ASAYİŞ - 11 Aralık 2025 Perşembe 15:50

Pendik’te eski eş dehşeti: 4 çocuk annesi kadın öldürüldü

A
A
A
Pendik’te eski eş dehşeti: 4 çocuk annesi kadın öldürüldü

Pendik’te bir kadın, eski eşi tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden kesilerek öldürüldü. Olay sonrası kaçan şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Olay, dün akşam saat 20.50 sıralarında Pendik Orhangazi Mahallesi Pınarlı Sokak’ta meydana geldi. İhbar üzerine adrese giden ekipler, 32 yaşındaki Hilal Aktepe’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan çalışmada, Aktepe’nin eski eşi olan ve 5 suç kaydı bulunan Necip Savaş D. tarafından kesici aletle saldırıya uğradığı tespit edildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheli, kısa süre sonra polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında aile içi şiddet nedeniyle 2020 tarihinde 2 aylık tedbir/uzaklaştırma kararı bulunduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Hilal Aktepe’nin 3 kız, 1 erkek olmak üzere 4 çocuk annesi olduğu belirtildi.



"Ev sahibi, kavgasız gün olmadığını, sürekli kapıya dayandığını, sürekli geldiğini ve bunu uzaklaştırma kararına rağmen yaptığını söyledi"


Mahalle sakini Adile Doğan, "Dün akşam olay gerçekleşti, gece birde öğrendik biz de olayı. Bugün buraya hem kadının kim olduğunu öğrenmek hem de kim tarafından katledildiğini öğrenmek için geldik. Maalesef yine boşandığı eş tarafından katledilmiş bir kız kardeşimizle karşı karşıyayız. Yine bir suç makinası, daha önce çok fazla kavgalar olmuş. Sokak ortasında yakın zamanda kadına saldırmış, yine arkadaşları falan araya girmiş. Dört yıldır burada oturuyor. Kendi halinde, çok iyi bir anne olduğu söyleniyor. Gezdiğimiz, dolaştığımız bütün komşuları şu an onun için ağlıyor; arkadaşlar onun için ağlıyor. Dört tane çocuğu var kadının, çocukların hepsi okuyor, hepsi okullu. Dediğim gibi kendi halinde, komşulukları iyi, şen şakrak bir kadın olduğu söyleniyor. İyi bir anne; tek başına yetmeye çalışan. Aynı zamanda bu olay yerindeki evinde de kiracı olarak kalıyor. Kimseye bir rahatsızlık vermeyen fakat sürekli komşuları, arkadaşları tarafından da uyarılan, ‘Bu seni bir gün öldürecek, dikkat et.’ Çünkü sürekli peşinde, sürekli takip halinde; bulduğu yerde şiddet uygulamaya çalışan. Ev sahibi, kavgasız gün olmadığını, sürekli kapıya dayandığını, sürekli geldiğini ve bunu uzaklaştırma kararına rağmen yaptığını söyledi." dedi.



"Kızlarının önünde katledilmiş"


Olayın yaşandığı sokakta ikamet eden Sebahat Küçük ise, "4 senedir burada, eşi arada bir geliyor çocuklarla ilgileniyordu ama kavgaları da çok oluyordu. 4 çocuğu var üçü kız, kızlarının önünde katledilmiş. Oğlu da babasının yanındaymış. Oğlunu da polisler götürmüş bildiğimiz kadarıyla" diye konuştu.



Pendik’te eski eş dehşeti: 4 çocuk annesi kadın öldürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Binlerce kişi Merkezefendi Belediyesinin gönül sofrasında buluştu Merkezefendi Belediyesi tarafından Karahasanlı Mahallesi’nde kurulan iftar sofrası yoğun katılımla gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan, "Bu sofralar sizinle birlikte bereketli, sizinle birlikte daha da anlamlı. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi. Merkezefendi Belediyesi’nin mahalle iftarları kapsamında düzenlediği gönül sofralarının ilki Karahasanlı Mahallesi’nde kuruldu. Hilal Cami yanında kurulan iftar alanında 7 bin kişi bir araya gelerek akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği programda Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhu aynı sofrada yaşandı. İftar programına protokol üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın ardından vatandaşlar için tasavvuf müziği sunulurken semazen gösterisi de gerçekleştirildi. "Her şey sizinle güzel" Büyük bir aşkla çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, "Bu Ramazan ayının güzel gününde dostluğu, paylaşmayı, birlikteliği ve beraberliği sizinle yaşamak için bu gönül soflarını kurduk. Bugün bu alanda yaklaşık 7 bin hemşerimiz ile iftarımızı açtık. İyi ki varsınız, her şey sizinle güzel. Bu ramazan sofraları sizinle birlikte bereketli, sizinle birlikte daha da anlamlı. Biz ne zaman bu gönül sofralarını kursak sizler doldurup taşırıyorsunuz. Biz sizlerden aldığımız güçle, sizlerden aldığımız enerji ile çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki halkın gücünü, halkın desteğini yanınızda hissettikten sonra hiçbir kuvvet sizleri durduramaz. Bütün baskılara bütün sıkıntılara rağmen sizlerden aldığımız güçle yapıyoruz. Sözümüz ‘Çalıştıkça Büyür Aşkımız’ o yüzden birbirimize olan sevgimiz bitmediği sürece bu mücadeleye, bu çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu. Sıradaki iftar bugün İlbade Mahallesi’nde Merkezefendi Belediyesi’nin bir sonraki toplu iftar programı bugün İlbade Mahallesi İlbade Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.
Denizli Halk oyunları şöleni için geri sayım başladı Halk Oyunları Kulüpler İl Şampiyonası 08 Mart Pazar günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılacak. 16 ekibin sırayla sahne alacağı yarışmalar saat 12.00’de seremoni ile başlayacak. Halk Oyunları heyecanı hafta sonu Denizli’de yaşanacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda 08 Mart 2026 Pazar günü saat 12.00’de başlayacak halk oyunları şöleninde 16 kulüp yarışacak. Yarışmanın yapılacağı Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda hazırlıklar sürüyor. Yarışmaya katılacak ekipler yarışmadan bir gün önce prova için salonda yerini alacak. Ekiplerin uyum ve performanslarına göre halk oyunları hakemlerinden oluşan jüri tarafından puanlama yapılacak ve şampiyonlar belli olacak. Erdoğan’dan halk oyunları şölenine davet Halk oyunlarının kültürel değerlerin yaşatılması açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, organizasyonun sadece bir yarışma değil aynı zamanda kültürel bir buluşma olacağını ifade etti. Halk Oyunları Kulüpler Denizli İl Şampiyonası’nda yarışacak takımlara başarılar dileyen Erdoğan, bu şöleni izlemek için herkesi Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’na davet etti. Yarışmaya katılacak takımlar ise; Minikler Düzenlemesiz Dal: Tavas Birlik Spor Kulübü, Minikler Düzenlemeli Dal: Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Kulübü, Yıldızlar Düzenlemesiz Dal: Destan Halk Oyunları Spor Kulübü, Güzel Pınar Kültür ve Yaşatma Spor Kulübü, Yıldızlar Düzenlemeli Dal: Grangaz Spor Kulübü, Gençler Düzenlemeli Dal: Hemdem Spor Kulübü, Kale Belediye Spor Kulübü, Gençler Düzenlemesiz Dal (E): Kale Belediye Spor Kulübü, Gençler Düzenlemesiz Dal (Karma): Hemdem Spor Kulübü, Gençler Düzenlemesiz Dal (K): Zeyyah Spor Kulübü, Hemdem Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemesiz Dal (E): Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi Spor Kulübü, İndigo Sanat Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemesiz Dal (Karma): İndigo Sanat Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemesiz Dal (K): Destan Halk Oyunlar Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemeli Dal: İndigo Sanat Spor Kulübü olarak açıklandı.
Sakarya Sakarya’nın tarihe meydan okuyan 1500 yıllık değirmeni Sakarya’nın Erenler ilçesinde 6 kuşaktır aynı aile tarafından işletilen yaklaşık bin 500 yıllık tarihi su değirmeni, sadece doğal üretimiyle değil, öğütme bedelinin nakit yerine un veya buğdayla ödendiği asırlık hak usulü sistemiyle de Anadolu’nun köklü geleneklerini günümüze taşıyor. Değirmendere Mahallesi’nde bulunan tarihi yapıda, 3 kilometre mesafeden su kanallarıyla getirilen suyun gücüyle dönen dev taşların arasında mısır ve buğday geleneksel yöntemlerle öğütülüyor. Fabrikasyon üretime direnerek doğallığını koruyan değirmende, unun kalitesini artırmak için yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki taşlara 3 ayda bir el işçiliğiyle bakım yapılıyor. Anadolu’nun eski geleneği "hak" sistemi sürüyor Değirmende ödeme yöntemi olarak nakdin yanı sıra Anadolu’nun eski geleneklerinden olan "hak" sistemi de uygulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar, öğüttükleri ürünün karşılığında dilerlerse belirli bir miktar un veya buğdayı değirmenciye emek bedeli olarak bırakabiliyor. Güncel rakamlara göre 15 kilogramlık bir teneke mısırın öğütme bedeli ise 75 lira olarak uygulanıyor. "Biz işletiyoruz" Değirmenin 6. kuşak işletmecisi Menderes Satıroğlu, Rumlardan kaldığı bilinen tarihi yapıyı 40 yıldır çalıştırdığını anlattı. Değirmenin 1920’li yılların sonunda dedesi tarafından devralındığını belirten Satıroğlu, "1925-1930 yıllarında dedem burayı devraldı. Ondan da bize geçti. Şimdi de biz işletiyoruz. Değirmenin dışını da biraz yeniledik. Zaman içinde yapının ahşap olan zeminini betonla yeniledik. Burası su ve taş değirmeni olduğu için unun lezzeti ve kalitesi normalden çok daha güzel oluyor" dedi. "Bin 500 yıldır dönen bu değirmene sahip çıkıyoruz" Eşine 20 yıldır yardım eden Sevgi Satıroğlu ise bir çuval mısırı yaklaşık bir saatte un haline getirebildiklerini aktararak, "Bin 500 yıldır dönen bu değirmene sahip çıkıyoruz. Su değirmeni her zaman bulunmadığı için müşterilerimiz çok memnun. Geleneksel üretimin tadını bilenler özellikle burayı tercih ediyor" diye konuştu.
Trabzon Başkan Genç’ten İran’ın Trabzon Başkonsolosluğu’na taziye ziyareti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İranlılar ve İran’ın dini lideri Ali Hamaney için Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati’ye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkonsolos Naser Mohebati’ye başsağlığı dileklerini ileten Başkan Genç, "Amerika ve İsrail’in saldırılarını en başından bu yana kesinlikle kabul edilemez buluyoruz, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bölgenin jeostratejik konumu maalesef tarihten bu yana emperyal güçlerin odağı olmuştur. Türkiye, İran ve Gürcistan bu kadim coğrafyanın halklarıdır. Bu toprakların hukukunu korumaya kararlılıkla devam edeceğiz. Yaşananlardan dolayı büyük bir üzüntü duyduk. Bu haksız ve hukuksuz saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürecin başından itibaren diplomatik girişimlerde bulunduğunu da vurgulayan Başkan Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu saldırıların yaşanmaması ve bölgede barışın sağlanması adına yoğun bir diplomatik çaba ortaya koymuştur. Ne yazık ki bugün uluslararası hukukun ciddi şekilde zedelendiğini görüyoruz. Türkiye olarak bölgede barışın, istikrarın ve bağımsız devletlerin egemenliğinin korunmasını önemsiyoruz. Şu ana kadar binin üzerinde İranlı kardeşimizin hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzmüştür. Ali Hamaney ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, kardeş İran halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Genç, Ali Hamaney ve savaşta ölen İranlılar için açılan taziye defterini imzaladı.