EKONOMİ - 16 Ekim 2025 Perşembe 10:04

RePie Portföy yatırım fonlarında yaklaşık 4 kat büyüdü

A
A
A
RePie Portföy yatırım fonlarında yaklaşık 4 kat büyüdü

Faizlerin gerilemesiyle birlikte yatırım fonlarına olan ilgi artarken, alternatif yatırım fonları kategorisinde önde gelen şirketlerden olan RePie Portföy, menkul kıymet yatırım fonlarında da vites büyüttü. Toplam portföy büyüklüğü 2,5 milyar dolar olan şirket, menkul kıymet yatırım fonları portföyünü sene başından bu yana 85 milyon dolardan 290 milyon dolara, 3 buçuk katına çıkardı.



ABD merkez bankasının faiz indirimine gitmesi ve yurt içinde de merkez bankasının faiz indirim sürecini başlatmasına paralel yatırımcı tercihlerinde değerli maden ve Eurobond fonlarına ilginin arttığı, bunun yanında Türk lirası cinsi fonlarda esnek stratejiye sahip değişken fonların güçlü alternatif olarak öne çıktığı bir döneme girildi. Alternatif portföy yönetim şirketi RePie Portföy, yıl başında genel müdürlük koltuğuna oturan Altuğ Dayıoğlu liderliğinde, dalgalı pazarda yatırımcı ilgisinin arttığı menkul kıymet yatırım fonlarında atağa geçti. Toplam portföy büyüklüğü 2,5 milyar dolara ulaşan şirket, menkul kıymet yatırım fonlarının büyüklüğünü yılbaşından bu yana 3 buçuk katına çıkardı.


"Yatırımcımızın ihtiyacını, farklı varlık sınıflarına dengeli dağılımla ve disiplinli risk yönetimiyle karşılıyoruz" açıklamasını yapan RePie Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu, "Menkul kıymet yatırım fonlarında yakaladığımız ivme, bu yaklaşımın doğal sonucu. 2025 yılını menkul kıymet yatırım fonlarında yaklaşık 360 milyon dolar seviyesinde tamamlayıp 2026’da ise bu alanda 700 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz. Değişken ve serbest fonlarımız performansıyla portföyümüzün lokomotifi olmaya devam edecek. RTP kodlu 1. Serbest Fonumuzun son bir yılda yaklaşık yüzde 100 getiri sağlaması ve RIK kodlu değişken fonumuzun ise yüzde 70’e varan getirisi, stratejimizin somut yansıması. Altın ve döviz bazlı fonlarımız da dalgalı dönemlerde portföy dayanıklılığını artıran tamamlayıcı unsurlar oldu. Altındaki rekor rallisiyle birlikte altın fonumuzun son 1 yıllık getirisi yüzde 92’nin üzerine çıktı" dedi.


Hedef 3,5 milyar dolar portföy büyüklüğü


Geleceğin unicorn’larına ve büyük ölçekli gayrimenkul projelerine düşük tutarlarla yatırım yapmaya imkân tanıyan girişim sermayesi ve gayrimenkul yatırım fonlarında (GSYF ve GYF) büyüklük bugün 515 milyar lirayı aştı. GSYF ve GYF’lerin dahil olduğu alternatif yatırım fonu sektörünün öncüsü RePie Portföy, yüzde 15 payla bu kategoride lider konumda yer alıyor.


2026’da GSYF ve GYF toplam Pazar büyüklüğünün 700 milyar liraya ulaşacağını öngördüklerini söyleyen Dayıoğlu, "2026 için hedefimiz, yönetilen varlık büyüklüğümüzü 3,5 milyar dolara çıkarmak. Bunun 1,35 milyar dolarını GSYF’ler oluşturacak. Orta vadede, yani 2028’e kadar ise 5 milyar dolarlık yönetilen varlık büyüklüğüne ulaşmayı planlıyoruz" dedi. Dayıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Üç ana sektörümüzü enerji, dijital yatırım platformları ve konaklama olarak koruyoruz. Bununla birlikte, özellikle yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerine ayrı önem veriyoruz. Makine öğrenmesi ile desteklenen otomasyon çözümlerinin, üretimden perakendeye kadar birçok sektörü dönüştüreceğine inanıyoruz. Dolayısıyla, önümüzdeki dönemde bu alanlarda da yatırım stratejimizi daha da derinleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.


Dolar bazında 4 kat getirili çıkışa imza attı


RePie Portföy’ün şimdiye kadar 100’den fazla şirkete yatırım yaptığını açıklayan Dayıoğlu, son bir yıl içinde yaptıkları stratejik çıkışlarla yatırımcılarına önemli getiri sunduklarını kaydetti. Dayıoğlu, "Bu yıl Türkî cumhuriyetler odağında fintek çözümleri geliştiren Turan ve turizm ve konaklama alanında faaliyet gösteren TatildeKirala’dan tam çıkış yaptık. 2021 yılında yatırımını yaptığımız HST Tarım’dan dolar bazında yaklaşık 4 kat getiri ile çıkış sağladık" dedi.


"2026’da sınırlı sayıda ama etkisi yüksek çıkış fırsatlarını yakından takip ediyoruz" diyen Dayıoğlu "Yol haritamız, şirketlerin ölçek, kârlılık ve pazar erişimi gibi metriklerde hedef seviyeye gelmesiyle uygun likidite mekanizmasını devreye almak üzerine kurulu. Bu kapsamda, yeni nesil geri dönüşüm şirketi ARF Bio’nun halka arzı için SPK onayının gelmesini beklerken, diğer yatırımlarımızda da her şirket için değer maksimizasyonu sağlayacak en doğru çözümü uyguluyoruz" açıklamasını yaptı.


Şirketin 2025 yılı yatırımları arasında, altın başta olmak üzere kıymetli madenler alanında dijital varlık geliştiricisi Goldtag ve geçtiğimiz günlerde fon yatırımında yapay zeka temelli yatırım danışmanlığı hizmetini tanıtan Fonmap öne çıktı.


2025’te 8 Proje GYF kurdu


Eylül sonu itibarıyla portföyündeki 38 GYF ile binden fazla gayrimenkulü yatırımcılarla buluşturan şirket, 2025 yılında 8 yeni Proje GYF ile öne çıktı.


Dayıoğlu, "Proje GYF’ler, konuta olan erişimi artıracak finansmanın sağlanmasında kritik bir rol oynuyor. Bu sene ihraç ettiğimiz fonlar arasında yer alan Göktürk Proje GYF bunun en iyi örneklerinden bir tanesi. Fonumuzun odağındaki bölgedeki konut projelerinde metrekare satış bedellerinin, İstanbul ortalamasının oldukça üzerinde seyretmesi, yatırımcı açısından hem kısa vadede yüksek likidite hem de uzun vadede güçlü bir değer artışı potansiyeli anlamına geliyor" açıklamasını yaptı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Süs bitkileri üretimi Kestel Belediyesi ile dünya pazarına açılıyor Kestel Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren süs bitkileri üreticilerine yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, üreticilerin hem üretim, hem de pazarlama süreçlerinde daha güçlü bir konuma ulaşması için birçok çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kestel Belediyesi, ilçede süs bitkileri üretiminin gelişmesi ve üreticilerin daha geniş pazarlara ulaşabilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalarla sektöre katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, üreticilerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer alabilmesi için tanıtım, teknoloji ve ihracat odaklı destekleri kararlılıkla hayata geçirdiklerini açıkladı. Üreticinin her aşamada desteklendiği projelerle Kestel’in süs bitkileri sektöründe stratejik bir merkez haline gelmesi hedeflediklerini ifade eden Başkan Erol, "İlçede faaliyet gösteren üretici kooperatiflerinin sektöre yön veren yapılar arasında bulunuyor. Belediye olarak üretimin her aşamasında üreticilerin yanındayız. Kestel sadece üretim yapan değil, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir merkez haline geliyor" dedi. Sapanca’da düzenlenen PSB Anatolia Fuarı ile Almanya’da gerçekleştirilen ve sektörün en prestijli organizasyonları arasında gösterilen IPM ESSEN Uluslararası Bitki Fuarı’na katılım sağladıklarını aktaran Başkan Erol, "Bu organizasyonlar sayesinde üreticilerimizin tanınırlığını artırıyor, ihracat potansiyellerini güçlendiriyoruz. Amacımız Kestel’i süs bitkileri sektöründe dünya çapında söz sahibi bir konuma taşımaktır." dedi. Teknoloji ile güçlenen üretim Kestel Belediyesi’nin desteklerinin tanıtımla sınırlı kalmadığını belirten Başkan Erol, modern tarım teknolojilerini de üretim sahalarına entegre ettiklerini ifade etti. "Yurt dışından temin ettiğimiz dijital toprak analiz cihazı ile üreticilerimize sahada doğru gübreleme ve üretim stratejileri konusunda rehberlik ediyoruz. Ziha drone sistemimizle gerçekleştirdiğimiz gübreleme hizmeti sayesinde hem zaman hem maliyet avantajı sağlıyoruz. Üreticimizin yükünü hafifleten her adım, Kestel ekonomisine güç olarak geri dönüyor." "Yerel kalkınmayı önceleyen kararlı bir politika izlediklerinin altını çizen Başkan Erol, şu ifadeleri kullandı: "Kestel’de üretilmeyen hiçbir fidanı Kestel topraklarına dikmiyoruz. İlçemizdeki üreticilerimizin emeğini korumak ve ekonomik değerin yine Kestel’de kalmasını sağlamak temel prensibimizdir." Bu anlayışla belediye bünyesinde üretim ve tedarik merkezi kurduklarını belirten Erol, parklar, sokaklar ve tüm yeşil alanlarda kullanılan fidan ve süs bitkilerinin doğrudan yerel üreticilerden temin edildiğini söyledi. "Üreteni destekleyen, kazancı ilçemizde bırakan ve sürdürülebilir kalkınmayı esas alan bir model oluşturduk" Kestel Belediyesi, üreticiyi güçlendiren bu vizyoner adımlarla hem sektörün gelişimine hem de bölgesel kalkınmaya ivme kazandırmayı hedefliyor.
Kayseri Başkan Büyükkılıç iftar sofralarında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ramazan’ın 14’üncü gününde İlim Yayma Cemiyeti’nin iftar programına katıldı, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. personelinin iftar programında orucunu açtı. Huzur ve rahmet ayı Ramazan’da vatandaşlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile buluşarak birlik ve dayanışmanın artmasına katkı sağlayan Başkan Büyükkılıç, hem merkezde hem de kırsal ilçelerde bu gayretlerine devam ediyor. Başkan Büyükkılıç ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yanı sıra Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı ve MKYK Üyesi Mehmet Umut Tuncer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, kent protokolü ve cemiyet üyelerinin katıldığı İlim yayma Cemiyeti’ndeki iftar programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, güzel, gönül insanlarının bulunduğu ortamda yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ’Cenab-ı Allah bu güzel topluluktan bizleri ayırmasın. İşin mutfak kısmında hizmet veren kardeşlerimize, İlim Yaymamızın kıymetli ekibine özellikle teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasında, koşan, koşturan, bu işleri yapan gönül insanlarına minnet duyduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Büyükkılıç; "İlim Yayma hep zor dönemlerin, zor zamanların ayakta kalan, gerçekten yerli ve milli kuruluş olarak kendisini daima göstermiş ve bunu başarmıştır. O açıdan öğrencilerimizin sığınağı olmuştur. Hayata atılmak isteyen eğitim anlamında kardeşlerimizin elinden tutmuş, rehberlik yapmış, yol göstermiştir. Emeği geçen dostlarımızı asla unutamayız. Ama bütün bunların yanında hepimizin hamisi, hepimize yol gösteren dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan. Bunu burada gönül huzuru ile söylüyorum. Onun her zaman sahiplendiği, her zaman bağrına bastığı böyle bir camia. Hizmet edenler bol olsun, bu camiada buluşan kardeşlerimizin sayısı artsın, yüz akımız, gururumuz, yerli ve milli anlayışın sahibi" diyerek sözlerini sonlandırdı. Vali Gökmen Çiçek ise İlim Yayma Cemiyeti’nin gelenekselleşen iftar programında tüm Kayseri’nin bir masanın etrafında bir araya geldiğine işaret ederek, hizmet veren İlim yayma Cemiyeti’nin üyelerine teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç ve katılımcılar, İlim Yayma Cemiyeti fuaye alanındaki sergiyi de ziyaret ederek eserleri inceledi. Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin Kadir Has Kongre Merkezi’ndeki personeli ile düzenlediği iftar programına da katılarak iftarını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Ufuk Sekmen ve Fatih Temeltaş, Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan, daire başkanları ile Spor A.Ş. personelinin yer aldığı iftar programında tek tek masaları ziyaret ederek personeli ile görüşen Büyükkılıç, çalışmalar hakkında da bilgiler aldı. Programda söz alan Başkan Büyükkılıç, ‘canlarım, mesai arkadaşlarım, kardeşlerim’ diye seslenerek başladığı konuşmasında, "Biz bir aileyiz. En önemlisi, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşlik hukukumuz. Birbirinize sahip çıkın, ailenize, sahip çıkın, kurumunuza sahip çıkın. Kayseri Büyükşehir Belediyesi sizlerle bir anlam ifade eder ve sizlerle güzel" diyerek hizmet içerisinde dayanışmanın önemine işaret etti. Büyükkılıç, dayanışmaya, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Kayseri’de Spor A.Ş.’miz bizim yüz akımız, bizim gururumuz. Bunu sağlayan sizlersiniz" dedi ve sağlığın her işin başı olduğunun altını çizerek, hizmetlerin ihtimamla gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, iftar programlarının ardından teravih namazını ise Talas Dedeoğlu Camii’nde eda etti. Teravih sonrasında vatandaşlarla buluşan ve sohbet eden Büyükkılıç, çocuklara da Kayserispor atkısı hediye edip fotoğraf çekinerek sevindirdi.
Bursa BURTOM’dan huzurevinde gönül sofrası Burtom Sağlık Grubu, Ramazan ayının birleştirici gücünü ve dayanışma ruhunu huzurevi sakinleriyle paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin "Bir İftar da Sizden Olsun" kampanyasına destek veren Burtom, yaklaşık 150 huzurevi sakiniyle iftar sofrasında buluştu. Bursa’nın sağlık sektöründeki öncü kuruluşlarından Burtom Sağlık Grubu, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen organizasyonda, huzurevi sakinleri Ramazan’ın manevi atmosferinde iftar sofrasında bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Bir İftar da Sizden Olsun" kampanyası kapsamında düzenlenen iftara, Burtom Sağlık Grubu’nu temsilen Tıp Merkezleri Koordinatörü Dr. Fehmi Türker katıldı. Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen Dr. Türker, yaşlılarla sohbet ederek Ramazan sevincine ortak oldu. Dr. Fehmi Türker, Burtom Sağlık Grubu olarak sağlığın sadece tıbbi müdahaleden ibaret olmadığını, toplumsal dayanışmanın da bireylerin esenliği için kritik önem taşıdığını vurguladı. Türker, "Büyüklerimizin dualarına ortak olmak ve onlarla aynı sofrayı paylaşmak bizim için büyük bir onur. Bu anlamlı kampanyaya destek vererek bir nebze de olsa yüzleri güldürebildiysek ne mutlu bize" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya ise, anlamlı desteklerinden dolayı Burtom Sağlık Grubu’na teşekkürlerini iletti. Kaya, bu tür dayanışma örneklerinin Bursa’daki yardımseverlik kültürünü güçlendirdiğini ifade etti.