TEKNOLOJİ - 04 Mayıs 2025 Pazar 08:29

TEKNOFEST Şampiyonu, Turizm Teknolojileri İnovasyonu’nda yine öncü oldu

A
A
A
TEKNOFEST Şampiyonu, Turizm Teknolojileri İnovasyonu’nda yine öncü oldu

Bu sene Kıbrıs’ta düzenlenen "Ayakları Yere Basmayan Festival"de İstanbul Arel Üniversitesi yine ödülle döndü. Daha önce TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Üniversite MCT Sensör Merkutech Takımı, Turizm Teknolojileri kategorisinde; EmpowerX Takımı ise Sosyal İnovasyon kategorisinde ikinci oldu.

"Ekibimiz için önemli ve kritik bir başarı oldu"

Elde ettikleri başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirten MCT Sensör Merkutech Takım Kaptanı ve İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğrencisi Hasan İnan, TEKNOFEST 2025 Kıbrıs’ta önemli deneyimler elde ettiklerini ifade etti. Ekip için çok önemli ve kritik bir başarı olduğunu ifade eden İnan, "Hem üzerinde yeni çalıştığımız sualtı aracı konusunda önemli tecrübeler edindik hem de başarımızın sürdürülebilirliğini sağladık. Bundan sonrası için de aynı hızla çalışmalara devam edeceğiz. Bize bu süreçte desteklerini esirgemeyen üniversitemize sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz" dedi.

"Üniversitemize iki ödül birden getirmekten gururluyuz"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Öğretim Görevlisi Erdi Buluş ise bu önemli başarıdan dolayı gururlu olduklarını belirtti. EmpowerX ve Merkutech ekiplerimizi canı gönülden tebrik eden Buluş, "Üniversitemize iki başarı birden getirmekten gururluyuz. Çok emek verildi, az uyuduk, çok yorulduk ve en sonunda karşılığını aldık. Tüm emek veren herkese teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı. 1-4 Mayıs 2025 tarihlerinde Kıbrıs’ta düzenlenen TEKNOFEST 2025 heyecanı, düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.