GÜNDEM - 03 Temmuz 2025 Perşembe 11:17

Peygamberimize yönelik karikatüre afişli protesto

A
A
A
Peygamberimize yönelik karikatüre afişli protesto

Leman Dergisi’nin Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’e yönelik yayımladığı karikatür skandalına tepkiler sürüyor. Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi’nde de vatandaşlar duruma afişle tepki gösterdi.



Leman Dergisi’nin geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) ile ilgili yayımladığı karikatür toplumda infiale neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere siyaset, medya ve çeşitli platformlardan tepkiler yükseldi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.



Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi’nde de vatandaşlar afiş asarak tepkilerini dile getirdi. Mahalleye asılan afişte, "Leman Dergisi’nin Peygamberimize yönelik saygısızlığını şiddetle kınıyoruz. Anam babam sana feda olsun Ya Rasulullah (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)" ifadelerine yer verildi.




Peygamberimize yönelik karikatüre afişli protesto

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de karı-kocayı öldüren cinayet şüphelisi yakalandı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde tartışma yaşadığı karı kocayı öldürüp firar eden cinayet şüphelisi R.Ş. (46) yakalandı. Olay dün saat 23.30 sıralarında Ayvacık ilçesi Fatih mahallesi Edremit caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin bahçesinde meydana geldi. Ayvacık ilçesinde Yediemin Otoparkı’nda henüz belirlenemeyen R.Ş. ile Barış Tekebaş arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine R.Ş. silahla Barış Tekebaş ile Tekebaş’ın boşanma aşamasında olduğu eşi Duygu Tekebaş’ı vurdu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Barış Tekebaş ile Duygu Tekebaş’ın hayatını kaybettikleri tespit edildi. Firar eden cinayet şüphelisi R.Ş. Ahmetçe köyü yakınlarında bir barakada polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Konuyla Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "22 Aralık 2025 günü saat 23.30 sıralarında Ayvacık İlçesi Fatih Mahallesi Edremit Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin bahçesinde, B.T. (2002) ve D.T. (2002) isimli şahıslar ateşli silahla vurulmuş halde ölü olarak bulunmuştur. Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde; Olayı gerçekleştirerek firar eden şüpheli şahsın R.Ş. (1979) olduğu tespit edilmiş ve Ahmetçe Köyü kırsalında bulunan bir barakada kısa sürede suç aleti ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.