SPOR - 06 Aralık 2025 Cumartesi 17:59

Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 3 - Amed Sportif Faaliyetler: 4

A
A
A
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 3 - Amed Sportif Faaliyetler: 4

Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Ümraniyespor, evinde karşılaştığı Amed Sportif Faaliyetler’e 4-3 mağlup oldu.



Hakemler: Turgut Doman, Ramazan Ufuk Avdaş, Ömer Yasin Gezer


Ümraniyespor: Cihan Topaloğlu, Kosoko (Oğuz Yıldırım dk. 71), Burak Öksüz, Glumac, Serkan Göksu, Djokanovic, Benny, Bardhi, Atalay Babacan (Ali Turap Bülbül dk. 68), Barış Ekincier (Talha Bartu Özdemir dk. 71), Batuhan Çelik


Yedekler: Übeyd Adıyaman, Yusuf Kocatürk, Yunus Emre Yılmaz, Kubilay Aktaş, Ömer Kanpalta, Muhammet Karasu, Orhan Uğur


Teknik Direktör: Tayfun Rıdvan Albayrak


Amed Sportif Faaliyetler: Erce Kardeşler, Murat Uçar, Mehmet Yeşil, Kahraman Demirtaş, Hasan Ali Kaldırım, Traore, Poko, Mosquera (Çekdar Orhan dk. 86), Sabia (Celal Hanalp dk. 77), Fernando (Afena-Gyan dk. 61), Diagne


Yedekler: Veysel Sapan, Sinan Kurt, Kouyate, Yunus Tarhan, Aytaç Kara, Yakup Girişen


Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu


Goller: Batuhan Çelik (dk. 45 ve 53), Benny (dk. 79) (Ümraniyespor), Poko (dk. 37), Burak Öksüz (dk. 41 k.k.), Afena-Gyan (dk. 74), Diagne (dk. 90+3) (Amed Sportif Faaliyetler)


Sarı kartlar: Burak Öksüz (Ümraniyespor), Murat Uçar (Amed Sportif Faaliyetler)


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’de Dünya Engelliler Günü için kapsamlı program düzenlendi Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde düzenlenen kortej yürüyüşü ve uygulamalı farkındalık stantları yoğun ilgi gördü. Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilen programda, erişilebilirlik ve engellilik bilincine yönelik mesajlar verildi, katılımcılar etkileşimli uygulamalarla farkındalık kazandı. Karabük Üniversitesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinlikleri çerçevesinde toplumda engellilik bilincini artırmayı amaçlayan kapsamlı bir programa ev sahipliği yaptı. KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlikler, merkez kampüste akademik ve idari personel ile öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikler, üniversite kampüs girişinden Sosyal Yaşam Merkezi’ne uzanan farkındalık korteji ile başladı. Öğrenciler ile akademik ve idari personelin katıldığı yürüyüşte, erişilebilirlik ve toplumsal duyarlılık mesajı verildi. Kortej boyunca engelli bireylerin haklarına, sosyal yaşama katılımına ve erişilebilir çevre düzenlemelerine dikkat çekildi. Programın devamında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, engelliliğin herkes için muhtemel bir durum olduğunu belirterek, "Hepimiz birer engelli adayıyız; engel durumu doğuştan ya da sonradan herkesin başına gelebilir. Bizleri burada yalnız bırakmıyorsunuz, biz de sizleri yalnız bırakmak istemeyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla böyle anlamlı bir etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi. Yılmaz ayrıca, Karabük’ü Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde temsil eden Demir Kartal Spor Kulübünün hafta sonu oynayacağı karşılaşmaya tüm öğrencileri davet etti. Kortejin ardından etkinlikler, uygulamalı farkındalık stantlarıyla sürdü. Katılımcılar; duyusal farklılıklara yönelik uygulamalar, özel eğitim materyallerinin tanıtımı ve erişilebilirliği deneyim alanlarıyla engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları güçlükleri yakından inceleme fırsatı buldu. Etkileşimli atölyeler ise öğrencilerden yoğun ilgi gördü.