GENEL - 26 Şubat 2017 Pazar 09:23

(Özel haber) Vizesi varken uçağa alınmayan damat düğününü kaçırdı

A
A
A
(Özel haber) Vizesi varken uçağa alınmayan damat düğününü kaçırdı

Yurt dışında yaşayan eşi ile evlenmek için gün sayarken, bir anda uçak firmasının azizliğine uğrayarak vizesi olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmayan damat düğününü kaçırdı. Türkiye’de nikah kıymak zorunda kalan mağdur çiftin, özel uçak şirketine dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.
Yaklaşık bir yıl önce eşiyle Almanya’da tanışan Salih Aktaş, bir müddet sonra eşine evlenme teklif etti. Hamide Gözgü Aktaş (42) ile Salih Aktaş hemen nikah kıymak ve düğünlerini Almanya’da yapmak istedi. Evlilik için gün sayan ve hazırlıklarını yapan gelin Hamide Aktaş, Almanya’da nikah tarihini de aldı. Salih Aktaş da Türkiye’den eşinin yanına gitmek için nikah işlemlerini tamamladı. Tüm işlemlerini hallederek Almanya’nın yolunu tutmak için İstanbul Atatürk Havalimanına giden Aktaş, eşine kavuşmasına saatler kala hayal kırıklığına uğradı.

Düğününe yetişemeyerek kaçırdı
Elinde Yunanistan Konsolosluğundan aldığı schengen vizesi (schengen ülkelerinde seyahat edebilme hakkı tanıyan vize) olan Aktaş, pasaport polis noktasından geçti ancak uçak firmasına takıldı. Tam uçağa binecekken, kapı bekleme noktasında özel bir uçak firma yetkilisinin kendisine ‘Siz uçuş yapamazsınız, vizeniz bitmiş’ sözleriyle neye uğradığını şaşırdı. Hemen konsolosluk yetkililerine başvuran Aktaş’a, yetkililer uçuş izni ile birlikte vizesinin olduğunu söyledi. Uçağa alınmayan ve Almanya’ya gidemeyerek düğününü kaçıran Aktaş, hem maddi hem de manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Düğününe yetişemeyen ve mağdur olduğunu belirten Aktaş, engellerin sonunda eşini çağırarak nikahını da Türkiye’de kıydı.

“Pasaport polisinden geçtim, firma yetkilisi almadı”
Eşi ile İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç’ta nikah kıyan Aktaş, “Ben bu nikahımı Almanya’da yapacaktım. Eşimle Türkiye’de yapmak nasip oldu. Schengen vizem varken haksızlığa uğradım. İkinci ayın 17’sine kadar vize sürem vardı. İzmir’den İstanbul’a uçtum, İstanbul’dan polis pasaport noktasını geçtim. Ancak uçağa alınmadım, vizemin geçtiği gerekçesiyle mağdur oldum. Eşim buraya geldi, hala mağdurluk yaşamaktayım” dedi.

“Konsolosluk ‘problem yok’ dedi”
Uçağa alınmayınca hemen konsolosluğa gittiğini belirten Aktaş, “Hakkım varken haksızlığa uğradım, vizem varken ‘vizen yok’ denildi ve uçağa alınmadım. Hemen konsolosluğa geldim. Konsolosluk ‘Herhangi bir problemin yoktur, uçabilirsin’ dedi. Eşimin buraya gelip de nikahımızın burada olması daha bir başka oldu. Eşime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Almanya’da nikah için randevu alıp hazırlık yapmıştı”
Eşinin Almanya’da her şeyi hazırladığını ve bir görevli yüzünden nikahını kaçırdığını dile getiren Salih Aktaş, “Eşim de Almanya’da bütün randevuları almıştı, hazırlığı yapmıştı. Ben buradan bütün belgelerim hazırlamıştım. Maddi değil de manevi olarak sıkıntı oldu. Eşimin bir anda buraya gelmesi, bu sıkıntılar stres yaşadı. Hala bunun stresinde ve sıkıntısındayız. O firmaya dava açacağım. Elimde hakkım varken, haksızlığa uğradığım için bunun peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de evlenmek zorunda kaldık”
Aktaş’ın eşi Hamide Gözgü Aktaş da “Almanya’da hazırlık yapmıştım. Eşim gelemedi o yüzden ben Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım. Burada nikahımızı kıyıyoruz, mutluyum” dedi.
Schengen vizesi veren Yunanistan Konsolosluğu yetkilileri de Salih Aktaş’ın olay günü daha 21 gün daha vizesi olduğunu ve yurt dışına çıkma hakkının olduğunu söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı Tarım kenti Şanlıurfa’da soğan hasadı başladı. Tarlada birinci ürün olarak ekilen soğanda yüksek verim üreticisinin yüzünü güldürdü. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Harran, Akçakale ve Suruç ilçelerinde Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) hayata geçirilmesiyle birlikte tarımda ekilebilir ürün çeşitliliği her geçen gün artmaya devam ediyor. Daha önceleri çiftçilerin buğday, arpa, mercimek gibi tek ürün ile yıllı kapatması bölgede tarihe karıştı. GAP projesiyle sulanabilir arazileri sayılarının artması çiftçileri farklı ürünlere teşvik etti. Bölge çiftçisi yer fıstığı, kornişon, soğan, sarımsak ve patates gibi alternatif ürünler yetiştirmeye başladı. Ürün çeşitliliğinin arttığı bereketli topraklarda, sezonun gelmesiyle birinci ürün olarak ekilen soğanın hasadı başladı. Tarım işçileri tarafından yapılan soğan hasadı bu yıl yüksek verimi ile çiftçisinin yüzünü güldürdü. İşçileri tarlada ziyaret ederek, onlarla beraber hasat yapan Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, hasadın bereketli olduğunu, dekarda 6 ile 6,5 ton arasında verim aldıklarını söyledi. “Verimler çok iyi hastalık yok” Verimin iyi olduğunu belirten Aksoy, “Şanlıurfa ilimizin toplam 9 bin dekar soğan alanı mevcut. Biz şu anda Ceylanpınar ilçemizde sınırdayız. Bu bölgemizde de 2 bin 500 dekardan fazla bir alanda soğan üretimi yapılmaktadır. Soğanı biz birinci ürün olarak ekimini yapıyoruz. Soğandan sonra pamuk, karpuz veya herhangi bir sebzeye devam ediliyor. Dolayısıyla bizim şu anda soğanla ilgili dekara aldığımız verim 6 ile 6,5 ton arasında, verimlerimiz çok iyi, bölgemizde hastalık yok. Bu sene bereketli ve verimli yağışlar olduğu için çiftçimiz de bu ürettiği soğandan şimdiye kadar memnun. İnşallah tarladaki fiyatlarda uygun bir durumda olur ve hem tüketici hem de üretici mutlu bir şekilde bu sezonu bitirmiş olur” dedi. Tarım işçisi Ali Kıran, “Sabahları saat 06.00 ile 06.30 gibi tarlaya geliyoruz, söküm yapıyoruz. Ondan sonra tekrardan makasa geçiyoruz, makastan sonra çuvallamaya geçiyoruz. Ortalama öğle araları bir saat falan mola veriyoruz. Verim bu yıl baya yüksek. Verimin yüksek olması bizim açımızdan da iyi oluyor. Güzel yani yevmiyelerimiz çıkıyor. Hava sıcak ama biz alıştık” diye konuştu.
Ankara Boğazından bıçaklanan kadının saldırıya uğradığı anlar kamerada Ankara’nın Sincan ilçesinde bir kadının ölümüne sebep olan bıçaklı saldırı an be an güvenlik kamerasına yansıdı.Sincan’da dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda S.K. (34) isimli şahıs, bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga ettiği Edanur K.’yi (28) boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Edanur K., hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan S.K. ise polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Dün yaşanan olay ise çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde S.K.’nin Edanur K.’ye saldırdığı anlar an be an kaydedildi.“Sadece sevgiye ihtiyacı olan bir kızdı”Öte yandan, Edanur K.’nin arkadaşı olan Kader Düzgün, olayın ardından açıklamalarda bulundu. Düzgün, Edanur’un psikolojik sıkıntıları olabilir fakat hiçbir insan bu şekilde öldürülmeyi hak etmiyor. Cinayete kurban giden birçok kadınlarımız, çocuklarımız var. lütfen kadınlarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkalım. Edanur daha 27 yalındaydı. Arkadaşları tarafından sevilen, sayılan bir kızdı. Ailesi paramparça durumda, eşi de aynı şekilde. Tabi ki hepimiz hata yapabiliyoruz. Hepimizin psikolojik olarak sorunlarımız var. Kendisi de aynı şekilde psikolojik destek de alıyordu. Sadece sevgiye ihtiyacı olan bir kızdı” açıklamasında bulundu.