ASAYİŞ - 24 Kasım 2017 Cuma 13:11

İzmir’de zehir tacirlerine ardı ardına baskın: 78 gözaltı

A
A
A
İzmir’de zehir tacirlerine ardı ardına baskın: 78 gözaltı

İzmir’de düzenlediği operasyonlar ile zehir tacirlerine darbe üstüne darbe vuran polis, son haftalardaki operasyonlarda 78 şüpheliyi yakaladı.

İzmir’de düzenlediği operasyonlar ile zehir tacirlerine darbe üstüne darbe vuran polis, son haftalardaki operasyonlarda 78 şüpheliyi yakaladı. Baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.


İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonların tespit edilerek, yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında ardı ardına operasyonlara imza attı. Son haftalarda Bayraklı, Buca, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Narlıdere ve Seferihisar ilçelerinde operasyonlar yapan ekipler, toplamda 78 kişiyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 37’si tutuklanırken, 14’ü ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.


Öte yandan emniyet, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın talimatı ile kurulan WhatsApp ihbar hattı uygulamasında ihbarda bulunan vatandaşların kimlik bilgileri veya verdiği bilgilerin üçüncü şahıslar ile kesinlikle paylaşılmadığını açıkladı. Yapılan bu ihbarların ekiplerce detaylı bir şeklide değerlendirildiği de aktarıldı. Emniyet, uyuşturucu ile mücadelede vatandaşlara, anne babalara ve okul yöneticilerine önemli görevler düştüğünü de bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Türkiye’de epidural anestezi tercihi yüzde 1’in altında Diyarbakır Memorial Hastanesinde Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Ahmet Anaç, epidural anestezi ile ağrısız doğumun diğer ülkelerde çok sık tercih edilen bir yöntem olduğunu, ancak Türkiye’de bu oranın yüzde 1’in altında olduğunu açıkladı. Uzm. Dr. Ahmet Anaç, epidural anestezi denilen bir yöntemle, doğum öncesinde anne adaylarının bel kısmından özel bir iğne kullanılarak omuriliğe takılan bir kateterden anestezik madde verilerek, belden aşağı uyuşturulmaktadır. Bu işlemin doğum öncesi ve doğum sırasında ağrının hissedilmemesini sağlayarak, anne adaylarının doğumlarını kolaylaştırdığını, işlemin halk arasında Prenses Doğum olarak da bilindiğini ifade etti. Prenses doğumun uygulanmasının anne adayları için oldukça ağrısız, sağlıklı ve kolay olduğunu, günümüzde sıklıkla tercih edildiğini, anne ve çocuk için ciddi bir zararı bulunmadığını aktaran Dr. Anaç, diğer ülkelerde oldukça revaçta olan epidural aneztezi yönteminin Türkiye’de nadiren tercih edildiğini belirtti. Epidural Anestezi ile doğumun Fransa’da yüzde 87, Amerika Birleşik Devletleri ve İskandinav ülkelerinde yüzde 90’nın üzerinde olduğunu, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 1 dolaylarında olduğunu ifade eden Dr. Anaç, "Ülkemizde epidural anestezi ile yapılan prenses doğum dediğimiz doğumu yeterince tanıtamadığımızın kanaatindeyim. Bu işlemin anne adaylarına doğru ve bilinçli bir şekilde aktarılması gerekmektedir. Devlet tarafından desteklenmesini umuyoruz. Devlet tarafından karşılanmayan epidural anestezi ücretlerinden dolayı anneler bu doğumu yaparken kendi bütçelerinden ödemek durumunda kalıyorlar. Bu yüzden de çok fazla tercih edilmiyor" şeklinde konuştu.
İzmir Milli emlak arazi vaadiyle 25 milyon liralık vurgun Vatandaşları milli emlak arazi vaadiyle 25 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen suç örgütüne, aralarında İzmir’in de yer aldığı 6 ilde operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 10 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Foça Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, haklarında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, suçtan elde edilen gelirin aklanması’ suçları bulunan suç örgütüne yönelik 6 ay boyunca fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi. Yapılan takip sonucunda şüphelilerin, ‘kamu kurum ve kuruluşlarında yüksek mevkide tanıdıkları vasıtasıyla milli emlak arazilerini uygun fiyatla satışa sunabilecekleri’ söylemiyle vatandaşları 25 milyon TL dolandırdıkları tespit edildi. Örgüt şüphelilerinin tamamı yakalandı Ekipler, liderliğini M.Ö’nün yaptığı toplam 18 şüpheliye yönelik geçtiğimiz günlerde, İzmir - Ankara - İstanbul - Bursa - Tokat - Balıkesir illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, örgüt şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, şüphelilere yönelik yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda sahte dekont ve dokümanlar, suçtan elde edilen ziynet eşyaları, dijital materyaller ve 1 adet 2024 model araca el konulduğu belirtildi. 10 şüpheli tutuklandı İşlemleri tamamlanan 18 şüpheliden 3‘ünün ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı, adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 10’unun ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Ankara Orman Benim Kampanyasında 313 ton atık toplandı Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Orman Benim” kampanyasında Türkiye genelinde 313 ton çöp, orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından dün Muğla’da başlangıcı verilen kampanya Türkiye’nin her ilinden yoğun ilgi gördü. Hava muhalefeti nedeniyle sadece 4 ilde gerçekleşemeyen kampanyaya başta gençler olmak üzere 7’den 77’ye herkes katıldı. Yurt genelinde “Orman Benim” diyen binlerce insan valilikler ve orman bölge müdürlükleri tarafından önceden belirlenen adreslerde buluştu. Etkinliğe kimi 3 yaşında çocuğuyla gelirken kimi de torunuyla beraber katıldı. Özellikle orman içinde yer alan yollarda gerçekleşen çöp toplama işleminde Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de örtü altı temizliği yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kampanyanın toplumun her kesiminden yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Bakanlık olarak orman yangılarına her sezon öncesi olduğu gibi hazırlıklı girdiklerini aktaran Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde teyakkuz halinde olduğunu aktardı. Yangınları 3 safha olarak değerlendirdiklerini belirten Yumaklı, “Bu kampanyamız bizim en çok önemsediğimiz yangın öncesi safhaya giriyor. Bizim en büyük amacımız yangınları kısa sürede söndürmek değil başlamamasını sağlamak” diye konuştu. Kampanyaya on binlerce vatandaşın katıldığını vurgulayan Bakan Yumaklı, “Kampanyamızda yaklaşık 313 ton çöp toplandı. Bu çöpler de geri dönüşüme gönderildi” dedi. Yaz aylarının gelmesiyle orman yangınları riski daha da arttığına işaret eden Yumaklı, “Ülkemizde çıkan orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı. Yani orman yangınlarına engel olmak elimizde. Vatandaşlarımızdan bir kez daha istirham ediyorum. Ormanlar hepimizin” şeklinde konuştu. Kampanyaya özellikle gençlerin ilgisinin sevindirici olduğuna değinen Yumaklı, “Bu gerçekleştirdiğimiz kampanyamız bir ilk ama son değil. Başta gençlerimiz olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.