KÜLTÜR SANAT - 13 Ekim 2017 Cuma 16:02

En iyi ‘Fair Play’ karikatürleri belli oldu

A
A
A
En iyi ‘Fair Play’ karikatürleri belli oldu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi tarafından düzenlenen TMOK 11.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi tarafından düzenlenen TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması sonuçlandı. Fair Play ruhunun anlaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla geleneksel hale getirilen yarışmaya bu yıl 4 kıtadaki 41 ülkeden 473 eser gönderildi.


TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışmasına 4 kıtadaki 41 ülkeden 473 eser gönderildi. Karşıyaka Belediyesinin de destek verdiği, jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 55 eser sergilenmeye değer bulundu. Önder Önerbay’ın birinci seçildiği yarışmada; Avustralyalı, İranlı ve Brezilyalı katılımcılar da dereceye girdi. Ayrıca 6 çizer şilt kazandı. Ödüllerin, Kasım ayında Olimpiyatevinde düzenlenecek törenle takdim edileceği belirtildi.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, katılımcıları kutlayarak, dereceye girenlere başarı diledi. Akpınar, "Karikatürün gençliğe ve tüm topluma Fair Play’i anlatmanın iyi bir yolu olabileceği düşüncesiyle başlatılan ve gelenekselleşen bu önemli organizasyona katkı sağlamaktan, sanat ve spor işbirliğine ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eserleri sergilemeye değer görülen ve dereceye giren tüm katılımcıları kutluyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildi Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonun belli olacağı Play-Off gruplarında mücadele eden Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildiği duyurdu. Geçtiğimiz gün Söğüt İlçe Stadı’ndan oynana Söğütspor-1308 Osmaneli Belediyespor maç sonunda yaşanan olaylar sonrası 10’u biber gazından etkilenen 14 kişi hastanelik olmuştu. Ardından İl Spor Güvenlik Kurulu yarın Osmaneli İlçe Stadı’ndan oynanacak olan Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü- Söğütspor maçını ’Güvenlik Tedbiri’ nedeniyle Pazaryeri İlçe Stadı’nda seyircisiz bir şekilde oynanmasına karar verdi. Tepki gösterip ligden çekildiler Yaşanan bu olaylardan sonra Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi yazılı bir açıklama yaparak ligden çekildiğini duyurarak, "Bilecik Valiliğini almış olduğu karar doğrultusunda Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor arasında yarın oynanacak olan maçın tarafsız saha olan Pazaryeri İlçe Stadına alınması kulübümüze sorulmaksızın karar verildiği tarafımıza bildirilmiştir. Oysa ki Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor ile yaptığımız ilk Play-Off karşılaşmasına tek bir seyirci bile götürmeden Söğütspor sahasında oynanıp gelinmişti. Bizim kulüp olarak beklentimiz Söğütspor Kulübü’nün de seyirci getirmeden buradaki müsabakanın Osmaneli İlçe Stadından oynanıp gitmesi yönünde. Ne var ki valiliğimiz böyle bir karar almışsa bizim de bu ligde mücadele eden bir kulüp olarak, bu karara uyma zorunluluğumuz var. Bundan kaynaklı olarak Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi olarak aldığımız karar doğrultusunda 2023-2024 Play-Off gruplarından çekildiğimiz belirtmek isteriz" dediler.