KÜLTÜR SANAT - 19 Nisan 2022 Salı 16:13

TMB TV yetkililerinden TÜRKOSY genel sekreterine ziyaret

A
A
A
TMB TV yetkililerinden TÜRKOSY genel sekreterine ziyaret

TMB TV Genel Müdürü Amil İsmayılov ve Genel Yayın Yönetmeni Sahil İmanov, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı yeni Genel Sekreteri Sultan Raev’le görüştü.

TMB TV Genel Müdürü Amil İsmayılov ve Genel Yayın Yönetmeni Sahil İmanov, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı yeni Genel Sekreteri Sultan Raev’le görüştü.


TMB TV Genel Müdürü Amil İsmayılov ve Genel Yayın Yönetmeni Sahil İmanov, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev’i ziyaret etti.


TÜRKSOY genel merkezinde yapılan nezaket ziyaretinde, TMB TV’nin yakın zamanda görsel medya yakaladığı başarılar konuşuldu. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi hedeflenen Türkvizyon Türk Dünyası Şarkı Yarışmasının da gündeme geldiği görüşmede, Genel Sekreter Raev, Türk dünyasında ilgi uyandıran şarkı yarışmasının başarı ile gerçekleşmesi için destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.


Görüşmede; Türkvizyon Türk Dünyası Şarkı Yarışması’nın 2022’de, Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmiş Bursa kentinde gerçekleşmesi yönünde bazı anlaşmalara varıldı. Türkvizyon Türk Dünyası Şarkı Yarışması, TMB TV, TÜRKSOY ve o yılın Türk Dünyası Kültür Başkenti’nin işbirliğiyle her yıl Türk dünyası ülkeleri arasında düzenlenen ilk ve tek şarkı yarışması olmakla ilk defa 2013 yılında Eskişehir kentinde düzenlenmişti. Yarışmaya yirmi dört ülke katılmış gecenin birincisi ise Ferid Hasanov’un söylediği Yaşa şarkısı ile Azerbaycan olmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.