KÜLTÜR SANAT - 25 Ekim 2023 Çarşamba 10:27

Türk ressam ‘Senden Sonra’ sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor

A
A
A
Türk ressam ‘Senden Sonra’ sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor

Çağdaş resmin yetenekli ismi Ayşe Betil, ikinci kişisel sergisi “Senden Sonra” ile sanatseverlerle buluşuyor. Yalnızca resim değil, edebiyat ve müzikle de bütünleşen, aynı zamanda geçmişten izler taşıyan sanat sergisi, 3 Kasım’da Ortaköy’deki Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda sanatseverlere kapılarını açacak.


Çağdaş resim sanatının genç yeteneklerinden Ayşe Betil, hem yurt içi hem de yurt dışındaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Eserleri Ekim ayı içerisinde gerçekleşen Gaziantep “Ayıntap” Karma Sergisi’nde sergilenen, daha önce New York’taki Ev Gallery’de ve Paris’teki ‘Soleil et Lune’ karma sergisinde yer alan ve geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği bir kişisel sergisi bulunan sanatçı, ağırlıklı olarak figüratif çalışmalarıyla tanınıyor. Kendine has çarpıcı üslubuyla sanat çevrelerinde ayrıcalıklı bir yer edinen Betil, eserlerinde genellikle insanın iç dünyasına odaklanıyor. Yağlıboya, pastel, kara kalem ya da karışık teknikle yaptığı tüm çalışmaları dikkat çeken ve bugüne dek sayısız esere imzasını atan Ayşe Betil, şimdilerde ikinci kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.


Çok katmanlı bir sanat şovu


Ayşe Betil’in “Senden Sonra” adını verdiği yeni sergisi, 3 Kasım Cuma akşamı Ortaköy’deki Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda düzenlenecek kokteylle ziyarete açılacak. Sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı kokteyl, canlı müzik dinletisi ile renklenecek. Ayşe Betil’in geçmişe vurgu yapan insan portrelerini sanatseverlerle buluşturacağı “Senden Sonra”, yalnızca resim değil edebiyat ve müzikle de bütünleşen içeriğiyle ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergide Ayşe Betil’in resimlerinin yanında kaleme aldığı şiir ve öykü türündeki yazıları da görsel olarak sergilenecek. Eserlere farklı tarzlardaki müziklerin eşlik edeceği bu çok katmanlı sanat şovu, ziyaretçilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatacak. “Senden Sonra”, 13 Kasım’a kadar Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda görülebilecek.


Dünyaca ünlü fuardan davet


Daha önce yurt dışında düzenlenen birçok fuar ve sergiye katılan Ayşe Betil, bu yıl dünyanın en saygın sanat fuarlarından art3f’e de davet edildi. Sanatçı, Fransa’da yer alan bu sanat fuarı ile birlikte önümüzdeki dönemde Fransa’nın Marsilya, Bordeaux, Paris, Strazburg, Lyon ve Menton şehirlerinde düzenlenecek farklı sergilerde ve İsviçre-Zürih, İspanya-Barselona, Belçika-Brüksel ve Monako’da yapılacak etkinliklerde olmak üzere toplam 10 ayrı lokasyonda eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. Betil, aynı zamanda kişisel sergisinden hemen sonra IV. İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda gerçekleşecek olan sergide ve Mart 2024 Ato Congresium Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşecek olan Art Ankara 10.Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda da eserleriyle yer alacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.