SPOR - 29 Ocak 2025 Çarşamba 23:29

Okan Buruk: "Kazanmak için elimizden geleni yapacağız"

A
A
A
Okan Buruk: "Kazanmak için elimizden geleni yapacağız"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ajax maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Böyle bir takıma karşı oynamak burada bizim için çok önemli. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

UEFA Avrupa Ligi’nin 8. haftasında Galatasaray, Hollanda deplasmanında yarın Ajax ile karşılaşacak. Mücadele öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Buruk,

“Evet tabii ki bizim için çok önemli bir karşılaşma. Son maça geldik. Kazandığımız taktirde gruptan çıkma şansımız yüzde 99’lara geliyor ve maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Kendi liginde ikinci sırada. Avrupa Ligi’nde son üç maçını kaybetti. Burada iyi başlamıştı ama tabii ki oyun kalitesi, futbolcu kalitesi ve özellikle tabii ki Hollanda’nın en büyük kulüplerinden biri. Avrupa’nın en değerli kulüplerinden biri. Böyle bir takıma karşı oynamak burada bizim için çok önemli. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

"Şu anda konum transfer değil"

Transferle ilgili gelen bir soruya ise Okan buruk, "Açık söylemek gerekirse şu anda konum transfer değil şu anda tek konumuz Ajax maçı ve bu maçta kazanıp bu turu geçmek ondan sonrası tabii ki önümüzde günler var, maçlar var. Hem lig maçı oynayacağız tabii ki pazartesi ama onun yanında transfer için daha önümüzde bir süre var onun için tabii ki çalışmaları yapılıyor ama şu andaki bu akşam için gündemimiz transfer değil. Akıl sağlığımız yerinde. O yüzden hem puan durumunu görebiliyoruz hem kendi içimizde ne yaşadığımızı, taraftarımızla birlikte nasıl bir oyun oynadığımızı, ne kadar güçlü olduğumuzu ne kadar iyi oyunculara sahip olduğumuzu, ne kadar iyi bir kadromuzun olduğunu ve ne kadar başarılı olduğumuzu görebiliyoruz. Tabii ki futbol öyle bir şey ki hem ciddiyetinizi hem konsantrasyonunuzu sürdürmek zorundasınız. Hep onu canlı tutmak zorundasınız. Biz de bunu hep içeride canlı tutmaya çalışıyoruz. Galatasaray’ın bu 2,5 senelik başarı hikayesinde hep bu var. Bunu da devam ettireceğiz. Sakatlıklarla da oyuncu eksikliği yaşayabiliyoruz. Kadro sıkıntısı çektiğimiz yerler de oluyor. Transfer dönemi sadece Galatasaraylı taraftarlar tarafından değil Galatasaray’ı karıştırmak isteyen taraftarlar tarafından da kullanılmaya çalışılıyor. Kendimizi, takımımızı ve camiamızı biliyoruz. İyi niyetle başkanımızın ve yönetimimizin çalıştığını biliyoruz. Tabii ki takıma takviye olacak oyuncuların bizim seviyemizde oyuncular olması önemli. En az bu takımın seviyesinde oyuncular. Çok iyi bir takım oluştu. Soyunma odasında her şey çok iyi gidiyor. Burayı bozmamak istiyoruz. Buraya önemli katkı verecek, burayı önemseyecek oyuncular istiyoruz. Bunun en iyi örneği yanımdaki Dries. Geldiği günden beri saha içinde ve dışında çok önemli katkı verdi. Bu takımı sahiplenecek, bu takımı gerçekten önemseyecek oyuncular almamız gerekiyor. Sadece isim almanız çok önemli değil. İsmin yanında, oyunculuğunun yanında tabii ki karakteri de çok güçlü oyuncular içeride olması gerekiyor ki bu takımın birlikteliği devam etsin. Transfer olacak tabii ki. Önümüzde günler var. Bu yapılacak. Takıma takviye olacak. Çünkü biliyorsunuz çok önemli bir oyuncumuz sakatlandı ve belki de en iyi oynadığımız Tottenham maçında sakatlandı” ifadelerini kullandı.

"Çok önemli oyunculara sahibiz"

Herkesin önemli oyuncularla çalışmak isteyeceğini ifaden eden sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Çok önemli oyunculara sahibiz. Bunun değerini bilmemiz gerekiyor. Farioli’nin Türkiye’de çalıştığı dönem çalıştığı takımlar oradaki kadro kalitesiyle buradaki kadro kalitesi çok farklı. Yine iyi oyuncularla çalışıyor ve onu da bence futbol olarak da ortaya koyuyor. Kendisi de zaten sonunun cevabını da Ajax’ın da önemli bir kadroya sahip olduğunu ve önemli oyunculara sahip olduğunu söyledi. O yüzden biz de gerçekten Galatasaray olarak yani Türkiye’de bu kadronun değerini az biliyoruz ama dediğim gibi saha içi oyuncuların bunu hep gösteriyor. Bunu daha çok göstereceğimiz 4 ay bizi bekliyor” açıklamasında bulundu.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’nin turizmi canlandırmak için yol haritası belirleniyor Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirilen Turizm Tanıtım Platformu Toplantısı’nda, Denizli’nin turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için master plan ve güçlü iş birliği vurgusu yapıldı. Denizli’de turizmin geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi ve daha etkin tanıtılması amacıyla "Turizm Tanıtım Platformu Toplantısı", Yavuz Selim Köşger başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör temsilcileri ve ilgili paydaşların geniş katılımıyla düzenlenen toplantı, ilin turizm potansiyelinin daha verimli kullanılması adına önemli, önemli kararlar alındı. Toplantının açılışında konuşan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, tüm paydaşların ortak hedef doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Denizli turizmini bulunduğumuz noktadan daha ileri taşımak için eşgüdüm içerisinde çalışmak zorundayız. Tanıtım faaliyetleriyle turist çekmek kadar, gelen ziyaretçilerin beklentilerini karşılamak da büyük önem taşıyor" dedi. Denizli turizminin lokomotifinin Pamukkale olması gerektiğini vurgulayan Vali Köşger, özellikle bölgede yaşanan hijyen ve altyapı sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Karahayıt ile birlikte turizm bölgelerinde planlama ve düzenleme eksikliklerinin giderilmesinin önemine değinen Köşger, imar uygulamaları ve yenileme alanlarıyla ilgili sorunların da çözülmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasında güvenlik konusuna da değinen Vali Köşger, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda turizm tesislerinin yangın güvenliği raporlarını 31 Mayıs’a kadar tamamlamasının hayati önem taşıdığını belirtti. Kartalkaya’da yaşanan benzeri olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Köşger, belediyeler ve itfaiye teşkilatlarının bu süreçte rehberlik edici bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini söyledi. Denizli’nin inanç, termal sağlık, kültür ve gastronomi turizmi açısından önemli değerlere sahip olduğunu ifade eden Vali Köşger, bu potansiyelin planlı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İlin turizm master planının bulunmadığını dile getiren Köşger, ilgili kurumlara ivedilikle kapsamlı bir plan hazırlanması talimatını verdi. Bu plan sayesinde günübirlik ziyaretlerin ötesine geçilerek, konaklamalı turizmin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Toplantı kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Denizli’nin Kültür ve Turizmine Genel Bakış" sunumu yapılırken, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı temsilcileri de "Michelin Yıldızı" sürecine ilişkin bilgilendirmede bulundu. T oplantıya Bülent Nuri Çavuşoğlu, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, akademisyenler ile oda ve dernek temsilcileri katıldı. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.
Nevşehir Sobesos Antik Kenti kazı statüsü yükseltildi Nevşehir’de bulunan Sobesos Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı kararlı kazı statüsüne yükseltildi. NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilsen Şerife Özdemir başkanlığında yürütülecek olan Sobesos Antik Kenti kazıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile NEVÜ iş birliğinde ‘Cumhurbaşkanlığı Kararlı Kazı’ statüsüne yükseltildi. Kapadokya bölgesinin önemli arkeolojik alanlarından biri olan Sobesos Antik Kenti’nde yürütülen kazıların, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde bilimsel çalışmalarla sürdürüleceği bildirildi. Alınan bu statü ile birlikte kazı çalışmalarının daha kapsamlı ve uzun soluklu şekilde yürütülmesinin önü açıldı. Nevşehir il sınırları içerisinde yürütülecek önemli arkeolojik projelerden biri olan Sobesos kazılarının, bölgenin kültürel mirasının korunması ve gün yüzüne çıkarılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Özellikle sahip olduğu mozaikler, hamam yapısı ve villa kalıntılarıyla dikkat çeken alanın, bilimsel kazılarla daha detaylı incelenerek turizme kazandırılması hedefleniyor. Sobesos Antik Kenti, ilk olarak 2002 yılında kaçak kazı ihbarı üzerine başlatılan çalışmalar sırasında gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan arkeolojik araştırmalarda Roma ve erken Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen mozaikli yapılar, hamam kompleksi ve çeşitli yaşam alanları tespit edildi. Bölgede bulunan mozaiklerin figürlü ve geometrik motifleriyle dikkat çektiği, bu yönüyle Kapadokya’daki nadir örnekler arasında yer aldığı belirtildi. Kazı çalışmalarının yeni statü ile birlikte yıl boyunca sürdürülebileceği, elde edilecek bulguların hem bilim dünyasına hem de bölge turizmine önemli katkılar sunmasının beklendiği kaydedildi.
Kocaeli Başiskele’de elektrikli çöp kamyonu dönemi başlıyor Başiskele Belediyesi, ayda yaklaşık 20 bin litre yakıt tüketimi yapılan çöp kamyonlarında tasarruf sağlamak ve karbon salınımını azaltmak amacıyla elektrikli araç testlerine başladı. Belediyeye ait güneş enerjisi santraliyle şarj edilmesi planlanan araçlardan beklenen verim alınması halinde, ilçedeki tüm temizlik işleri araç filosu elektrikliye dönüştürülecek. Test süreci kapsamında Başiskele Belediyesine geçici olarak temin edilen elektrikli çöp kamyonu, Belediye Başkanı Yasin Özlü tarafından kullanılarak test edildi. Başkan Özlü, test sürüşüne ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı bir video ile kamuoyuna anlattı. Mevcut sistemde çöp kamyonlarının yüksek yakıt tüketimine dikkat çeken Başkan Özlü, "Sadece çöp kamyonlarında ayda yaklaşık 20 bin litre yakıt tüketiyoruz. Elektrikli araçlar, beklediğimiz verimi sunarsa bizim için çok ciddi bir ekonomik avantaj sağlayacak ve önemli ölçüde tasarruf elde edeceğiz" dedi. Elektrikli araçların yalnızca ekonomik değil, çevresel açıdan da büyük kazanımlar sunacağını vurgulayan Özlü, bu araçların karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlanacağını belirtti. Şehir içinde en fazla kullanılan araçların çöp kamyonları olduğuna dikkat çeken Başkan Özlü, elektrikli sistem sayesinde ses ve gürültü kirliliğinin de önemli ölçüde azalacağını dile getirdi. Başiskele Belediyesinin hayata geçirdiği güneş enerjisi santraline de değinen Başkan Yasin Özlü, elektrikli araçlarda kullanılacak enerjinin büyük ölçüde buradan karşılanabileceğini ifade etti. Bu sayede hem maliyetlerin düşeceğini hem de çevreci bir yaklaşımın güçleneceğini belirtti. Elektrikli çöp kamyonunun birkaç ay boyunca test edileceğini belirten Başkan Özlü, süreç sonunda beklenen verimliliğin sağlanması halinde tüm temizlik işleri araç filosunun elektrikli araçlara dönüştürülmesinin planlandığını açıkladı. Özlü, "İstediğimiz verimi alırsak, öncü ve çevreci bir yaklaşımla filomuzu tamamen dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu.
İstanbul Ataşehir Belediyesi’nde Afet Yardım Gönüllüleri tanışma toplantısı Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’ne (ATAK) katılacak yeni üyeler için "Gönüllüler Tanışma Toplantısı" 31 Mart Salı günü Ataşehir Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) düzenlenecek. Afet risklerine karşı hazırlık çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi; deprem, yangın ve sel başta olmak üzere, acil durum ve afetlerde yaşanabilecek kayıpları en aza indirmek için arama kurtarma ekibi ATAK’ı 7/24 nöbet sistemiyle görev başında hazır tutuyor. Ataşehir Belediyesi’ne bağlı personel ve ilçedeki gönüllülerden oluşan Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ATAK), her yıl yeni üyelerin katılımıyla daha da büyüyor ve güçleniyor. Ataşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ATAK ekibine katılacak yeni üyeler için "Gönüllüler Tanışma Toplantısı" düzenlenecek. 31 Mart Salı günü Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı’nda bulunan Ataşehir Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) saat 19.30’da başlayacak tanışma toplantısı yaklaşık iki saat sürecek. ATAK ekibine katılmak isteyen tüm gönüllü yurttaşlara açık olan toplantıda; Afet İşleri Müdürlüğü’nün yapısı, görevleri ve projeleri anlatılacak ayrıca katılımcıların birbirleriyle ve ekip ile tanışması sağlanacak. ATAK ekibine kayıt işlemleri de bu toplantı esnasında gerçekleştirilecek. Toplantıyla birlikte ekip içerisinde tanışma ve kaynaşma sağlanarak, saha deneyimleri paylaşılarak daha güçlü bir ekip oluşturulacak.