ASAYİŞ - 13 Ocak 2026 Salı 18:08

Uyuşturucu soruşturmasında Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu mahkemeye sevk edildi

A
A
A
Uyuşturucu soruşturmasında Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu mahkemeye sevk edildi

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oktay Kaynarca ile Emel Müftüoğlu, ev hapsi adli kontrol şartı talebiyle Sulh ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen ’uyuşturucu’ soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında ’kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak’, ’uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştırmak’, ’bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak ya da fuhuş için aracılık etmek veya yer temin etmek’, ’kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak’ suçlarından bir veya birkaçını işlediği iddia edilen şüpheliler oyuncu Oktay Kaynarca, şarkıcı Emel Müftüoğlu, Neda Ş., Ali S., Rabia K. ve Selen Ç. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Adliyeye sevk edilen ve savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan oyuncu Oktay Kaynarca ile şarkıcı Emel Müftüoğlu, ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Diğer şüphelilere yönelik ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Adliye önündeki cinayetin sanığı yeniden hakim karşısında Kayseri’de oğlunun eski müvekkilini adliye önünde tabanca ile öldüren sanık, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Yargılandığı davada maktulün kendisine küfrettiğini belirten sanık, "Bunu kendime ar ettim, gittim vurdum. Başka kimsenin suçu yok" dedi. Kayseri’de 7 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen olayda M.A., avukat olan oğlu Ö.A.’nın eski müvekkili olan Ahmet Demir’i adliye önünde tabanca ile öldürmüştü. Olayla ilgili Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucu Mehmet A. 24 yıl hapis cezası alırken azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan oğlu Ö.A. beraat etmişti. Yargıtay’ın yanlış hüküm kurulduğu gerekçeleriyle kararı bozmasının ardından yeniden başlayan yargılamanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık M.A., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanık H.D. hazır bulundu. Firari avukat Ö.A.’nın katılmadığı duruşmada savunma yapan M.A., olayın nedeninin Ahmet Demir’in sosyal medyadan kendisine ettiği ağır küfürler olduğunu belirterek, "Ben sokaktan gelme bir insanım. Bizim bulunduğumuz ortamlarda bu tür küfürler olmaz. Olursa bir bedeli olur" dedi. Amacının yaralamak olduğunu, öldürmek kastının olmadığını dile getiren M.A., "Bunu kendime ar ettim, gittim vurdum. Başka kimsenin suçu yok. Olay, bireysel olayımdır. Oğlum hakkındaki azmettirme iddiasını kabul etmiyorum" diye konuştu. Savunma avukatları maktul Ahmet Demir’in sanık M.A.’yı tahrik ettiği görüşünü savunarak, Yargıtay’ın bozma kararının hukuka aykırı olduğunu, mahkemenin ilk kararında direnmesi gerektiğini ve dosyanın Yargıtay Genel Kurulu’nda tartışılması gerektiğini ifade ettiler. Savcı kırımızı bülten çıkarılmasını istedi Savcılık makamı firari olan avukat Ö.A.’nın yurt dışına çıkıp çıkmadığının araştırılmasını ve yurtdışına çıkmış ise hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti. Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti bozma kararına uyulmasına ve Ö.A. hakkında talep edilen kırmızı bülten çıkarılmasına gelecek müzekkere doğrultusunda karar verilmesine hükmederek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.