EĞİTİM - 24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:44

Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi ilk 3 vakıf üniversitesi arasında gösterildi

A
A
A
Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi ilk 3 vakıf üniversitesi arasında gösterildi

ODTÜ URAP “2023-2024 Dünya Alan Sıralaması” yayınlandı. KKTC’de 10 alan ile en fazla başlıkta sıralamaya giren Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi ilk üç vakıf üniversitesinden biri olmayı başardı.


ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından hazırlanan “2023-2024 Dünya Alan Sıralaması” açıklandı. Sıralamada 10 alanda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC’nin en fazla alanda sıralamaya giren üniversitesi oldu.


Fizik Bilimleri, Matematik Bilimleri, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Çevre Bilimleri, Mühendislik, Bilgi ve Bilgisayar Bilimleri, Teknoloji, Biyoloji Bilimleri, Kimya Bilimleri ile Tıp ve Sağlık Bilimleri alanlarında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, bu alanların 9’unda Türkiye’nin en iyi ilk 3 vakıf üniversitesi arasında yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik ve Fizik Bilimleri alanlarında ise Türkiye genelinde en iyi vakıf üniversitesi oldu.


Yakın Doğu Üniversitesi, ODTÜ URAP’ın Kasım ayında açıkladığı “Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda da Kuzey Kıbrıs’ın en iyi üniversitesi olarak yer almış, Türkiye genelinde ise en iyi iki vakıf üniversitesinden biri olarak en iyi ilk 10 üniversite arasında yer almıştı.


Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “ODTÜ URAP’ın açıkladığı sonuçlar; en iyi üniversitelerden biri olduğumuzu tescilliyor.”


Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, ODTÜ URAP’ın açıkladığı alan sıralamalarında 10 alanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Mühendislik ve fizik bilimleri alanlarında Türkiye’nin en iyi vakıf üniversitesi, dört alanda en iyi iki vakıf üniversitesinden biri, üç alanda ise ilk üç vakıf üniversitesi arasında yer aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “ODTÜ URAP’ın açıkladığı sonuçlar; mühendislikten sağlığa, temel bilimlerden çevre bilimlerine kadar çok geniş bir alanda dünyadaki en iyi üniversitelerden biri olduğumuzu tescilliyor” ifadesini kullandı.


“İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Türkiye merkezli yükseköğretim derecelendirme kurumlarının yayımladığı sıralamalarda; farklı metodolojiler kullanılmasına rağmen, birbirlerini teyit eden birkaç çarpıcı sonuç dikkat çekiyor” diyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Bu sonuçlara göre; Yakın Doğu Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs’ın en iyi üniversitesidir. Ayrıca, Türkiye’deki üniversiteler arasında da en iyi ilk 3 vakıf üniversitesinden biriyiz. Bu sonuçlar bütün araştırmaların ortak sonuçları arasında yer alıyor” ifadesini kullandı.


Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Üniversitemizin küresel ölçekte sahip olduğu bu saygınlık, öğrencilerimizin tercihlerine de yansıyor.”


Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise ODTÜ URAP tarafından açıklanan sıralamasında elde edilen sonuçların Yakın Doğu Üniversitesi’nin sahip olduğu araştırma vizyonunun bir yansıması olduğunu vurguladı. Times Higher Education’ın dünyadaki en iyi 50 yaş altı üniversiteleri sıraladığı “Genç Üniversite Sıralaması 2024”te, Yakın Doğu Üniversitesi’nin dünya genelinde 139’uncu sırada yer aldığını da hatırlatan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Üniversitemizin küresel ölçekte sahip olduğu bu saygınlık, öğrencilerimizin tercihlerine de yansıyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nin son 8 yıldır Kuzey Kıbrıs’ın en çok tercih edilen üniversitesi olması da bunun en önemli göstergesi” ifadesini kullandı.


Prof. Dr. Şanlıdağ, “Bu başarıda büyük emekleri olan, özverili bir şekilde yürüttükleri nitelikli araştırmaları ile bilimin her alanına büyük katkılar sağlayan, yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduğum bütün meslektaşlarımı gönülden kutluyorum” dedi.



Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi ilk 3 vakıf üniversitesi arasında gösterildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Uçağın düştüğü gören vatandaşlar, o anları anlattı Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı taşıyan uçağın düşmesin ardından vatandaşlar o anları anlattı. Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ı taşıyan 9H-DFJ kuyruk numaralı Falcon 50 tipi uçağın Haymana ilçesi Kesikkavak köyü yakınlarında düşmesi sonrası köylüler gördüklerini anlattı. Evinde istirahat ettiği sırada bir patlama sesi geldiğini ifade eden vatandaş, "İkinci patlama sesi gelince herkes sokağa döküldü. Biri trafo patlamış dedi. Sonradan uçağın düştüğünü durduk. Zaten parçaları hep görünüyordu. Sonra Jandarma ekipleri gelince bizleri oradan çıkarttılar. Oradan sağ çıkma ihtimalleri yok, kötü bir patlama oldu. Herkese geçmiş olsun" dedi. Gazi Özgür’se saat 20.00-21.00 sıralarında yüksek bir patlama sesi duyduğunu ifade ederek, "Bir de yoğun bir sis ve hafif bir yağmur vardı. Patlamanın neticesini bilemediğimizden dolayı anlık haberler yayılmaya başladı. Haberler yayılmaya başlayınca arabaya bindim. Bölgede Jandarma ekipleri dronlarla arama yapıyorlardı. Deprem oluyor ve depremden önce gelen patlama sesi gibi bir ses geldi. Kalıntıları ilk gençler görünce Jandarmaya haber vermişler. Jandarma da olay yerine geldi ve herkesi uzaklaştırdı. Uçağın enkazı bulundu" diye konuştu. Olayı anlatan Gökhan Tekin ise, "Otelde teknik servis olarak çalışıyorum. Bir patlama sesi duydum. Otelde doğalgaz patlaması oldu diye bizim otelin ismini verdiler. Bizim otelde öyle bir patlama olmadı. Sonra uçak düştüğünü söylediler. Uçak parçaları vardı, ceset vardı jandarma sokmadı bizi oraya. Ses büyüktü, deprem oldu ya da bomba patladı sandık ama sonradan uçağın düştüğünü öğrendik" şeklinde konuştu.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.