POLİTİKA - 22 Haziran 2018 Cuma 22:34

Başbakan Yıldırım: “Başbakanlık koltuğumu sistem için bırakıyorum”

A
A
A
Başbakan Yıldırım: “Başbakanlık koltuğumu sistem için bırakıyorum”

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz bu başbakanı anlamıyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz bu başbakanı anlamıyoruz. Herkes koltuk için kavga ediyor, bu da koltuğu bırakmak için kendini parçalıyor. Siz anlamazsınız anlamazsınız. Mesele memleket meselesi ise bir Ali değil bin Ali feda olsun. Başbakanlığı bırakıyorum ama İzmir’i bırakmıyorum” dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, seçim bölgesi İzmir’de temasları kapsamında Ayrancılar Kapalı Pazar Yeri’nde miting gerçekleştirdi. Kendisini coşkuyla karşılayan vatandaşlara hitap eden Başbakan Yıldırım muhalefetin vaatlerinin boş olduğunu dile getirerek, “Meydanlara inip boş vaatlerde bulunmaktan kolay iş yok. Adama sorarlar; bugüne kadar yaptığın hizmet var mı? Torbalı’ya, Ayrancılar’a yaptığın hizmet var mı? Eseri olmayanların yerinde yeller olur. Bize ‘Niye yaptınız ne gerek var’ diyorlar. Şehir hastaneleri yapıyoruz, yolalar tüneller yapıyoruz karşı çıkıyorlar. Hızlı trenler yapıyoruz karşı çıkıyorlar İnsanlı insansız hava araçları yapıyoruz karşı çıkıyorlar. Biz ne yaparsak bunlar ‘istemezük’ diyorlar. İzmir’e büyük projeler yapıyoruz ‘istemezük’ diyorlar. Biz onlara inat bu projeleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. 2 bin 500 yıllık tarihi olan Selçuk’a deniz geliyor deniz. Ülkemizin kalınması için ne yaptıysak bugün. Bunların Türkiye’sinde özgürlükler, kültürel kimlikler baskı altındaydı. AK Parti Türkiye’de inanca, etnik kimliğe ayrıcalığı kaldırdı. Bu ülkede her şeyi yapabilirisiniz ama bölücülük, etnik siyaset, dini siyaset bölge siyaseti yapamazsınız. Tek millet, tek vatan, te devlet, tek bayrak” diye konuştu.


16yıl boyunca İzmir’e 66 katrilyon yatırım yaptıklarını belirten Başbakan Yıldırım, sağlıktan eğitime birçok alanda yapılan ve hayata geçen projelerini de anlattı.


“Bir Ali değil bin Ali feda olsun”


Başbakanlığı kendi isteğiyle bırakmasına ilişkin söylemlere değinen Yıldırım, “Başbakanlık koltuğumu kendi, isteğimle bırakıyorum. Bu sistemi getirmek için ben koltuğumu bırakmak için gece gündüz milletimle buluşuyorum. Muhalefet adayları diyor ki:Biz bu başbakanı anlamıyoruz. Herkes koltuk için kavga ediyor, bu da koltuğu bırakmak için kendini parçalıyor. Siz anlamazsınız anlamazsınız. Mesele memleket meselesi ise bir Ali değil bin Ali feda olsun. Başbakanlığı bırakıyorum ama İzmir’i bırakmıyorum. İzmir’de durmak yok yola devam” dedi.


Başkan Görmez’e teşekkür


Torbalı’da da hayata geçen yatırımları anlatan Başbakan Yıldırım, hizmetlerin yapılmasında emeği geçen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.