GÜNDEM - 24 Nisan 2025 Perşembe 10:39

Soğuktan korunmak için bankların ve ağaçların etrafını streç ile kapladılar

A
A
A
Soğuktan korunmak için bankların ve ağaçların etrafını streç ile kapladılar

Depremin ardından evlerine girmek istemeyen vatandaşlar park ve bahçelerde uyudu. Soğuk ve rüzgardan korunmak için bankların ve ağaçların etrafını streç ile kapatan vatandaşlar, aileleri ile birlikte binalardan uzak alanlarda sabahladı.


Dün Silivri açıklarında yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’da vatandaşlar sokağa döküldü. Gün boyu dışarıda kalan vatandaşlardan bazıları ise evlerine girmek istemeyerek park ve bahçelerde uyudu. Bankların ve ağaçların etrafını streç ile çeviren vatandaşlar, soğuktan ve rüzgardan korunmaya çalıştı. Koktukları için dışarıda yattıklarını belirten vatandaşlar, binalardan uzakta olmanın daha güvenli olacağını düşünürken, büyük bir kısmı ise bugün evlerine döneceğini belirtti.



"Gece parkta uyuduk"


Torunu, çocukları ve geliniyle birlikte parkta uyuyan 70 yaşındaki Sevim Yıldız, "Tüm aile olarak streçle kapladığımız alanda uyuduk. Gece böyle bir çözüm bulabildik. Gece çok üşüdük diyemem ama böbreklerin ağrımış soğuktan. Burası çok kalabalıktı, kimileri hala burada, uyuyor, kahvaltı yapıyor. Bir kısmı da eşyalarını toplayarak ayrılmış. Burada eşyalarımızı bırakacağız, arada eve çıkacağız. Ben biraz önce çıktım çay demleyip geri indim" dedi.


Ailesiyle birlikte parkta yattığını belirten İmran Sever, "Depremi hissettik, korktuk ve kaçmak zorunda kaldık. Hatay depreminde olanları gördük, aklımıza orası geldi. Tekrar deprem olabilir diyerek girmek istemedik. O nedenle tedbir amaçlı parkta uyuduk. Biraz soğuktu gece. Çocuklar üşüdüğü için streçle etrafı kapattık, rüzgarı kestik. Bugün eve dönmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.



Soğuktan korunmak için bankların ve ağaçların etrafını streç ile kapladılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.