GÜNDEM - 31 Mart 2026 Salı 11:31

Yıldız Holding’de üst düzey atama

A
A
A
Yıldız Holding’de üst düzey atama

Yıldız Holding’in sürdürülebilir ve güçlü büyüme hedefleri doğrultusunda liderlik kadrosunda önemli bir atama gerçekleşti. Gıda ve hızlı tüketim sektörlerinde Türkiye ve uluslararası pazarlarda satış, ticari pazarlama ve yönetim alanlarında 35 yılı aşkın deneyime sahip olan ve 2011-2015 yılları arasında Yıldız Holding’de üst düzey görevlerde bulunan Ali Sözen, Yıldız Holding Chief Operating Officer (COO) olarak atandı.


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Tütüncü, atamaya ilişkin değerlendirmesinde, "Sürdürülebilir ve güçlü büyüme hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu atama ile geçmişte birlikte çalıştığımız Ali Sözen’in yeniden aramıza katılmasından memnuniyet duyuyorum. Chief Operating Officer olarak bu önemli görevde operasyonel mükemmeliyet yaklaşımımızı daha da ileri taşıyacağına ve Yıldız Holding’in uzun vadeli stratejik hedeflerine değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ali Sözen’e yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.


Yıldız Holding, sürdürülebilir ve güçlü büyüme hedefleri doğrultusunda liderlik kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Gıda ve hızlı tüketim sektörlerinde satış, ticari pazarlama ve yönetim alanlarında 35 yılı aşkın profesyonel deneyime sahip Ali Sözen, Yıldız Holding Chief Operating Officer (COO) olarak görev yapacak. Holding genelinde operasyonel mükemmeliyetin güçlendirilmesine ve performans odaklı yönetim anlayışının pekiştirilmesine liderlik edecek olan Sözen, inovasyon ve verimlilik odaklı projelere yön vererek Yıldız Holding’in rekabet gücünün ve operasyonel verimliliğinin artırılmasına katkı sağlayacak. Aynı zamanda bütçe ve performans süreçlerinin etkin yönetimini üstlenecek; sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda yeni projelerin ve yatırımların geliştirilmesi ile stratejik olarak değerlendirilmesinde aktif rol oynayacak.


Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda önemli sorumluluklar üstlenen Ali Sözen, kariyerine MetLife’ta başladı. Ardından Coca-Cola İçecek’te ulusal ve bölgesel satış liderliği görevlerini üstlendi. Pınar markasını bünyesinde bulunduran Yaşar Grup’ta Satış ve Dağıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcılığı ile Gıda ve İçecek Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunan Sözen, Coca-Cola bünyesinde Nijerya’da Ulusal Ticaret Direktörü olarak da görev yaptı. 2011-2015 yılları arasında Yıldız Holding’de Gıda ve İçecek Grubu Başkan Yardımcılığı ile Gıda ve Süt Ürünleri Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Sözen, bu dönemde ekipleri ile önemli başarılara imza attı. 2015 yılından bu yana Lactalis Türkiye CEO’su olarak görev yapıyordu. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu olan Sözen, MBA eğitimini University of Toledo’da tamamladı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi İstanbul, saç tasarımının öne çıkan etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptı. Hair Fashion İstanbul, yaklaşık 1000 sektör profesyonelini bir araya getirdi. Saçı yalnızca bir meslek değil, bir sanat dalı olarak gören kuaför ve berberleri aynı sahnede buluşturan Hair Fashion İstanbul, kapılarını açtı. Etkinlikte, kadın ve erkek kuaförleri iki farklı kategoride yarıştı. Yarışmalar kesim ve topuz kategorilerinde gerçekleştirilirken, gün sonunda toplam 9 ödül sahiplerini buldu. Sektörün önemli isimlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirildiği yarışmaya ayrıca Türkiye Berberler Konfederasyonu Başkanı da katılım sağladı. Etkinlik seyircilere açık bir şekilde yapılırken, gün boyunca sahne gösterileri, röportajlar ve özel sunumlar gerçekleştirildi. Saç tasarımını bir sanat olarak gören tüm profesyoneller, bu özel buluşmada aynı sahnede yer aldı. "Sanatsever arkadaşlarımla beraber Türk tıraşını hem globalde hem de dünyada duyurmak istiyoruz" Türk tıraşını dünyaya duyurmak istediklerini belirten Kuaför Adem Terzi, "Türk tıraşı ilgili inanılmaz güzel bir hikaye oluşturduk. Coşkuyla, keyifle insanlara Türk tıraşını daha çok duyurmak için uğraşıyoruz. Buradaki sanatsever arkadaşlarımla beraber Türk tıraşını hem globalde hem de dünyada tanıtmak için 14 -15 senedir hem lansmanını hem PR’ını yapıyoruz. Türk tıraşı çok yönlü kullanabilen bir tıraş. Yanlarımız hafif kısa, önlerimiz uzun bir tıraş modeli. Bu model vardı ama bir adı yoktu, adı biz koyduk. Yani bir çocuğumuz vardı, bu çocuğun adı yoktu. Biz de adını koymuş olduk. O yüzden çok keyifli, çok anlamlı bizim için" şeklinde konuştu. "Fuarda hem kadın hem de erkek kuaförlüğünün nabzını tutuyoruz" Kuaför Arca Acar, "Saçın cinsiyeti olmaz. Fuarımızda hem kadın hemde erkek kuaförlüğünün nabzını tutuyoruz. Ademle birlikte güçlerimizi birleştirdik çok gururluyuz" dedi. "Türk tıraşı markası ülke tanıtımı açısından çok önemli" Türkiye’de marka yetiştirmenin zor olduğunu vurgulayan oyuncu Saruhan Hünel, "Kuaförlükte marka olmak; Türkiye’de sadece Adem olabildi, bence kıymetli bir markamız. Türk tıraşı markası ülke tanıtımı açısından çok önemli. Bizler çocukken yabancı tıraşlara özenirdik. Dolayısıyla Türk tıraşını yapabilen pek kimse yoktu. Ülkemize Türk tıraşı gerekiyordu. Onu da Adem yapmış bulundu" diye konuştu. "Türk tıraşının tescillenmiş olmasından dolayı mutluyum" Türk tıraşının tescillenmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden oyuncu Furkan Palalı, "Türk vatandaşlarımız da mutlu olmalı. Bizlerde çocukken Amerikan tıraşı olurduk. O yüzden Türk tıraşının tescillenmesi büyük gurur" dedi. Son olarak Oyuncu Çağan Atakan Arslan ise "Ben Türkiye’yi tüm dünyada temsil etmiş birisi olarak, Adem abinin de dünyada Türk tıraşı ile ülkemizi temsil etmesi gurur verici bir olay" diye konuştu.
Antalya Akseki’de kan bağışı kampanyası düzenlenecek Türk Kızılay, Antalya’nın Akseki ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Türk Kızılayı Antalya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Okan Erdoğan, kan toplama çalışmalarının kurumlarda, ilçelerde ve farklı alanlarda aralıksız sürdüğünü belirterek, 2 Nisan Perşembe günü Akseki’de belediye önünde kurulacak kan bağış noktasında vatandaşlardan bağış kabul edileceğini söyledi. "Bir ünite kan 3 hastaya umut oluyor" Bağışlanan her bir ünite kanın laboratuvar ortamında eritrosit, plazma ve trombosit bileşenlerine ayrıldığını ifade eden Erdoğan, bu sayede üç farklı hastaya umut olunabildiğini vurguladı. Düzenli kan bağışının hayati önem taşıdığına dikkat çekilen Kızılay yetkilileri, kanın yapay olarak üretilemeyen ve tek kaynağı insan olan bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı. "Birbirimize Candan Bağlıyız" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, toplumda kan bağışı bilincinin artırılması hedefleniyor. Hastanelerin kan ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılamayı amaçladıklarını belirten Erdoğan, çalışmaların Antalya genelinde sürdüğünü ifade etti. Erdoğan, "Kan herkesin her zaman ihtiyacı. Düzenli kan bağışı yapalım. Zor anlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olalım" dedi. 2 Nisan Perşembe günü 09.30-18.30 saatleri arasında Akseki Belediyesi önünde konuşlandırılacak kan alma otobüsünde bağışların kabul edileceğini belirten Erdoğan, tüm Aksekilileri kan bağışında bulunmaya davet etti.