir şey yokmuş. Kızın da sadece kaptanlık belgesi varmış. Biz de daha önceden kirama yaptığımız bir acentadan kiraladık bu tekneyi. Hiç aklımıza gelmedi belgeleri kontrol etmek. Kesilen cezalarla öğrendik bunu. Sigortasız işçi çalıştırma, kaptanlık belgesi olmadan tekne kullanma, izinsiz mürettebat bulundurma gibi birçok sorundan ceza almışlar” ifadelerini kullandı.


Taciz iddiası ile ilgili adli işlem başlattıklarını belirten Çam, “Tanınıyor olduğumdan dolayı kadına taciz olarak adlandırıldı. Bu beni gerçekten çok üzdü. Şu an sosyal medyada bir linç kampanyası altındayım. İtibarım zedeleniyor. Avukatım da bu iddiayı atanları, doğrulayanları ve kötü yorum yapan herkese adli işlem başlattı. Adi vaka durumu. Kavga, taciz ortaya atılan iddia sosyal medyada” diye konuştu.


Sahil Güvenlik’e verilen ifadede taciz olmadığını vurgulayan Çam, “Bizi normalde cumartesi günü sabah saatlerinde indirmesi gerekiyordu. Fakat bu olayı cuma günü yapmaya çalıştı. Bir gün erken yapmaya çalıştığı için. Haklı olarak parasını ödediğim bir gün ve tatilimi zehir ettiği için küçük bir tartışma yaşadık. Kesinlikle benimle arasında bir şiddet geçmedi. Ben ve ailem 12 kişiydik, kaptan, eşi kızı, bir de mürettebat vardı, onlar da 4 kişiydi. Toplam 16 kişiydik. Sahi Güvenlik’te verilen bir ifadede taciz olayı yok. Sadece kaptana yapılan bir saldırı var. Bunun da kimin yaptığı belli ki inkar da etmiyoruz. Çünkü tahrik edildik. Bu olay bir anda nasıl tacize döndü bizi üzen bu” dedi.



Moda tasarımcısı Tolga Çam kavga ve taciz iddialarına ilişkin konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da aileler hedeflere el ele koştu Kütahya Kentpark, anlamlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. "Aileler Yarışıyor" temasıyla düzenlenen oryantiring müsabakasında, ebeveynler ve çocukları parkurda ter döktü. Kütahya’da aile bağlarını sporla güçlendirmek amacıyla düzenlenen Aileler Yarışıyor Oryantiring Müsabakası, Kentpark’ta renkli görüntülere sahne oldu. Ebeveynler çocuklarıyla birlikte harita yardımıyla hedefleri bulmak için kıyasıya bir mücadele verdi. Yarışma, çocukların yaş gruplarına göre Minikler, Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Kentpark’ın doğal dokusu içinde hazırlanan parkurlarda, aileler ellerinde haritalarla kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştı. Parkta gezintiye çıkan diğer vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, izleyicilerin katılımıyla yarışmacı sayısı beklenenin üzerine çıktı. Yarışmanın en dikkat çekici anları ise ailelerin el ele tutuşarak varış çizgisine ulaştığı dakikalar oldu. Parkuru tamamlayan anneler ve çocukları, etapların zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak birlikte hareket etmenin çok keyifli bir deneyim sunduğunu ifade ettiler. Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Oryantiring İl Temsilcisi Nadire Erdinç, sporu aile ortamına taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan İl Temsilcisi, bu tür organizasyonların devam edeceğini müjdeledi. Müsabaka, dereceye giren sporculara ve ailelerine verilen ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Bingöl Murat Nehri’nde kano heyecanı sona erdi:400 sporcu kıyasıya yarıştı Bingöl’ün Genç ilçesinde Murat Nehri üzerinde düzenlenen kano yarışları, slalom müsabakalarının ardından tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genç Kaymakamlığı ve Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde 8 Mayıs’ta başlayan organizasyona 10 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Toplam 77 takımın mücadele ettiği yarışmalarda sporcular, zorlu parkurda derece elde edebilmek için yoğun çaba sarf etti. Murat Nehri’nde gerçekleştirilen yarışlarda sporcuların performansı izleyenlerden büyük alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalar sonunda karma kategoride Rize Güneysu Spor Lisesi birinci oldu. Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü olurken, Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi dördüncü sırada yer aldı. Erkekler kategorisinde Rize Güneysu Spor Lisesi birinciliği elde ederken, Tunceli Spor Lisesi ikinci, Rize Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi ise dördüncü sırada yer aldı. Kızlar kategorisinde ise Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Rize Güneysu Spor Lisesi ikinci, Tunceli Spor Lisesi üçüncü ve Düzce Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Millet Bahçesi’nde düzenlenen törende dereceye giren takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Manisa Şehzadeler’de 100. Yıl günübirlik kullanım alanı hizmete açıldı Şehzadeler Belediyesi tarafından kente kazandırılan 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, alanın sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir örneği olduğunu belirtirken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise Manisa’nın daha yeşil ve yaşanabilir bir kent olması için ortak çalışmaların süreceğini söyledi. Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Şehzadeler Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, konuşmasına Anneler Günü’nü kutlayarak başladı. Başkan Şimşek, "Hayatımıza sevgiyle yön veren, dualarıyla bizi ayakta tutan annelerimizin ve anne adaylarımızın gününü canı gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı. Dayanışma, paylaşma ve sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneği olarak hayata geçirilen alanın Şehzadeler için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Başkan Şimşek, kent tarihinde "Hamalın Kırı" olarak bilinen bölgenin doğal yapısı korunarak yeniden planlandığını söyledi. "Bir kent insana verdiği değerle büyür" diyen Şimşek, açılışı yapılan alanın tam da bu düşüncenin ürünü olduğunu belirterek, "Bu alanı; ailelerin huzurla vakit geçirdiği, gençlerin sosyalleştiği, çocukların güvenle oynadığı, halkın her kesimine hitap eden bir yaşam alanı olarak planladık." dedi. "Gönülleri açan bir belediyecilik anlayışıyla yol yürüyoruz" Sosyal belediyeciliğin insanı merkeze alan bir anlayış olduğunun altını çizen Başkan Şimşek, yurttaşların ihtiyaçlarına dokunan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti. 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı’nın yapımına 2023 yılında başlandığını hatırlatan Başkan Şimşek, projede emeği geçen önceki dönem Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile merhum Başkan Gülşah Durbay’a teşekkür etti. Şimşek ayrıca, desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya ve belediye çalışanlarına da teşekkürlerini iletti. Mesire alanında kır lokantası, çocuk oyun alanları, bebek bakım odası, mescitler, yağmur barınakları ve otopark gibi birçok sosyal donatı bulunduğunu belirten Şimşek, alanın her yaştan vatandaşın ihtiyaçları düşünülerek hazırlandığını söyledi. Konuşmasının sonunda "Biz bu kenti çok seviyoruz." diyen Başkan Şimşek, "Kapıları kapatan değil, gönülleri açan bir belediyecilik anlayışıyla yol yürüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu alanın dostluklara, güzel hatıralara ve çocuklarımızın neşesine ev sahipliği yapmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu da Anneler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Manisa’nın son bir yılda önemli kayıplar yaşadığını ifade etti. Dutlulu, merhum Ferdi Zeyrek, Gülşah Durbay ve Daire Başkanı Güney Temiz’i rahmetle anarak, gün içerisinde onların ailelerini ziyaret ettiklerini söyledi. "Akpınar da kısa sürede açılacak" Manisa’nın doğal güzelliklerine rağmen vatandaşların yeterli sosyal ve yeşil alanlara sahip olmadığını dile getiren Başkan Dutlulu, vatandaşlardan gelen taleplerin büyük bölümünün piknik ve mesire alanları yönünde olduğunu belirtti. Bu eksikliği gidermek adına belediyelerin ortak çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Dutlulu, "Bugün Şehzadeler Belediye Başkanımız Hakan Şimşek çok güzel bir projeyi daha halkımızın hizmetine sundu. Modern şehirlerin en önemli ihtiyaçlarından biri yeşil alanlardır." dedi. Projede emeği geçen önceki dönem Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e, merhum Başkan Gülşah Durbay’a ve projeyi kısa sürede tamamlayan Başkan Hakan Şimşek’e teşekkür eden Dutlulu Akpınar Mesire Alanının da bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine açılacağını müjdeledi. "Bizim anlayışımızda belediyecilik; halkın malını halka kazandırmaktır." diyen Dutlulu, Manisa’nın daha modern, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şehir olması için tüm belediyelerin dayanışma içerisinde çalıştığını ifade etti. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimiyle 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı resmen hizmete açıldı. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri mesire alanını gezdi.