YEREL HABERLER - 15 Ocak 2017 Pazar 19:02

Çeşme Belediyespor moral depoladı

A
A
A
Çeşme Belediyespor moral depoladı

Çeşme Belediyespor, ligin ikinci yarısının ikinci maçında ağırladığı Selçuk Efes Belediyespor’u 6-0 yenerek moral depoladı.
Maçın ilk dakikalarından itibaren baskılı oyunuyla üstünlüğü elden bırakmayan Çeşme Belediyespor, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda da baskılı oyununa devam eden Çeşme Belediyespor, yaptığı ataklarla rakibine nefes aldırmadı. İkinci yarıda elde ettiği 2 penaltının birisini gole çeviremeyen Çeşme Belediyespor, son dakikalarda bulduğu golle rakibini 6-0 yenerek, play off hedefinde moral depoladı.
Çeşme Belediyespor’un maçın başından sonuna kadar atak futboluna ve farklı skor elde etmesine karşın, taraftarın sessiz kalması ve takımına destek vermemesi dikkatleri çekti.

"Bizi izlemeye devam edin"
Maçın ardından bir açıklama yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, yeni transferlerin uyum sorununa rağmen rakiplerini farklı skorla yendiklerini vurgulayarak, "İkinci yarının ikinci maçında elde ettiğimiz bu sonuç, önümüzdeki maçlarda moral motivasyon olarak bizleri olumlu etkileyecek. Transfer ettiğimiz sporcuları izledik. Antrenman eksikleri var. Arkadaşlarımız bu eksikliği giderirler. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağımıza ve daha etkili oyunlar çıkaracağımıza inanıyorum. Futbolun güzellikleri devam edecek. Bundan sonra çok kolay puan ve maç vereceğimizi zannetmiyorum. İddialıyız, inançlıyız. Tüm Çeşmelilere ’Bizi izlemeye devam edin’ diyorum" diye konuştu.

"Muhatabınız benim"
Maç başlamadan önce bazı taraftarların astığı, teknik direktörün istifasını isteyen pankart için taraftara mesaj veren Kulüp Başkanı Gün, "Kendileri ile, hafta içerisinde, yönetim kurulumuz ve teknik heyetle birlikte bir toplantı yaptık. Ama bazı konularda ısrar ediyorlar. Çok azınlıkta olduklarını zannediyorum. Onları da kazanmak istiyoruz. Futbol seyircisiz olmaz. Taraftarsız olmaz. Biz onlar için çalışıyoruz. Kendilerine de söyledim; ne kadar futbol izleyen varsa, hepsi antrenör. Herkes takım yapmaya kalkarsa, bu işin sonu gelmez. Herkes ’Kelle’ isterse bu işin sonu gelmez. Bu işin karar mercii yönetim kuruludur. Yönetim kurulunun başında da ben varım. Gereken cevabı onlara verdim. Bundan sonra da vermeye hazırım. Tartışmaya da hazırım. Camiamız içerisinde benden başka kimse muhatap olmayacak. Her şeyi göğüslemeye hazırım. Onların da ikna olacaklarına inanıyorum. Kimseyi kaybetmek istemiyorum. Bütün güzellikler zaten onlar için" diyerek açıklamada bulundu.

"Kimse merak etmesin, bu takımı istedikleri yere getireceğiz"
Farklı galibiyet sonrası açıklamada bulunan Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp de, geçen hafta da söylediği gibi eksiklerin arkasına sığınmadığını vurgulayarak, "Çok eksik oyuncumuz vardı. Futbolda temel bir kural vardır; iyi futbol, iyi oyuncularla oynanır. Sakatlıklar ve cezalı oyuncular, geçen hafta bizim belimizi bükmüştü. Bu nedenle geçen hafta takılmıştık. Ama bu haftaki sonuç da gösterdi, Çeşme Belediyespor’un önü, bundan sonra açıktır. Yeni gelen oyuncuların fizik kondisyonları biraz daha yükselince, daha da iyi olacağız. Bugün, oyun olarak da, skor olarak da herkesi tatmin eden bir oyun vardı. Bugünkü sonucu bütün Çeşme Belediyesporlu taraftarlara armağan ediyorum. Kimse merak etmesin, bu takımı istedikleri yere getireceğiz. Yeter ki bu takıma sahip çıksınlar. Bu takımın 6 gol atıp, bir o kadar da gol kaçırması, beni sevindirdi. Biraz daha eksiklerimiz var. Onu da tamamlayıp, sezon sonunda bir üst gruba çıkacağız. Bunu herkes böyle bilsin. Yeter ki, ufak tefek kazalara kurban gitmeyelim" değerlendirmesinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de zabıta ekipleri yolcu güvenliği için araç denetimlerini sıklaştırdı Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Toplu taşıma araçlarını ve durakları, yaya geçitlerini, kaldırımları ve engelli yollarını denetleyen ekipler, kurallara uymayan sürücülere ceza yazdı ve kurallara uyulması için çağrı yaptı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yaptıkları denetimlerle ilgili bilgi veren Trafik Zabıta Şube Müdürlüğüne bağlı zabıta memuru Ziya Balıkçı, gün içerisinde farklı duraklarda denetim yaptıklarını söyleyerek, “Kapısı açık toplu taşıma araçları, sefer esnasında sigara içen sürücü, fazla yolcu alınması ve benzeri durumlarda cezai işlem uygulamaktayız” dedi. Toplu taşıma denetimlerinin yanı sıra kaldırımları da denetlediklerini kaydeden Balıkçı, “Kaldırımlara çıkmaması gereken motorlu taşıtlara müdahale ediyoruz. Bu durumlarda 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun gerekli maddesi uyarınca cezai işlem uygulamaktayız. Aynı zamanda toplu taşıma duraklarına, itfaiyenin kullanmış olduğu yangın hortumlarının önlerine, yeşil alanlara ve engelli geçişlerinin bulunduğu noktalara park etmiş araçlara da gerekli ceza işlemler uygulanmaktadır” diye konuştu. Uygulamalardan vatandaşın da çok memnun olduğunu vurgulayan Balıkçı, “Vatandaşlarımızdan beklentimiz; trafik kurallarına uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, toplu taşıma araçlarını kullanırken ayakta seyahat etmemeleri, özellikle yaya geçitlerinde yayalarımıza yol vermeleridir” ifadelerini kullandı.
Samsun Doğan: “Engelli bireylerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanında olmaya, yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Samsun’da 100 engelli bireye akülü araçları ve tekerlekli sandalyeleri düzenlenen törenle dağıtıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) yaptığı çalışmalarla engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir, sürece zaman zaman hayırsever vatandaşları dahil ederek ve kurumlarla iş birliği yaparak her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmayı da başarıyor. Bu kapsamda Hollandalı hayırsever iş insanı Ron Gazalle tarafından bağışlanan 100 adet akülü araç ve tekerlekli sandalye Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği tarafından düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Tören, İlkadım ilçesi Batı Park’taki konser alanında ünlü sanatçı Zeynep Bastık konseri öncesi gerçekleştirildi. “Desteğimiz artarak sürecek” Her konuda engelli bireylerin yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal yaşamla olan bağlarını güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu organizasyonda o çalışmalardan biri. Hayırsever iş insanı Ron Gazalle ve bağışın gerçekleşmesine aracılık eden Olgun Aydoğan’a da teşekkürlerimizi iletiyorum. Kendileriyle Çarşamba Belediye Başkanlığı sürecimizde de birçok insanımızın gönlüne dokunmuş, akülü araç desteği sağlamıştık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecimizde de inşallah daha da fazla insanımızın gönlüne dokunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm toplum olarak özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak için bir ahenkle hareket edeceğimize eminim” diye konuştu. “Onların mutluluğu yürekleri ısıttı” Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Engelli vatandaşlardan Bülent Burul “Büyükşehir Belediyemize, Valiliğimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz. Bizler için tekerlekli sandalye çok büyük bir ihtiyaç. Bu kadar engelli arkadaşımızın bundan yararlanmasına çok sevindim. Bize bu mutluluğu yaşattığı için Belediye Başkanımız Halit Doğan’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Ebru Kaptanoğlu isimli özel gereksinimli vatandaş ise “Akülü araç çok istediğim bir şeydi. Çok mutlu oldum. Artık dışarıya daha kolay çıkacağım. Özgürlüğümü geri kazanmış gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı. Engelli yakını İlhan Çağlayan, “Oğlum 32 yaşında, serebral palsi hastası. Bugüne kadar sandalyesi yoktu. Çok zorlanıyorduk. Şimdi belediyemiz sağ olsun, İşlerimiz daha kolay olacak artık. Başkanımıza teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.