YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 17:37

BAŞKAN TATI`DAN 3 YILLIK BUCA RAPORU

A
A
A
BAŞKAN TATI`DAN 3 YILLIK BUCA RAPORU

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, faaliyet raporunun reddi konusunda ``İddiası olanlar 28 oy bulsunlar, 29. oyu ben vereceğim`` dedi.
Buca Belediyesi`nin 3 yıllık değerlendirme toplantısında, son meclis toplantısında yaşanan faaliyet raporu gerginliği öne çıktı. İl Başkanı Bayır ve İlçe Başkanı Bozdağ hiçbir şeyin üstünün kapatılmadığını, dosyaların ellerinde olduğunu belirterek, tüzükte yer alan maddeler doğrultusunda gereğinin yapılacağını söyledi.
Buca Belediyesi`nin 3 yıllık çalışmalarını değerlendirdiği ve Buca Atlı spor Kulübünde gerçekleştirilen toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, gazete ve televizyon temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı. Buca Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis toplantısında faaliyet raporunun 16 kabul, 15 ret oyuyla geçmesinin ardından CHP grubunda ve mecliste çıkan tartışmalar, Buca Belediyesi`nin 3 yıllık değerlendirme toplantısında da yine Başkanların gündeminden düşmedi. Değerlendirme toplantısında konuyla ilgili konuşan Başkan Ercan Tatı, meclis toplantısındaki oylama sonuçları ile sonrasında yapılan tespitin birbirini tutmadığını belirterek, ``04.04.2012 tarihindeki yapılan tespitte 32 katılım ve 16 kabul, 16 ret oyu olduğu anlaşılmıştır. Açık oylama yapıldığı için, 16 ret-16 kabul oyunun olduğu eşitlik durumunda meclis başkan vekilinin ret yönünde oy kullanması, 17 ret-16 kabul anlamına gelmediği gibi, meclis başkan vekilini ret oyu yönünde çoğunluk sağlanması faaliyet raporunun reddi anlamına gelmemektedir`` dedi.
Buca`da sosyal yardımlaşma atağı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, görev yaptığı 3 yıllık süre içinde Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile birlikte omuz omuza çalışarak Buca ilçesinde çok şeyi değiştirdiklerini, yeşil alanları yüzde 100 arttırdıklarını belirtti ve üstü kapalı pazaryerlerinin ilk defa 1971 yılında gündeme geldiğini ve kendisinin görev aldığı dönemde hayata geçtiğine de dikkat çekerek, ``Kadına şiddete hayır eylemlerimizle kadınlarımıza, meşaleli yürüyüşlerimizle de cumhuriyetimize sahip çıktık. Bugüne kadar okullarımıza ve eğitime verdiğimiz önem ve destek bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir`` dedi. ``˜3 Fidan Anıtı`nın açılış müjdesini veren Tatı, 6 Mayıs 2012 tarihinde Betontaş Pazaryeri yanında yapılacak açılışın Ataol Behramoğlu, Rutkay Aziz ve Tarık Akan gibi isimlerin yanı sıra Deniz Gezmiş`in ağabeyinin de katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi. Mayıs ayı ortalarında faaliyete geçmesi beklenen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açılışını da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun katılımıyla gerçekleştirebilmek için CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır`dan destek istedi.
``İddiası olana 29. oy benden!``
Değerlendirme toplantısında faaliyet raporuna ilişkin kanundaki özel hükme göre, 4`te 3 nitelikli çoğunluk sağlanamadığı yani 29 ret oyu verilmediği için 2011 yılı faaliyet raporunun kabul edilerek yeterlilik kararının alındığını belirten Ercan Tatı, ``İddiası olan varsa buyursunlar, 28 oy bulsunlar. 29. oyu ben vereceğim`` diyerek tepki gösterdi. Göreve geldiği günden bu yana Buca Belediyesi`nin 30 trilyon olan borcunu 14 trilyona indirdiğini hem de bu borçları öderken halka hizmet ettiğini dile getiren Tatı, ``O gün bunlar borç sayılmaz diyenler, göreve geldikten 48 saat sonra gelirlerime el koydular. Ben diğer başkanlar gibi kasası dolu bir belediye değil, borcu belli olmayan bir belediyeyi devraldım. Benim Cumhuriyet Halk Partisi, çalmam, çaldırmam. Meclisteki CHP`li bazı arkadaşlar benim şahsıma muhalefet olsalar ne olur? Bu beni değil, partimi yıpratır. Bazılarının ayağına bastıysam, bazı tekliflerine bire bir ret kararı verdiysem ne mutlu bana bunlar oluyor. Ben halkın içinden geldim, oyumu kimden aldığımı biliyorum`` diyerek tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.
Bayır: ``Dosya bende gereği yapılacak!``
Meclisteki muhalif CHP`lilerle ilgili dosyanın kendisine bir defa geldiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ``İl yönetiminde bir komisyon oluşturduk. İl yönetimindeki hukukçu arkadaşlarımız muhalefet eden arkadaşları il yönetimine davet ederek kendilerini dinledi ve ifadelerini aldı. Belediye başkanımızın da ifadelerini aldık. Şu anda disiplin süreci devam ediyor. Bu olay bu arada gelişti. Şu anda dosya bende. Gereği yapılacaktır. Kimse merak etmesin. En son olayla ilgili dosya ise bana gelmedi`` dedi. CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ ise, ``CHP`de herhangi bir üye kayıt altına alındığında partinin hiyerarşik yapısını da kabul etmiş demektir. Kimler partinin tüzüğüne uymuyorsa tüzük ne gerekiyorsa uygulanır`` diyerek kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası Ticaret Odası yönetimi 23 Nisan coşkusuna ortak oldu Kuşadası Ticaret Odası yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçede düzenlenen kutlama programına katılarak bayram sevincini çocuklarla birlikte yaşadı. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Bülent İlbahar, Meclis Başkan Yardımcıları Tolga Erdem ve Nurgil Gürcan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Boranalp, Komite ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Şükrünaz Şahinler, Komite Üyesi Ferhat Bulut, Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Tuğba Aydın ile Mali Müşavir Mustafa Oğuzkaan’ın katıldığı program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Protokolün bayramlaşması ve yapılan konuşmalarla devam eden törende, öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Renkli ve anlamlı anlara sahne olan etkinlikte, çocukların sergilediği performanslar 23 Nisan’ın milli egemenlik ruhunu ve bayram coşkusunu en güzel şekilde yansıttı. Kutlama programının ardından Kuşadası Ticaret Odası Yönetimi, İbramaki Sanat Galerisi’nde Kuşadası İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan sergiyi ziyaret etti. Öğrencilerin eserlerini inceleyen heyet, çalışmaları takdirle karşıladı. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, 23 Nisan’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda çocuklara duyulan güvenin ve geleceğe verilen önemin en güçlü simgesi olduğunu vurgulayarak, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
İstanbul Ümraniye’de 23 Nisan coşkusu yaşandı Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinlikte konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Çocuklar geleceğimizin teminatı, Türkiye bu çocuklarla ayakta kalacak" dedi. Ümraniye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşkuyla kutlandı. Ümraniye Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen programa çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik alanında kurulan oyun parkurları, atölyeler ve etkinlik stantlarında çocuklar gün boyunca eğlenerek bayramın tadını çıkardı. Programda çocuklara balon ve çeşitli ikramlar dağıtılırken, yüz boyama etkinlikleri de renkli görüntüler oluşturdu. Sahne gösterileri ve 23 Nisan Korosu’nun gerçekleştirdiği konserle meydandaki coşku daha da arttı. Aileleriyle birlikte etkinliğe katılan çocuklar, bayram sevincini doyasıya yaşadı. Programda gerçekleştirilen etkinlikler, gün boyu devam ederken, ortaya renkli ve keyifli anlar çıktı. Etkinlikte konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 23 Nisan’ın Ümraniye’de büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek, "Sabahleyin etkinliğimiz vardı. Bir yavrumuz geldi, onu belediye başkanı sıfatıyla makamda ağırladık. Sonrasında bir okulumuzda kaymakam beyle bir etkinlik yaptık. Şimdi de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’mızda çocuklarla birlikte hep beraberiz. Çok güzel koromuz var" dedi. "Çocuklar geleceğimizin teminatı, Türkiye bu çocuklarla ayakta kalacak, hepsi pırıl pırıl" Dünyada başka bir çocuk bayramı olmadığını kaydeden Başkan Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bu çocuklara armağan ettiği ve ikinci meclisimizde alınan kararla 1920’de Türkiye Büyük Meclisi’nde (TBMM) bağımsızlığımızı kazanmış olduk. Çocuklarımıza da 1924’de bu imkan sağlanmış oldu. 102 yıldır çocuk bayramı, 106 yıldır da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışıyla birlikte Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olacağı hep beraber tescilleniyor. Çocuklar geleceğimizin teminatı, Türkiye bu çocuklarla ayakta kalacak, hepsi pırıl pırıl" diye konuştu.
Trabzon Trabzon’da minik yüreklerin sesi: Medical Park Karadeniz Hastanesi’nden unutulmaz 23 Nisan kutlaması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Trabzon Zorlu Grand Otel’de düzenlenen ve kalplere dokunan çok özel bir etkinliğe sahne oldu. Medical Park Karadeniz Hastanesi Tüp Bebek Merkezi tarafından organize edilen kutlamada, çocuk korosu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Umut dolu notalar Medical Park Karadeniz Hastanesi’nin tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen çocukların oluşturduğu koro, sahnede sergiledikleri performansla hem ailelerine hem de davetlilere büyük gurur yaşattı. "Bilimin ve Sevginin Eseri" Etkinliğin açılış konuşmasında, Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Yılmaz tarafından çocukların her birinin büyük bir mücadelenin meyvesi olduğu vurgulanarak, "Bugün burada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu, çok özel bir anlamla birlikte yaşıyoruz. Çünkü karşımızda, her biri ayrı bir umut, ayrı bir mücadele ve büyük bir sevginin eseri olan çocuk korosu var. Bu güzel çocuklar, tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelmiş; sabrın, inancın ve bilimin bir araya gelerek yazdığı en anlamlı hikayelerin kahramanlarıdır. Her biri, ailelerinin kalplerinde büyüttüğü bir hayalin gerçeğe dönüşmüş halidir. Onların varlığı, sevginin ne kadar güçlü, umudun ne kadar vazgeçilmez olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatıyor. 23 Nisan, çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Bu bayram, sizlerin ne kadar değerli olduğunu, yarınların sizlerle şekilleneceğini anlatır. Sizler büyüdükçe; bilimin ışığında ilerleyecek, sevgiyle büyüyecek ve dünyayı daha güzel bir yer haline getireceksiniz" denildi. Ailelerin sabrı ve bilimin başarısı Medical Park Karadeniz Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin başarısını ve ailelerin kararlılığını simgeleyen gecede, ebeveynlerin gösterdiği fedakarlıklar takdir topladı. Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Yılmaz, ailelerin bu süreçteki inancının herkese ilham verdiğini belirterek, 23 Nisan’ın yarınları şekillendirecek olan çocuklara verilmiş en büyük değer olduğunu hatırlattı. Medical Park Karadeniz Hastanesi Genel Müdürü Tuğba Altın ise yaptığı konuşmada, "23 Nisan, umudun ve geleceğin simgesidir. Karadeniz Medical Park olarak, tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen çocuklarımız ve aileleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Uzun yıllardır aynı hekim kadrosuyla sürdürdüğümüz güçlü yapımızı, son teknoloji laboratuvar altyapımızla destekleyerek yüksek başarı oranlarına ulaşıyoruz. Her bir çocuğumuz, bilimin ve emeğin en değerli sonucudur. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının saygıyla anıldığı tören, çocukların neşe içinde söylediği şarkılarla sona erdi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve kutlamalarla son buldu.
İstanbul Tuzla İshakpaşa Parkı yenilenen yüzüyle hizmete açıldı Tuzla Orta Mahalle’de kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından modern ve çok amaçlı yapıya kavuşan İshakpaşa Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 32 bin metrekarelik alanda yenilenen parkta spor alanları, sosyal donatılar ve güvenlik altyapısı dikkat çekti. Tuzla Belediyesi tarafından yenilenen parkta aydınlatma sistemleri, güvenlik kameraları, halı sahalar, basketbol sahası ve amfi tiyatro alanı oluşturuldu. Gençlerin, çocukların, kadınların ve ailelerin güvenle vakit geçirebileceği şekilde düzenlenen parkta çardaklar, dinlenme alanları ve sosyal kullanım alanları da yer aldı. Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, Orta Mahalle’nin denize ve merkezi noktalara uzak mahallelerden biri olduğunu belirterek, mahalle içindeki ihtiyaçları karşılayacak yatırımların önemine dikkat çekti. Bingöl, bu kapsamda 32 bin metrekarelik İshakpaşa Parkı’nı baştan sona yenilediklerini söyledi. Parkın akşam saatlerinde de güvenle kullanılabilecek yapıya kavuşturulduğunu ifade eden Bingöl, "Aydınlatması, güvenlik kamerası, halı sahaları, basketbol sahası ve amfi alanıyla çocukların, gençlerin ve ailelerin rahatça vakit geçirebileceği bir alan inşa ettik" dedi. Park bünyesindeki çay bahçesinin de genişletildiğini belirten Bingöl, vatandaşların yaz ve kış aylarında faydalanabileceği yiyecek ve içecek alanlarının da oluşturulduğunu kaydetti. Yenilenen İshakpaşa Parkı’nın mahalle sakinleri için önemli bir sosyal yaşam alanı olması hedefleniyor.