TEKNOLOJİ - 28 Ocak 2025 Salı 11:11

realme GT 7 Pro’dan yapay zekâ destekli kamera deneyimi

A
A
A
realme GT 7 Pro’dan yapay zekâ destekli kamera deneyimi

realme, Snapdragon 8 Elite işlemciye sahip akıllı telefon modeli GT 7 Pro’yu tanıttı. Qualcomm’un en güçlü yonga setiyle donatılan cihaz, yüksek işlem kapasitesi, yapay zekâ destekli kamera sistemleri ve enerji verimli ekran teknolojisiyle öne çıkıyor.


realme, 26 Kasım 2024 tarihinde global lansmanı yapılan ve Türkiye’de Snapdragon 8 Elite işlemcisine sahip ilk akıllı telefon modeli olduğu belirtilen GT 7 Pro’yu satışa sundu. Cihaz, AI Ultra Net Anlık Kamera teknolojisiyle saniyede 30 kareye kadar keskin ve net çekimler sunarken, Sony Üçlü Pro Kamera Sistemi ile profesyonel düzeyde fotoğrafçılık imkânı sağlıyor. Su altı fotoğrafçılığı için geliştirilen Su Altı Fotoğraf Modu ve IP69 sertifikası ile 2 metreye kadar net çekim imkânı sunuyor. Eco OLED Plus Ekran, yüksek renk doğruluğu ve enerji tasarrufu sağlarken, yapay zekâ destekli Snapdragon 8 Elite işlemci, cihazın tüm performansını önemli bir noktaya taşıyor.


Yapay zekâ destekli ultra net kamera deneyimi


GT 7 Pro, saniyede 30 kareye kadar çekim yapabilen AI Ultra Net Anlık Kamera teknolojisiyle hızlı ve hareketli sahneleri net bir şekilde kaydedebiliyor. AI Anlık Mod, çekilen yüzlerce kareyi saniyeler içinde analiz ederek en net görüntüyü otomatik olarak belirliyor. Hareketli anların detay kaybı olmadan yakalanmasını sağlayan bu teknoloji, spor karşılaşmaları, çocukların oyun anları ve evcil hayvanların hareketli sahneleri gibi dinamik durumlarda etkili sonuçlar veriyor.


Sony Üçlü Pro Kamera


Cihazın sahip olduğu Sony IMX882 periskop telefoto lens, uzaktaki nesneleri bile yüksek netlikte görüntüleyerek fotoğraf kalitesini bir üst seviyeye taşıyor. 3X Optik Zoom ve AI destekli ultra net kamerası sayesinde uzak plan çekimler bile net ve keskin detaylarla yakalanabiliyor.


Su altında net çekim


realme GT 7 Pro, Su Altı Fotoğraf Modu ile mobil fotoğrafçılığı su altına taşıyor. IP69 sertifikası sayesinde cihaz, 2 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya dayanıklılık gösteriyor. Ultrasonik parmak izi teknolojisi, su altındayken bile cihazın kontrolünü mümkün kılıyor. Otomatik ışık ve netlik optimizasyonu sayesinde kullanıcılar, su altı dünyasını tüm detaylarıyla görüntüleyebiliyor.


Eco OLED Plus Ekran


Eco OLED Plus Ekran, renk doğruluğu ve enerji tasarrufu özellikleriyle dikkat çekiyor. Yüksek parlaklık ve derin siyah tonları, her ortamda net ve canlı bir görüntü sağlarken, enerji verimliliği sayesinde pil ömrü önemli ölçüde uzuyor. Özellikle açık havada ve yüksek ışık altında bile ekran görünürlüğü korunarak uzun süreli kullanımda göz yorgunluğunun önüne geçiliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Türkiye mazlumların sesi olmaya devam edecek" AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla’da düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümüne vurgu yapan Kaya, Gazze’deki zulme ve Türkiye’nin milli duruşuna dair mesajlar verdi. AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen iftar programına katıldı. Şehit yakınları ve gazilerin onur konuğu olduğu programda konuşan Kaya, Türkiye’nin bölgesel bir güç olarak mazlumların sesi olmaya devam edeceğini vurguladı. Konuşmasına tüm şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle selamlayarak başlayan Kaya, iftar sofrasının bereketinin Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü gururuyla birleştiğini belirtti. Çanakkale’nin sadece askeri bir başarı olmadığını ifade eden Kaya, "Çanakkale, imanlı yüreklerin emperyalistlere ’asla geçit verilmeyeceğini’ tarihin kalbine kanla kazıdığı yerdir. Bugün eğer dünyaya bağımsızlık konusunda örnek oluyorsak, bu sönmeyen Çanakkale ruhu sayesindedir. Şuna tüm kalbinizle inanın. Onların iman gücüyle vatanımız bugün dimdik ayaktadır ve ebediyen ayakta kalacaktır" dedi. "Gazze’de bir cinnet hali yaşanıyor" Dünyadaki gelişmelere ve Gazze’deki insanlık dramına dikkat çeken Kaya, İsrail’in bölgedeki saldırılarını "barbarlık" olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "hukuk tanımayan savaş" vurgusunu hatırlatan Kaya; "10 Ekim’den beri Gazze’de masum yavruları katleden bu barbarlık, sadece bir güvenlik meselesi değildir. Bu, ’vadedilmiş topraklar’ hezeyanıyla sahneye konulan bir cinnet halidir! Türkiye olarak biz, bu hukuksuzluğa karşı ’dur’ diyen tek gücüz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tavizsiz ve kararlı bir politikayla bu süreci yönetiyoruz" şeklinde konuştu. Muhalefete "lakatylık" tepkisi Bölgedeki kritik sürece rağmen iç siyasetteki tutumları eleştiren Kaya, muhalefetin Türkiye’nin bekasıyla ilgili bir derdi olmadığını belirterek, "Etrafımızda füzeler uçuşurken içerideki muhalefetin lakaytlığını milletimizin takdirine bırakıyorum. Tek dertleri polemik üretmek olanların, ne kanlı savaşlar umurlarında ne de milli bir duruşları var" dedi. Kaya, "Kimse bizi sınamaya kalkmasın. Biz Çanakkale’de yedi düveli sulara gömenlerin torunlarıyız. Gök kubbe çökmedikçe bu bayrak inmeyecek, yer yarılmadıkça bu ezan susmayacak. Türkiye, mazlumun umudu, ümmetin sesi ve zalimin kabusu olmaya ilelebet devam edecektir" ifadelerini kullandı. Program, okunan duaların ardından Sayan Kaya’nın çocuklara hediyesi ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Manisa Manisa’da feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı Manisa’nın Salihli ilçesinde 3 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2’si çocuk 5 kişi yaralandı. Kaza, İzmir-Ankara D300 Karayolu Durasıllı Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kula yönünden, Salihli istikametine giden Samet Ulusoy (33) yönetimindeki 45 ZB 9240 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçip, Salihli yönünden Kula yönüne giden Ali Karakurt’un (35) kullandığı 35AFJ 740 plakalı otomobil ve Hasan E. (44) yönetimindeki 34 CDT 249 plakalı otomobille çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kaza sonrası kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde otomobil sürücülerinden Samet Ulusoy ve Ali Karakurt’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, her 3 araçta bulunan yolcular Sinem K. (29), Esra K. (28), Elisa K. (3), Aras K. (1) ve Adile E. (34) yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Salihli Devlet Hastanesi ile Medigüneş Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Sinem K., Esra K., Elisa K., Aras K.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Samet Ulusoy ve Ali Karakurt’un cansız bedenleri ise sıkıştıkları yerden itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra hastane morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.