GENEL - 12 Eylül 2020 Cumartesi 12:05

Veri biliminin yeni ‘Yıldızları’ Analitik Akademi’de buluşacak

A
A
A
Veri biliminin yeni ‘Yıldızları’  Analitik Akademi’de buluşacak

Yıldız Holding, üst yönetimden genç yeteneklerine kadar tüm çalışanlarının veri odaklı teknolojilere adaptasyonunu desteklemek amacıyla Analitik Akademi programını başlattı.

Yıldız Holding, üst yönetimden genç yeteneklerine kadar tüm çalışanlarının veri odaklı teknolojilere adaptasyonunu desteklemek amacıyla Analitik Akademi programını başlattı.


Yıldız Holding, tüm çalışanlarının veri odaklı teknolojilere adaptasyonunu desteklemek amacıyla Analitik Akademi programını başlattı. İlk aşamada genç yeteneklere yönelik, “Analitik Akademi Data JOB” ile başlatılan program, “Data Navigators”, “Data Champions” ve “Digital Transformers” gibi eğitim modülleriyle devam edecek.


Yıldız Holding’in iş süreçlerinde optimizasyonu sağlamanın yanı sıra dijital teknolojilere hakim nitelikli iş gücüne zemin hazırlamak amacıyla öncelikle yeni mezunları dahil edeceği ‘Analitik Akademi Data JOB Programı’nın başvuruları açıldı. Bilgisayar, Endüstri, Matematik Mühendisliği, Matematik, İstatistik, Ekonometri gibi bölümlerden yeni mezunların başvurabileceği Data JOB Programı’nda, dijital teknoloji ve veri bilimi konusunda yetenekli gençlere Yıldız Holding’de kariyer imkânı sunuluyor.


16 Eylül 2020 tarihine kadar “http://mtstaj.co/datajob” adresine yapılacak başvurular ve takip edecek mülakatların ardından adaylar, Data Job programına kabul edilecek. Veri bilimi alanında uzman eğitmenlerin katılacağı programda kursiyerlere, veri bilimi temelleri, istatistik, modelleme, derin öğrenme, iş analizi, optimizasyon, proje yönetimi gibi konu başlıklarında 2,5 ay süreli eğitim verilecek.



“Çalışanlarımızı dijitalleşmeyle değişen iş dünyasına hazırlıyoruz”


Yıldız Holding’in dijitalleşme vizyonu kapsamında yeni projelere ağırlık verdiklerini belirten Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, Analitik Akademi için şunları söyledi: “Yıldız Holding’de, dijital dünyadaki gelişmeleri takip ederek, teknoloji odaklı bir şirket olma yolunda bugüne kadar önemli projeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda başlattığımız Analitik Akademi programıyla çalışanlarımızın, dijitalleşmeyle değişen iş dünyasına adapte olmalarını ve veri okur-yazarlığı alanında entelektüel birikimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Günümüzün değişen iş dünyasında zamanı doğru kullananların, geleceğe önce ulaşanlar olacağına inanıyor ve çalışanlarımızı şimdiden geleceğin iş dünyasına hazırlıyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.