GÜNDEM - 07 Ocak 2025 Salı 09:56

Selimpaşa-Kocadere Islah Projesi’nde sona yaklaşılıyor

A
A
A
Selimpaşa-Kocadere Islah Projesi’nde sona yaklaşılıyor

Taşkın ve sel sorunlarının önüne geçmek amacıyla Silivri’de hayata geçirilen Selimpaşa-Kocadere Islah Projesi sona yaklaşılıyor. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’da D-100 Karayolu üzerindeki köprü geçişinde incelemelerde bulundu. Başkan Balcıoğlu, köprü geçişinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.


Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Selimpaşa-Kocadere Islah Projesi çerçevesinde D-100 Karayolu üzerindeki köprü geçişinde incelemelerde bulundu. Başkan Balcıoğlu, İSKİ tarafından menfez geçişleri tamamlanan Selimpaşa-Kocadere’nin, D-100 Karayolu’nun İstanbul yönüne giden köprü geçişinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.


Bölgede geçmişte birçok sel ve taşkın yaşandığını vurgulayan Başkan Balcıoğlu, “Selimpaşa-Kocadere Islah Projesi’nin şöyle bir önemi de vardır. Ben burada hatırlıyorum, birçok sel ve taşkın yaşanıyordu. Can ve mal kayıplarının yaşandığı bir bölgedeyiz. Bu projeyle sadece taşkınların önüne geçmiş olmuyoruz, aynı zamanda trafik güvenliğini de garanti altına alıyor ve ulaşım altyapısını daha da modernize ediyoruz” diye konuştu.


Başkan Balcıoğlu, projenin Silivri’nin kangren haline gelmiş bir sorununun çözümü olduğunu belirterek, “D100 Karayolu’nun 2x2 şeritten 2x3 şeride geçişini sağlamış oluyoruz. Kuzey ve güney cepheleri genişletilerek çevre güvenliği sağlanıyoruz ve trafik akışı daha da kolaylaştırılmış oluyoruz” dedi.


Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tüm Silivrililer adına teşekkürlerini ileterek, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSKİ çalışanları, Fen İşleri ve Daire Başkanlığı ile Fen İşlerinde görev yapan herkese de teşekkürlerini sundu.



Selimpaşa-Kocadere Islah Projesi’nde sona yaklaşılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.