TEKNOLOJİ - 09 Ekim 2025 Perşembe 09:05

TECNO’nun ince ve kavisli ekranlı 5G telefonu Türkiye’de satışta

A
A
A
TECNO’nun ince ve kavisli ekranlı 5G telefonu Türkiye’de satışta

Yenilikçi teknolojileri kullanıcılarla buluşturma vizyonuyla hareket eden TECNO, dünyanın en ince, kavisli 5G telefonlarından yeni TECNO SPARK Slim 5G modelini Türkiye’de satışa sundu.



TECNO, ince ve kavisli ekranlı 5G telefonunu Türkiye’de satışa sundu. 5,95 mm inceliği, ultra hafif gövdesi ve yüksek performans özellikleriyle genç neslin "daha az, daha fazladır" felsefesini somutlaştıran cihaz, mobil deneyimi yeniden tanımlıyor. TECNO SPARK Slim 5G; MediaMarkt, Teknosa ve Vatan zincir mağazaları ile online satış kanallarında, Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell operatör mağazaları, uygulamaları ve online sitelerinde, ayrıca Hepsiburada uygulaması ve web sitesinde satışa sunuluyor. Satış kanallarındaki kampanyalara göre değişiklik gösteriyor.


Telefonun özellikleri şöyle açıklandı:


Tek şarjla 28 saate kadar kullanım


TECNO SPARK Slim 5G, 5,95mm inceliğiyle sadece segmentinde öne çıkmakla kalmıyor, aynı zamanda zarafeti teknolojik güçle birleştiriyor. Bu ultra ince tasarımın arkasında, TECNO’nun bataryadan soğutma sistemine kadar sekiz temel bileşeni incelten ve iç hacimde yüzde 12 optimizasyon sağlayan bal peteği iç hacim istifleme teknolojisi bulunuyor. İnceliğine rağmen performanstan ödün vermeyen cihaz, 5 bin 160 mAh yüksek yoğunluklu bataryası sayesinde tek şarjla 28 saate kadar kullanım sunabiliyor. Batarya sağlığını koruyan 45W hızlı şarj, 10W ters şarj ve bypass şarj gibi özelliklerle uzun ömürlü kullanım desteklenirken, cihazın kalbindeki Mediatek Dimensity 6400 işlemci verimlilik ve performans arasında ideal dengeyi kurarak 5 yıl boyunca akıcı bir kullanım garantisi veriyor. Yoğun anlarda bile performansın düşmemesi için 0,3 mm ultra ince buhar odası ve yüksek ısı iletkenliğine sahip grafit tabakadan oluşan gelişmiş bir soğutma sistemi cihazın serin kalmasını sağlıyor.


Dayanıklılık ve görsel deneyimde yeni standartlar


Model, incelikle birlikte dayanıklılığı da en üst seviyeye taşıyor. Cihazın 0,36 mm kalınlığındaki uzay sınıfı cam elyaf arka kapağı, geleneksel malzemelere göre yüzde 300 daha fazla dayanıklılık ve yüzde 200 daha fazla esneklik sunuyor. Ayrıca ekran, darbelere ve çizilmelere karşı Corning Gorilla Glass 7i ile korunurken, cihaz genel olarak IP64 toz ve suya dayanıklılık sertifikasına sahip olup, günlük kullanımda ekstra güvenlik sağlıyor. Görsel deneyim açısından ise model, 1.5K çözünürlüklü kavisli ekranı, 4500 nit tepe parlaklığı ve 144 Hz yenileme hızı ile ultra akıcı ve canlı bir görüntü sunarak güneş altında dahi ekran netliğini koruyor. Sadece 156 gram ağırlığındaki model, Zarif Beyaz ve Cool Siyah renk seçenekleriyle elde şık bir tutuş vadediyor.


Bireysel ifade ve yapay zekâ ile güçlendirilmiş deneyimle


Model, sadece teknik bir cihaz olmanın ötesinde, genç kuşağın kişisel ifade arayışına yanıt veriyor. Arka tasarımındaki Mood Light konsepti, iki dairesel ‘göz’ aracılığıyla kullanıcıyla etkileşim kuruyor; güç açma/kapama, şarj, arama, bildirim gibi durumlarda bu gözler farklı ışık animasyonlarıyla duygu ifade ederek, işlevsel bildirimleri moda odaklı farklı bir kendini ifade aracına dönüştürüyor. Öte yandan, markanın yapay zekâ özellikleriyle donatılan cihaz, gerçek zamanlı çeviri, belge özetleme ve görüntü düzenleyici gibi işlevlerle günlük yaşamı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar Dokunmatik Transfer özelliği sayesinde iki TECNO cihazı arasında NFC ile tek dokunuşta dosya, görsel veya video paylaşabiliyor. Dolby çift stereo hoparlör, çift sistem desteği ve TECNO’nun FreeLink teknolojisi sayesinde çevrimdışı alanlarda bile mesajlaşma ve çift yönlü arama yapılarak bağlantı özgürlüğü sunuluyor.


Sadelik ve fonksiyon


Günümüz gençleri artık "daha fazlası" yerine "daha iyisini" arıyor. Minimalizm, onlar için bir trend değil, yaşam felsefesi. Fonksiyonellik, sadelik ve özgürlük arayışındaki genç kullanıcılar için SPARK Slim 5G, farklı bir teknoloji deneyimi sunuyor. Fazlalıklardan arınmış estetiği ve yalın çizgileriyle telefon, gösteriş yerine kişisel zarafeti öne çıkarıyor. Her anı daha akıcı yaşama ve hayatı hafifletme isteğine hizmet eden model, kullanıcının hayatının kontrolünü geri almasına olanak tanıyor.



TECNO’nun ince ve kavisli ekranlı 5G telefonu Türkiye’de satışta

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulamada polise çarpan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı: 68 bin TL para cezası yazıldı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı. Sürücüye 68 bin 466 TL idari para cezası yazılarak, hakkında adli işlem başlatılırken, otomobilde bulunan 4 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 alkollü olduğu belirlendi Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatıldı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edildi. Polis memuru G.A.’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, "Görevli meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, tedavi sonrası taburcu edilmiş ve 5 gün iş göremez raporu düzenlenmiştir" denildi.