YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 15:15

Başkan Görmez’den pide satış fiyatına tepki

A
A
A
Başkan Görmez’den pide satış fiyatına tepki

Ramazan ayı başlangıcında ekmeğin 1.

Ramazan ayı başlangıcında ekmeğin 1.25 TL olması ve 300 gramlık pidenin 2 liradan satılacağının açıklanması Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in tepkisine neden oldu.


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin uygulanmak üzere Fırıncılar Odası’na bildirdiği ekmeğe zam kararı üzerine Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, fırıncılara çağrıda bulundu. Başkan Görmez, “300 gramlık küçücük bir pidenin 2 liradan satılması, 250 gramlık ekmeğin 1,25 TL olması vicdanları yaralıyor. Lütfen bu mübarek Ramazan daha uygun bir fiyatla ekmek üretelim.” dedi.


Görmez, Ramazan ayı arefesinde yapılan zammı doğru bulmadığını, ilçede kalabalık nüfuslu ailelerin yoğunluğuna dikkat çekerek şunları söyledi: ”Sektörü, maliyetleri, ham madde piyasasını ve işçilik giderlerini bileni asla politik düşünmeyen biri olarak buradan fırıncı esnafına çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu mübarek Ramazan daha uygun bir fiyatla ekmek üretelim. 250 gramlık ekmek 1.25 TL’den satılıyor. Emsallere bakacak olursak pahalı buluyoruz. Örneğin Menderes, Tire, Ödemiş, Gaziemir, Bayındır, Kiraz, Buca, Bornova gibi ilçelerde 250 gramlık ekmeğin 1 TL dolayında satıldığını biliyoruz. Torbalı gibi tarım kesimi ile sanayi merkezlerinde çalışanların yoğunlukta olduğu, gelir düzeyi daha düşük ailelerin yaşadığı bir ilçede ekmeğin 1.25 TL’den satılmasını onaylamıyorum. Dar gelirli aileleri düşünerek radikal bir karar alabilirim. O zamanda fırıncı esnafı lütfen bana gelip ‘ekmeğimizle oynuyorsunuz ‘demesinler. Fakir fukarayı düşünmek zorundayım” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Zeytin Çiçeği Festivali, renkli görüntülerle başladı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Çiçeği Festivali, üreticilerin yöresel yiyecekler ve el işi ürünlerini sergilediği stantlar ile renkli görüntülere sahne oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Çiftlik ve Kızılağaç Mahalle Muhtarlığı iş birliği ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festivale, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman, Bodrumlu vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarında, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, zeytinin tarihine ve önemine dikkat çekerek, “Zeytin ağacı daimidir, devamlı yaşayacaktır. Bizler hep gelip geçiciyiz ama zeytin ağacı hep var olacaktır” dedi. “Zeytinlerimizin kıymetini bileceğiz” Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Bodrum’un, kültürün, turizmin, doğanın ve tarihin iç içe harmanlandığı çok şanslı bir coğrafya olduğunu ifade ederek konuşmasında"Bu bölgede bize öğretilen kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için her türlü festivali, organizasyonu ve etkinliği yapmaya devam ediyoruz. Bölgemizde zeytinin sosyokültürel bir önemi olmasının yanı sıra ekonomik değeri de var. Bu ekonomik değerin kıymetini bilerek zeytinlerimizi, zeytin bahçelerimizi ve tarlalarımızı yaşatacağız. Üreticimize verdiğimiz değeri katbekat artırarak devam edeceğiz. Yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturup onları bu güzel festivallerde bir araya getireceğiz" ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve çeşitli yarışmalarla devam eden festivalde, protokol üyeleri stantları tek tek gezerek ürünleri incelediler ve alışveriş yaptılar. Zeytin Çiçeği Festivali, 19 Mayıs Pazar akşamına kadar Bodrum Belediyesi Yalı Kafe’de devam edecek.
Muğla Öğrencilerden Tarım Okulu ziyareti Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında projelendirilerek hayata geçirilen Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park, öğrencilerden yoğun talep görüyor. Bodrum’da yapılan doğal üretim faaliyetlerini incelemek üzere öğrencilere kapılarını açan Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park’ı, bir haftada Bodrum Yarımadasında eğitim gören 540 öğrenci ziyaret etti. 13-17 Mayıs tarihleri arasında ilçedeki 5 okulun öğrencileri, Etrim Garaova Tarım Park’ı gezdi. Merkezde öğrenciler, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesini de gezerek tarım malzemeleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencileri misafir eden Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere lavanta yetiştiriciliği, arıcılık, bölgenin geçmiş yıllarda tarımdaki yeri ve önemi, köylülerin tarım okuluna bağışlamış oldukları tarımsal malzemeler ve müzedeki faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Tarım Okulu ve Müzesini gezerek bilgi alan öğrenciler, doğal üretim faaliyetlerini de inceleme fırsatı buldu. Ziyaretler, lavanta bahçesi ve yörük çadırı gezisi ile son buldu. Bodrum’un tarımsal tarihine tanıklık edilebilecek olan Tarım Okulu ve Müzesi, vatandaşların ve gezi gruplarının ziyaretine açık. Okul ziyaretlerinin güvenli ve sistemli yürütülmesi için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne resmi yazı ile talep bildirimi yapılması gerekiyor. Garaova Tarım Park’ta gerçekleştirilen faaliyetler sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.