EKONOMİ - 07 Mayıs 2024 Salı 09:39

Rekor büyüme: En çok bilet satan şirket oldu

A
A
A
Rekor büyüme: En çok bilet satan şirket oldu

Biletinial, 2024 yılının ilk çeyrek dönemi için etkinlik biletleme sektörüne ilişkin verilerini açıkladı. Şirket, ilk çeyrekte ana faaliyet alanlarını kapsayan bilet satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre 4 katı büyüme elde ederek, bu satış rakamlarıyla Türkiye’nin "en fazla tiyatro, sinema ve opera-bale bileti satan şirketi" unvanını da korumuş oldu.


Türkiye’nin teknoloji odaklı ve kapsayıcılığı en geniş etkinlik biletleme platformu Biletinial, 2024 yılı ilk çeyrek dönemi büyüme oranlarını açıkladı. 2024 yılına yeni yatırım ve açılımlarla giren Biletinial, bunun sonuçlarını ilk çeyrekte almaya başladı. Kor faaliyet alanları olan etkinlik, eğitim, etkinlik, müzik, opera-bale ve tiyatroda bir önceki yılın aynı dönemine göre 4 katı bilet satan Biletinial, 2023 yılını ise bir önceki yıla göre 2 katı büyüme ile kapatmıştı. Satışlarda ilk 10 şehri İstanbul Avrupa, Ankara, İstanbul Anadolu, Bursa, İzmir, Antalya, Eskişehir, Manisa, Gaziantep ve Kocaeli aldı.


Biletinial’ın Türkiye’deki sinema salonlarının yüzde 60’ına, tiyatro salonlarının ise yüzde 80’ine hizmet verdiğini kaydeden Biletinial CEO’su Ulaş Uslu, "2024 yılının ilk çeyreğinde rekor büyümeye imza attık. Sürekli artan hizmet kalitemiz ve kapsayıcılığımız, hizmet verdiğimiz müşterilerimiz için açtığımız yeni büyüme alanları ve artan işbirliklerimiz bize bu başarıyı getirdi. Bunun arka planında müşterilerimizin ihtiyaçlarını önceden belirleyip, bu ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirip yatırım yapmamız var" dedi.



2024’ün yeni proje ve işbirlikleri


Biletinal’ın yılın ilk 3 aylık döneminde pek çok ilke imza attığına da dikkat çeken Uslu, yorum ve reyting uygulamasının da bu projelerden biri olduğunun altını çizdi. Uslu, "Tiyatro ve sinema alanında tamamen müşteri odaklı bir proje geliştirerek www.biletinial.com adresi üzerinde satılan tüm etkinlikler için yorum ve rating uygulaması başlattık. Uygulamamız ile her etkinlik sonunda müşterilere SMS ile gönderdiğimiz kişiye özel link ile görüşlerini sorduk. Gelen yorumlar tamamen şeffaf bir şekilde sitede ve iş ortaklarının panelinde yayınlanıyor. Devreye alındığı günden bugüne kadarki 2 aylık kısa dönemde 200 bine yaklaşan yorum, gerçekten etkinliğe katılan izleyicilerden toplandı. Uygulamamız ile seyirciler ilgilendiği film, oyun, stand up gösterisi ya da konser hakkında birebir ve bağımsız görüşleri önceden edinip tercihini buna göre yapabiliyor. Yorum uygulamasında dikkat çeken bir özellik de üniversitelerin tiyatro eleştirmenliği bölümlerinde lisans ve yüksek lisans yapan gençlerle oluşturulan ’genç yazar’ ekibi. Geleceğin profesyonel tiyatro eleştirmenleri olacak genç yazarlar, oyunlar izleyip web sitemizde yorum ve analizlerini yayımlayabiliyor" diye konuştu.



Youtube Kanalı Biletinal Artı yayına başladı


Biletinial, tiyatro ve sinema alanındaki özgün içerikleri paylaşmak üzere YouTube kanalı Biletinial Artı kanalını da hayata geçirdi. Biletinial Artı, tiyatro ve sinema sanatçılarının konuk olarak katıldığı programlarla hem güncel hem zamansız sanat sohbetlerinin yeni adresi olacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’ye destek İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma Adıyaman Üniversitesi öğrencileri tepki göstererek basın açıklaması yaptı. İsrail’in zulmünde kalan Filistinlilere destek amacıyla Adıyaman Üniversitesi kampus alanında bir araya gelen üniversite öğrencileri, İsrail’e tepki gösterdi. Bazı akademisyenlerin de destek verdiği protesto yürüyüşünde ‘Nehirden denize özgür Filistin’, ‘insanlık kardeşine sahip çık’ Filistin’e selam, direnişe devam’ sloganları atıldı. Yürüyüşe katılan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar yaptığı konuşmada Filistin’de yaşanan zulme karşı bütün dünyanın vicdanının sesine kulak verdiğini ve bu zulme karşı çıktığını, bu davanın asıl sahibi olan Müslümanlarınsa yeterli tepkiyi veremediğini ifade etti. Filistin’de yaşananlara karşı çıkmanın dini bir sorumluluk olduğuna da değinen Gündoğar, eğer durdurulmazsa Siyonist rejimin saldırganlığının yarın Türkiye topraklarına da yöneleceği uyarısında bulundu. Yürüyüş sonunda öğrencilerden Ramazan Uzun ise öğrenciler adına yaptığı basın açıklamasında, “Bizler, bilgi ve vicdanın buluştuğu bu akademik platformda, insan haklarının savunulması ve barışın tesisi için sesimizi yükseltiyoruz. Filistin’de süren çatışmaların oluşturduğu trajedi, sadece bir bölgeyi değil, tüm insanlığın vicdanını etkilemektedir. Bu nedenle, Adıyaman Üniversite olarak, bölgedeki masum hayatların korunması, acil insani yardımın sağlanması ve adil bir çözüm yolunun bulunması için uluslararası toplumu ve ilgili kurumları göreve çağırıyoruz. Bu çağrıyla birlikte, üniversitemizde, toplu yürüyüşler, çadır protestoları çeşitli etkinlik ve faaliyetlerin yanı sıra toplumsal projelerle, Filistin halkının yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Buradan, dünyanın dört bir yanındaki dostlarımıza, kardeşlerimize ve terör devleti İsrail’in karşısında duran herkese sesleniyoruz. Yanınızdayız, Ey Gazze’nin yiğit evlatları, anaları, babaları, inşallah direnişiniz ile Siyonist rejimin ve dostlarının sonu gelecek” diye konuştu.
Aydın Kuyucak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlanmaya başladı Aydın’ın Kuyucak ilçesin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. İlk resmi tören, Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunma töreniyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Bacaksız yaptı. Programda şiirlerin okunmasının ardından Kuyucak Belediyespor Karate Takımı gösteri yaptı. Kuyucak Belediyesi Özel Çocuklar Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle alkış alırken, Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Yetişkinler Halk Oyunları ekibi de büyük alkış aldı. Kuyucak Belediyespor Kulübü’nün sporcuları ve okul sporlarında derece alan öğrenciler Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve Belediye Başkanı Uğur Doğanca tarafından tebrik edildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, “Sevgili gençler, şehrimizin ve ülkemizin gelecek güzel günlerini sizlere olan güven ve inancımızla hep birlikte inşa edeceğiz. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada bir arada yaşamanın mutluluğunu sonsuza kadar sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Bu duygularla, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Kuyucak özlediği eski bayramlara kavuştu. Milli bayramları doyasıya kutlayacağız” dedi. Etkinlikler gün boyu sürecek Gençler için Kuyucak var diyen Başkan Doğanca, “Saat 13.00’te Kuyucak Atış Poligonu’nda trap ve kurşun atışımız gerçekleşecek, ardından saat 16.00’da geleceğimizin gençleri çocuklarımız için Gençlik Merkezi’nde Çocuk Şenliği yapılacak. Akşam da saat 21.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan Büyük Fener Alayımıza ve 22.00’de Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek olan Devrim Seyrek konserimize tüm gençlerimizi ve tüm halkımızı bekliyorum” dedi.
Malatya Yeşilyurt’ta 19 Mayıs kutlamaları Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlama programı renkli ve coşku dolu anlara sahne oldu. Yakınca Mahallesindeki Yaşam ve Spor Merkezinde düzenlenen kutlama programına, Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden spor branşlarında yer alan farklı yaş gruplarındaki sporcular ile aileleri katıldı. Türk bayraklarıyla süslenen alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan özel kutlama programında Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Jimnastik, Taek-wondo ve Karete takımları tarafından özel gösteriler yapıldı. Sporcuların performansları katılımcılar tarafından ayakta alkışlanırken, görme engelli sporcular ise kendi aralarında yaptıkları müsabakalarla kutlama programına ayrı bir değer ve güzellik kattılar. “Gençler gelecektir, umuttur” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, “Milli Mücadelenin ilk başlangıcı olup, Cumhuriyetimizin de kuruluşunun temellerinin atıldığı 19 Mayıs, sadece esarettin kurtuluşun ilk adımı değil aynı zamanda bir ulusun doğuşunun müjdelendiği günün adıdır. 105 yıldır bu özel günü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız ve bundan sonrada aynı gururla kutlamaya devam edeceğiz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlere duyduğu güvenle birlikte bu günü gençlerimize armağan etmiştir. Başarılarla dolu şanlı geçmişe sahip bir medeniyetin fertleri olarak bugünleri de yarınları da gençlerle hep birlikte inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılı hedeflerinin hayata geçmesi için gençlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bizler gençlerimizin her alanda yapacakları başarılı çalışmalarla kendilerine duyulan bu güveni boşa çıkarmayacaklarına ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz. Bugün milletimiz ve özellikle gençlerimiz için çok özel bir gün. Bu özel güne yakışan bir etkinlikte, kendilerinden çok büyük umutlar beslediğimiz gençlerimizle bir araya gelmekten çok büyük onur duymaktayız. Gençler gelecektir, umuttur ve güzel yarınları inşa eden en büyük gücümüzdür. 19 Mayıs’ın ruhuna ve anlayışına değer katan coşku dolu etkinliğimizi başarıyla düzenleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzdeki değerli mesai arkadaşlarımıza, antrenörlerimize, katılım gösteren sporcularımıza, ailelerine ve tüm misafirlerimize Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. İlhan Geçit adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ederken, aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.