SPOR - 04 Kasım 2024 Pazartesi 10:39

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4. hafta heyecanı yaşanacak

A
A
A
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4. hafta heyecanı yaşanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4. hafta heyecanı, yarın ve 6 Kasım Çarşamba günü oynanacak maçlarla yaşanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4. hafta maçları, yarın ve 6 Kasım Çarşamba günü oynanacak. Haftanın açılışında yarın TSİ 20.45’te PSV Eindhoven - Girona ve Slovan Bratislava - Dinamo Zagreb karşılaşmaları yapılacak. Devler Ligi’nde 4. hafta, çarşamba günü oynanacak 9 müsabakayla tamamlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4. hafta maçlarının (TSİ) programı şu şekilde:

Yarın

20.45 PSV Eindhoven - Girona

20.45 Slovan Bratislava - Dinamo Zagreb

23.00 Bologna - Monaco

23.00 Borussia Dortmund - Sturm Graz

23.00 Celtic - Leipzig

23.00 Liverpool - Bayer Leverkusen

23.00 Lille - Juventus

23.00 Real Madrid - Milan

23.00 Sporting CP - Manchester City

6 Kasım Çarşamba

20.45 Club Brugge - Aston Villa

20.45 Shakhtar Donetsk - Young Boys

23.00 Sparta Prag - Brest

23.00 Bayern Münih - Benfica

23.00 Inter - Arsenal

23.00 Feyenoord - Salzburg

23.00 Kızılyıldız - Barcelona

23.00 Paris Saint-Germain - Atletico Madrid

23.00 Stuttgart - Atalanta

Yunus Emre Öztaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak Belediyesinden Suriye’ye tek yönlü sefer Uşak Belediyesi, şehirde yaşayan Suriyeli vatandaşların ülkelerine dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir hizmet başlattı. Başkan Özkan Yalım, “Uşak’ta uzun bir süre misafir ettiğimiz Suriyeli dostlarımızı ülkelerine uğurlamak için transfer hizmeti başlatıyoruz” Uşak Belediyesi’nin başlattığı bu hizmet, Suriye’deki gelişmelerin ardından Türkiye’de ikamet eden Suriyeli vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Başkan Yalım, "Yarın itibarıyla, Suriyeli misafirlerimizi güvenli bir şekilde ülkelerine göndermek için transfer hizmetimize başlıyoruz. Başvurular, belediye binamızda yer alan Danışma bölümünden yapılabilir" şeklinde açıklamada bulundu. Başkan Yalım, “Uşak’ta uzun yıllardır misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizi, kendi topraklarına ve evlerine güvenli bir şekilde göndermek için belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Suriyeli misafirlerimizin geri dönüşlerini sağlamak için gerekli desteği sağlayacağız ve süreç tamamen gönüllü olacak” ifadelerini kullandı. Uşak Belediyesi başlattığı bu hizmet ile gönüllü dönüş sürecine katkı sağlamayı hedefliyor. Başlatılan uygulamaya başvuru sürecinin hızlı bir şekilde yürütülmesi bekleniyor. Uşak Belediyesi’nin bu adımı, hem yerel halk hem de Suriyeli vatandaşlar arasında olumlu bir etki oluşturması bekleniyor. Öte yandan başvurular, Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılacağı öğrenildi.
Siirt Siirt’te unutulmaya yüz tutmuş meslek yeniden canlanıyor Siirt’te Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde hizmet verecek Şal Şepik Dokuma Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Atölye, unutulmaya yüz tutmuş bir mesleğin canlanmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına imkan tanırken, Siirt’in el sanatları alanındaki potansiyelini de ortaya koyuyor. Şal-Şepik’in yeniden canlanması, hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de Siirt’in zengin kültürel mirasını tanıtma fırsatı sunacak. Atölye açılışında konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, ülkenin en önemli el sanatlarından birinin Şal Şepik olduğunu belirterek, el yapımı ve el sanatı olarak hak ettiği yeri bulamamış ve keşfedilmeyi bekleyen çok kıymetli bir kültürel ürün olduğunu söyledi. Vali Kızılkaya, ‘’Şal Şepik, Eruh’ta coğrafi işaretini aldı. Eruh Halk Eğitim bünyesinde belli bir noktaya kadar geldi. Artık bunu Siirt merkeze alıp burada dokuma atölyelerinde, profesyonel olarak daha farklı bir bakış açısı ve vizyonla, önce ülkemize sonra da bütün dünyaya tanıtacak bir çalışmayı başlattık’’ ifadelerini kullandı. Şal Şepik kumaşının dokuma sürecinin çok meşakkatli olduğunu ifade eden Siirt Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Elif Bobuş, ustaların tek bir kumaşın çözümü için neredeyse 10 kilometre yol kat ettiklerini kaydetti. Bobuş, ‘’Kumaşa parlaklık veren ve kumaşın mukavemetini artıran çeşitlilik işlemi için dağlardan topladıkları özel otlarla fırçalarını elleriyle yapmaktadırlar. 1220 ilmek ile çözgüyü tezgaha atabilmektedirler. Ortalama 33 cm ende, 1220 ilmek ile sabrın dokuma sürecindeki maharetini sergilemektedirler’’ dedi.