SPOR - 23 Nisan 2026 Perşembe 20:50

Sergen Yalçın’dan 3 değişiklik

A
A
A
Sergen Yalçın’dan 3 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig’in 30. haftasında deplasmanda 2-1 kaybettikleri Samsunspor müsabakasının 11’inden 3 değişiklik yaparak Türkiye Kupası’nda Alanyaspor maçına çıktı.


Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş, Corendon Alanyaspor’u konuk ediyor. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın, ligde geçtiğimiz hafta deplasmanda 2-1 kaybettikleri Samsunspor mücadelesinden 11’inden 3 değişiklik yaparak bu müsabakaya çıktı.


Yalçın; savunmada Uduokhai’nin yerine Emirhan Topçu’ya şans verirken, orta sahada da Cengiz Ünder ile Asllani kulübeye geçti. Ndidi ile Cerny ise kendilerine 11’de yer bulan futbolcular oldu.


Beşiktaş’ın, Corendon Alanyaspor maçı 11’i şu şekilde:


"Ersin - Murillo, Agbadou, Emirhan, Rıdvan - Ndidi, Orkun, Olaitan, Cerny, El Bilal Toure - Oh."



Ndidi geri döndü


Siyah-beyazlı takımda sakatlığı sebebiyle 2 haftadır takımdan uzak kalan Wilfred Ndidi, Alanyaspor karşılaşmasıyla formasına kavuştu. Ndidi, bu süreçte ligde Antalyaspor ile Samsunspor mücadelelerini kaçırdı.



Tüpraş Stadyumu bayraklarla donatıldı


Alanyaspor maçı öncesi Tüpraş Stadyumu’ndaki tüm koltuklara Türk bayrakları koyuldu. Seremoni öncesi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Doğu Alt tribünde dev Türk bayrağı açıldı.


Taraftar ellerindeki bayrakları sallayarak görsel bir şölen oluşturdu.



Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırıları unutulmadı


Beşiktaş taraftarı, geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırıları unutmadı. Taraftarlar, Kahramanmaraş’taki saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin isimlerini tek tek söylerken, ‘Çocuklar ölmedi, kalbimizde yaşıyor’ tezahüratları yaptı.



Sergen Yalçın’dan 3 değişiklik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.