MAGAZİN - 28 Kasım 2017 Salı 16:49

Sadettin Saran’ın eski eşine mobbing davası

A
A
A
Sadettin Saran’ın eski eşine mobbing davası

İşadamı Sadettin Saran’dan kısa süre önce boşanan diş hekimi Emek Külür’ün eski asistanı, kendisine mobbing uyguladığını öne sürdüğü Külür hakkında 20 Bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

İşadamı Sadettin Saran’dan kısa süre önce boşanan diş hekimi Emek Külür’ün eski asistanı, kendisine mobbing uyguladığını öne sürdüğü Külür hakkında 20 Bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.


Ünlü işadamı Sadettin Saran’ın eski eşi, diş hekimi Emek Külür’ün kendisine mobbing uyguladığını iddia eden Esra Özden Çetin, İstanbul İş Mahkemesi’ne başvurarak Külür hakkında 20 Bin TL’lik tazminat davası açtı. Çetin’in avukatı Hande Var tarafından İş Mahkemesi Hakimliği’ne sunulan dava dilekçesinde, davacı Esra Özden Çetin’in 3 Ekim 2010 ile 14 Eylül 2017 tarihleri arasında Emek Külür’ün yanında yönetici asistanı olarak çalıştığı, ancak Çetin’in asli görevi dışında davalının özel ve alevi işleriyle ilgilendirilmek zorunda bırakıldığı iddia edildi.


Emek Külür’ün, kliniğe giden hastaların önünde çalışanlarını aşağıladığı ve ağır küfürler ettiği öne sürülen dilekçede, davacı Çetin’in psikolojik baskılar nedeniyle egzamaya bağlı kanama problemleri yaşadığı, özgüveninin zedelendiği belirtildi.


Külür’ün bu davranışların yanı sıra Çetin’i ağır söylemlerle işten çıkardığı ancak muhasebecisi aracılığıyla istifa yazısı imzalattırdığına değinilen dilekçede, “Müvekkil ihbar tazminatı açabileceği için işten çıkarma hemen gerçekleşmemiş, yerine birini bulana kadar bir müddet daha çalışması istenmiştir. Yerine biri bulunamayınca, müvekkilin sigortası yenilenmiş ve yeniden çalışmayı kabul etmiştir. Ancak ilerleyen günlerde de davalının davranışlarında değişen bir şey olmamıştır” denildi.


Emek Külür’ün, Çetin’i kendisiyle ilgili bilgi ve belgeleri Sadettin Saran’a vermekle suçladığı belirtilen dilekçede,Külür’ün klinik müşterilerinden olan bir polis aracılığıyla Çetin’i tehdit ettirdiği, zorla cep telefonundaki mesajlarını okuduğu hatta kullandığı operatörü aratarak 1 yıllık kayıtları kliniğe istettiği ifade edildi.


Çetin’in tüm bunların ardından işinden ayrıldığı, psikolojik travmalar yaşadığı belirtilerek, Külür’ün 20 Bin TL manevi tazminat ödemesine karar verilmesi talep edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray Futbol Direktörü Yardımcısı Ayhan Akman görevinden ayrıldı Galatasaray’da Futbol Direktörü Yardımcısı olarak görev yapan Ayhan Akman, görevinden ayrıldığını duyurdu. Galatasaray Futbol Direktörü Yardımcısı Ayhan Akman, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak, görevinden ayrıldığını açıkladı. Sarı-kırmızılı formayla yaşadığı başarılara değinen Akman, şu ifadeleri kullandı: "Değerli Galatasaraylılar. Herkese sağlıklı, mutlu seneler diliyorum. 11 yıl boyunca Galatasaray formasını gururla taşıdım. Şanlı Galatasaray’ı en güzel şekilde temsil etmek için mücadele ettim. Şampiyonluklar yaşadım, kupalar kazandım, kaptanlık yaptım. Muhteşem sevinçler tattım, harika anılar biriktirdim. Tarifi imkansız duygularla Kadıköy’de kaldırdığımız efsanevi 2011-2012 şampiyonluk kupasıyla birlikte, Galatasaray forması üzerimde iken kaptan olarak futbolu bıraktım. Ancak bu bir son olmadı benim için, bu camianın bir ferdi olarak Galatasaray’a hizmet etmeye devam ettim. Antrenörlük ve profesyonel idarecilik görevlerinde bulundum, kulübümüz için daima en iyisini yapmaya çalıştım. Üyesi olma şansına eriştiğim Galatasaray’ımızda 4’ü futbolcu olarak toplam 7 şampiyonluk kazandık, hep birlikte. Yeni bir şampiyonluğun daha yolda olduğuna, 2025-2026 sezonu sonunda da zirvede olacağımıza yürekten inanıyorum. Bugün itibarıyla 3,5 yıldır yürütmekte olduğum futbol direktörü yardımcısı görevinden ayrılıyorum. Kulübümüze ligde ve Avrupa’daki hedeflerimiz yolunda sonsuz başarılar diliyorum. Bu akşam kaybettiğimiz Gökmen Abimize de Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza sabırlar diliyorum."