ÇEVRE - 01 Mayıs 2026 Cuma 09:17

Yurtta hava durumu

A
A
A
Yurtta hava durumu

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, (Karaman dışında) İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve (Kilis dışında) Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, güney ve iç kesimlerde gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları yurdun batı kesimlerinde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak. Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney ve doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 17


İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği (Yağışların, doğusunda sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 12


İzmir: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 20


Adana: Parçalı ve çok bulutlu 28


Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28


Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 14


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 14


Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’den TÜBİTAK Türkiye finallerinde büyük başarı: 2 derece elde edildi TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri’nde Bingöl, biri birincilik olmak üzere iki önemli derece elde etti. 27-30 Nisan 2026 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen 57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalleri’nde Bingöl’ü temsil eden projeler büyük başarıya imza attı. Daha önce 20 projeyle Malatya Bölge Finali’ne katılan Bingöl, bu projelerden 4’ünün bölge birincisi olmasıyla Türkiye finallerine yükselmişti. Finalde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, "Kanser Tanısında Genetik ve Morfolojik Verilerin Voronoi Diyagramları ile Topolojik Modelleme ve Analizi" adlı projeleriyle Matematik/Genetik ve Biyoteknoloji alanında Türkiye birincisi oldu. Danışman öğretmen Hülya Buyankara rehberliğinde hazırlanan projede öğrenciler Hümeyra Ayaz, Hayrünnisa Özbilek ve Emine Çelik yer aldı. Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencileri ise "Robofeeder - AI Göz ve Ses Takipli Yapay Zeka Destekli Hibrit Beslenme Asistanı" projesiyle Teknolojik Tasarım/Erişilebilir Yaşam Teknolojileri alanında Türkiye ikinciliği elde etti. Bingöl STEM ve Bilim Merkezi danışmanlığında hazırlanan projede danışman öğretmen Ahmet Bağbars, öğrenciler Yiğit Eymen Çakan ve Mehmet Civan Korkmaz görev aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, elde edilen başarıların Bingöl’ün eğitim alanındaki yükselişini gösterdiğini belirterek projelerde emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecileri tebrik etti.
Kütahya Uluslararası fonlara erişim Afyonkarahisar’da masaya yatırıldı Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen Dış Fonlar Takımı (DFT) projesinin ilk toplantısı, Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantı, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser’in açılış konuşmasıyla başladı. Eser, DFT’nin bölgesel kalkınma açısından önemine değinerek sürece ilişkin beklentileri paylaştı. Program kapsamında katılımcılar arasında etkileşimi artırmaya yönelik tanışma oturumu da gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu AB Çerçeve Programları Müdürlüğü’nden Çağrı Yıldırım tarafından "Türkiye’nin Ufuk Avrupa Perspektifi" başlıklı çevrim içi sunum yapıldı. Ardından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TRinHE Operasyon Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Burcu Bahar Göğüş Doğan, Ufuk Avrupa çağrıları ve kademeli çağrı mekanizmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının devamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TRinHE Projesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu IMS (Bilgi Çoğaltıcıları) yapısı tanıtıldı. DFT’nin çalışma modeli detaylandırılarak oluşturulacak alt çalışma gruplarına ilişkin çerçeve katılımcılarla paylaşıldı. İkinci gün programında ise Avrupa Birliği Başkanlığı uzmanı Kubilay Sitrava, sınır ötesi iş birliği programları ve INTERREG NEXT Akdeniz Programı hakkında sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Ege Üniversitesi EBİLTEM TTO EBIC-Ege Proje Koordinatörü Anıl Şensöz, Avrupa İşletmeler Ağı’nın sunduğu fırsatlar ve bölgesel iş birliği imkanlarını anlattı. Toplantı, genel değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erdi. Programın, TR33 Bölgesi’nde dış kaynaklı finansman imkanlarının artırılması ve kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.