EKONOMİ - 16 Nisan 2026 Perşembe 09:23

Serbest piyasada döviz fiyatları

A
A
A
Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 44,7620 liradan, euro ise 52,9470 liradan güne başladı.



İstanbul Kapalıçarşı’da 44,7600 liradan alınan dolar 44,7620 liradan, 52,9450 liradan alınan euro ise 52,9470 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 44,75 liradan, euro ise 52,77 liradan satılmıştı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de ekipler hayvan sağlığı için sahada DÜZCE(İHA) – Düzce’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik aşı ve küpeleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Çalışmalarla hayvan hastalıklarının önlenmesi, kayıt sisteminin güçlendirilmesi ve daha sağlıklı bir hayvancılık hedefleniyor. Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler hayvan sağlığını korumak, hastalıkların yayılmasını önlemek ve hayvancılık faaliyetlerini daha güvenli hale getirmek amacıyla aşı ve küpeleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sahada sürdürülen çalışmalar kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik önemli uygulamalar gerçekleştiriliyor. Aşılama programı çerçevesinde hayvanlara şap ve brusella gibi bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu aşılar uygulanıyor. Bu sayede hem hayvan kayıplarının önüne geçilmesi hem de halk sağlığının korunması hedefleniyor. Öte yandan yeni doğan hayvanların kayıt altına alınması amacıyla yapılan küpeleme işlemleriyle hayvanların kimliklendirilmesi sağlanıyor. Küpeleme sayesinde hayvan hareketleri izlenebilir hale gelirken, hastalıkların kontrolü ve mücadele çalışmaları da daha etkin şekilde yürütülüyor. Yetkililer, yetiştiricilere önemli hatırlatmalarda bulunarak yeni doğan hayvanların yasal süre içerisinde bildirilmesi, aşılama takvimine uyulması ve küpesiz hayvan bulundurulmaması gerektiğini vurguladı.
Malatya Battalgazi’de taziye evi yatırımları sürüyor Battalgazi Belediyesi’nin mahallelere taziye evi kazandırma çalışmaları kapsamında, Mustafapaşa Mahallesi’nde hayırsever Dr. Gökhan Kalı’nın katkılarıyla yeni bir taziye evi yapılacak. Battalgazi Belediyesi, ilçede sosyal dayanışma alanlarını artırmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın seçim vaatleri arasında yer alan taziye evi projeleri kapsamında, Mustafapaşa Mahallesi’nde inşa edilecek yeni taziye evinin, Şıkşık, Aslanbey ve Hacıabdi mahallelerine de hizmet vermesi planlanıyor. Bu doğrultuda Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen imza töreninde protokol, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile hayırsever Dr. Gökhan Kalı tarafından imza altına alındı. İmzalanan protokol kapsamında taziye evinin yapım süreci hayırsever tarafından üstlenilirken, proje, ruhsat ve teknik süreçler Battalgazi Belediyesi tarafından yürütülecek. Yapının tamamlanmasının ardından taziye evi, kamu hizmeti kapsamında ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Taziye evleri, vatandaşların acı günlerinde bir araya gelebileceği, temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde planlanıyor. Yazın serin, kışın sıcak kullanım imkânı sunacak modern yapılar olarak tasarlanan bu alanlar, mahallelerde önemli bir ihtiyacı karşılamayı amaçlıyor. Bu kapsamda bugüne kadar Hasırcılar Mahallesi’nde taziye evi hizmete açılırken, Göztepe ve Selçuklu mahallelerindeki yapılar tamamlanarak açılış aşamasına getirildi. İskender, Çöşnük, Yıldıztepe ve Alacakapı mahallelerinde ise taziye evi inşaat çalışmaları devam ediyor.