ASAYİŞ - 20 Mart 2025 Perşembe 14:06

Ümraniye’de inşaat iskelesinden düşen işçiler hayatını kaybetti

A
A
A
Ümraniye’de inşaat iskelesinden düşen işçiler hayatını kaybetti

Ümraniye’de 7 katlı inşaat halindeki binanın beşinci katında bulunan dış cephedeki iskelenin çökmesi sonucu düşerek ağır yaralanan inşaat işçileri Halil Bülbül ve İsmail Bülbül hayatını kaybetti.



Olay, geçtiğimiz gün saat 11.00 sıralarında, Ümraniye Atakent Mahallesi Akdeniz Caddesi’nde bulunan TOR Holding’e ait 7 katlı inşaat halindeki bir binada meydana geldi. Binanın beşinci katındaki dış cephesinde bulunan iskelenin çökmesi sonucu İsmail Bülbül ve Halil Bülbül isimli iki işçi düşerek ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralılar İsmail Bülbül ve Halil Bülbül tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Hayatını kaybeden işçilerin Şanlıurfa Suruç’ta yaşadıkları, İstanbul’a çalışmak için geldikleri ve akraba oldukları öğrenildi. Halil Bülbül ve İsmail Bülbül’ün cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketleri Şanlıurfa’ya gönderildi.





Ümraniye’de inşaat iskelesinden düşen işçiler hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı: Bolu’da kilometrelerce araç kuyruğu Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayram tatilinin 7’nci, bayramın ise 3’üncü gününde dönüş için yola koyulan sürücüler, karayollarında ciddi bir yoğunluk oluşturmaya başladı. Özellikle TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde İstanbul istikametine doğru araç trafiği yer yer durma noktasına geldi. Tatilcilerin yoğun olarak kullandığı güzergahlardan olan Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli geçişi, Köroğlu Rampaları ve Dörtdivan ilçesi mevkilerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sürücüler, yavaş ilerleyen trafik nedeniyle zor anlar yaşadı. Bölgede görev yapan İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için güzergahlarda güvenlik önlemlerini artırdı. Ağır vasıtalara geçiş yok Öte yandan, dönüş yolculuğunda yaşanabilecek olumsuzlukların ve trafik sıkışıklığının en aza indirilmesi amacıyla Bolu Valiliği tarafından yeni bir tedbir kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre; bu kapsamda 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’den itibaren 1 Haziran Pazartesi günü saat 01.00’e kadar, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul istikametine geçişlerine izin verilmeyecek.