GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 10:30

En güzel davet

A
A
A
En güzel davet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gün Beydağ ve Kiraz’da muhtarlarla buluştu, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gün Beydağ ve Kiraz’da muhtarlarla buluştu, sorunlarını ve taleplerini dinledi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin üreticiye dağıttığı fidanların artık meyve verdiğini söyleyen muhtarlar, Başkan Kocaoğlu’na "Gelin birlikte yiyelim" davetinde bulundu.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçeleri ziyaret ederek muhtarlarla bir araya geldiği buluşmalar kapsamında bu kez Küçük Menderes’teydi. Kiraz’a bağlı Dokuzlar Köyü Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu, Başkan Kocaoğlu’nu gülümseten bir davette bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin üreticinin desteklenmesi kapsamında yürüttüğü fidan dağıtımı projesinin başarıya ulaştığını dile getiren muhtar, Başkan Aziz Kocaoğlu’na şöyle seslendi: "Dağıttığınız fidanlar meyve verdi. Sayenizde köylümüze bir gelir kapısı açıldı. Fidanlarımızın meyvelerinden ikram etmek için sizi köyümüze bekliyoruz."



"Sıkıntımız kalmadı"


Başkan Kocaoğlu ilk olarak Beydağ Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi. Buluşmaya Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk de katıldı. Tüm ilçe muhtarlarını tek tek dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "14 yıldır görevdeyim. Kentin yararına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de eşit davranmaya, sizlere layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Geçen yıl merkez şantiyesi dışında Bergama ve Bayındır’da iki yeni şantiye kurduklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Bayındır şantiyesi Beydağ, Bayındır, Ödemiş ve Kiraz’a hitap edecek. Bergama’da ise kuzey ilçelerine hitap edecek şantiyemizi kurduk. Bu arada merkez şantiyemizi de güçlendirdik. Sıkıntımız kalmadı. Bu sene uyum sürecinin bitmesiyle şantiyelerimiz daha hızlı çalışacak. Biz bu yaz girmedik köy bırakmayacağız. Ama bir yılda bütün işler yapılamaz" dedi.



Açık çek verdi


Kocaoğlu’nun ikinci durağı ise Kiraz oldu. Burada da Başkan Aziz Kocaoğlu’na ilçe belediye başkanı Saliha Özçınar eşlik eti. Birikmiş sorunların çözümü için biraz daha sabırlı olunması gerektiğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,


"19 ilçemizde yerel yönetimler birimi kurduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ve ilçe belediyesi koordinasyonunu sağlıyoruz. Ben göreve geldiğimde İzmir’e ’sümüklü çocuk’ diye hakaret ediliyordu. 14 senede kenti ayağa kaldırdık, Kiraz’ı mı kaldıramayacağız? Bugün İzmir’in geldiği durumu görüyorsunuz" ifadelerine yer verdi.



"Sera kuracağız"


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğüyle Kiraz’da gelişmeye başlayan istiridye mantarı üreticiliğinin desteklenmesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Eski mezbaha binasını kullanıp orada da isteyen kadınlarımızın üretim yapmasını sağlayacağız. Önce bizim şantiye binasında bir sera kuracağız. Eğer Kiraz’da istiridye mantarı tutar da satılırsa, biz de geliştirmek için her türlü desteği veririz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de Mühendishane ’de 2.0 İletişim Modül eğitimi başladı Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesinde Mühendishane modül eğitimi ile "İletişim Becerileri ve Beden Dili" semineri ile kariyer programı başladı. Mühendishane 2.0 kayıtları Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Yalova olmak üzere Türkiye’de 11 il de başvuruya açıldı. Balıkesir’de ilk defa bu yıl 2024 itibariyle başlayacak olan Mühendishane 2.0 programına başvuru yapacak öğrenciler mülakat yolu ile belirlendi. Mühendishane 2.0 İletişim Modülü ’nün ilk eğitimi Beyin ve Hafıza Eğitici Eğitmeni Tuncay Okay tarafından verildi. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde "İletişim Becerileri ve Beden Dili" semineri ile kariyer programı başlamış oldu. Program surecinde bir mühendisin sahip olması gereken bilimsel, etik, felsefi değerleri ve güncel bilgileri verebilmek için kurulan Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı mezun olan her mühendisin okul müfredatının yanı sıra bu donanımlara sahip olmalarını amaçlanmaktadır. 2019 yılında ilk mezunlarını veren mühendishane süreç içerisinde edindiği tecrübeler ışığında yeni dönemine daha esnek ve modüler olan Mühendishane 2.0 konsepti ile başlayacak ve Atölye çalışmaları, sosyal ve sanatsal faaliyetler ile desteklenen modüller siz değerli mühendishane öğrencileri ile buluşturulacaktır. Bu program kapsamında öğrencileri; konusunda uzman ve başarılı akademisyen ve öğretmenler tarafından verilecek kariyer modülü, iletişim modülü ve her modülün içerisinde yer alan derslerle birlikte atölye çalışmaları, tecrübe paylaşımları, şehir ve kültür gezileri, sosyal aktiviteler bekliyor olacak. Modüler eğitim sayesinde her bir ders ile beraber öğrendiklerini pekiştirmeni sağlayacak atölyelere dahil olacaksın ve alanında uzman, başarılı akademisyen ve eğitimcilerle tanışma fırsatı yakalayacak, ayrıca kursiyerlerin bu süreçte öğrendiklerini ve denetimlediklerini mühendislik kariyerinde ilerlerken daha emin adımlar atmalarını sağlayacaktır.
Balıkesir Başkan Akın, hayvan pazarının şartlarını iyileştirecek Balıkesir’de güne, hayvan pazarında başlayarak esnafa kolaylıklar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tüm padokları gezerek her bir esnafla tek tek ilgilendi. Padokların rüzgâr alan yan açıklığını esnafların isteği doğrultusunda kapatacaklarını söyleyen Başkan Akın, esnafın elini kolaylaştıracak tüm işlemleri gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Ahmet Akın, sabahın erken saatlerinde Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde esnafa bereketli kazançlar diledi. Seçim döneminde de ziyaret ettiği Hayvan Pazarı esnafına; seçimin ardından tekrar ziyaret etme ve sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşturma sözü veren Başkan Ahmet Akın, tüm padokları tek tek gezerek esnafın halini hatırını sordu. ‘Tüm sorunları çözeceğiz’ Hayvan Pazarının şartlarını iyileştireceklerini belirten Başkan Akın, padokların rüzgârdan korunması için yan açıklıklarının tek tarafının kapatılacağını söyleyerek “Gübrelerin aktığı ızgaraları da genişletip, yeni demir ızgaralar takacağız. Ortamı daha hijyenik ve steril hale getirebilmek ve esnafımızın elini kolaylaştırmak için gerekli tüm işlemleri en kısa zamanda yapacağız. Büyük küçük demeden tüm sorunları çözeceğiz. Esnafımız, bizlerin kıymetlileri. Balıkesir; tarım ve hayvancılığın en güzel şekilde yapılacağı şehirlerden bir tanesi. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla şehrimizi bu konuda hak ettiği seviyeye getirecek ve üreticilerimizin daha çok kar elde edeceği çalışmaları ortaya koyacağız. Balıkesir, her şeyin en iyisini hak ediyor” diye konuştu.
Denizli Kitap okurken okulun elektriğini üretiyorlar Denizli’nin Kale ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Belenköy’ün çocukları örnek bir çalışmaya imza attı. Bakanlık desteği de alan ‘Egzersiz Yapıyorum, Elektrik Üretiyorum’ projesi kapsamında kurulan düzenekte pedal çeviren öğrenciler, kitap okurken okulun elektriğini üretiyor. Kale Belenköy İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Egzersiz Yapıyorum, Elektrik Üretiyorum’ projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı hibe programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Okul öğretmenlerinden Atıl Rıza Elbir tarafından geliştirilen proje sayesinde, okulun ikinci katına özel bir düzenek kuruldu. Araba koltuğundan oluşturulan düzeneğe oturan öğrenciler, boş zamanlarında buraya gelerek hem kitap okuyor hem de pedal çeviriyor. Kitap okurken pedal çeviren öğrenciler, inverterler sayesinde şehir elektriği üretiyor. Ortalama 250-300 kw elektrik üreten öğrenciler, okul elektriğinin aylık yüzde 70’ini üretiyor. Spor yapan öğrenciler bir yandan kitap okurken bir yandan da okul elektriğini üretmiş oluyor. Projeye ilişkin açıklama yapan Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, “Kale kitap okuyor zinciri diye bir proje başlatmıştık. 2018 yılından itibaren daha sonra Belenköy Orta Okulumuzda Gençlik Spor Müdürlüğü ile yaptığımız bir projede egzersiz yapıyorum enerjimi üretiyorum projesini kabul edildi. Daha sonra Atıl Bey ile görüştüğümüzde öğrencilere egzersiz yaptırırken kitapta okutabileceğimize karar verdik. Kale Kitap Okuyor zincirimizi zenginleştirmiş olduk. Böylece çocuklarımızın kitap okuma hevesinin olacağını gördük. Çocuklar teneffüslerde, boş zamanlarda kitap okuyor. Enerjisini boşaltıyor. Aynı zamanda kitap okurken de okulun elektriğini üretiyorlar. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi. "Okulun elektrik ihtiyacının yüzde 70’i bu sistemle karşılanıyor" Okulun elektrik ihtiyacının bu projeyle karşılandığını söyleyen Proje Koordinatörü Atıl Rıza Elbir ise, “Projemizin adı egzersiz yapıyorum elektrik üretiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan hibe olarak bu projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimiz hem spor yapmakta hem de okulun elektriğini üretmekte. Öncelikle pedal çevirerek ürettikleri elektriği depoluyoruz. Akülere invertörler vasıtasıyla da dolduruyoruz. Şehir elektriğine dönüştürülüp okulumuzda kullanıyoruz. Okulumuzun elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını buradan karşılıyoruz. İhtiyacımızın yüzde 70’i bu projeyle karşılanıyor. Aynı zamanda çocuklarımız hareket etmiş oluyorlar. Kitaplarını okuyorlar” diye konuştu. İmza attıkları sıra dışı projeyle örnek olan okul öğrencileri ise, “Burada spor yapıyoruz. Hem kitap okuyoruz hem de elektrik üretiyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz” diyerek yaşadıkları sevinci ifade etti.