GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 15:25

Çakmaklı’da sinema keyfi

A
A
A
Çakmaklı’da sinema keyfi

İzmir’in Aliağa ilçesinde, kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Aliağa’da Yaz Sinema Günleri" vatandaşların yoğun ilgisi ile devam ediyor.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Aliağa’da Yaz Sinema Günleri" vatandaşların yoğun ilgisi ile devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Türk Sineması’nın son dönemlerdeki önemli komedi yapımlarından olan “Ailecek Şaşkınız” adlı film Çakmaklı Mahallesi’nde gösterime sunuldu.


Aliağa ilçesinde belediye yetkilileri, "Aliağa’da Yaz Sinema Günleri" kapsamında bugüne kadar Uzunhasanlar, Çaltılıdere, Helvacı, Yeni Şakran, Siteler, Karakuzu, Güzelhisar ve Yalı Mahallesi Viking Sitesinde birbirinden değerli Türk filmlerini sinemaseverler ile buluşturdu. Son olarak ise Çakmaklı Mahallesi’nde yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı, Ahmet Kural ve Murat Cemcir gibi ünlü oyuncuların yer aldığı komedi türündeki ’Ailecek Şaşkınız’ adlı film izleyici ile buluştu. Aynı anda "Bizim Köyün Şarkısı" adlı komedi filmi Karaköy Mahallesi’nde gösterime sunuldu.


Etkinlikler kapsamında, 14 Ağustos Salı günü Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda ki ’Ayla’ isimli filmin gösterimi ile devam edecek. 1950’de başlayan Kore Savaşı’na katılan Türk tugayındaki Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin, anne ve babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğuna, savaş süresince kendi çocuğu gibi bakmasının anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda ise Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor.


Aynı zamanda Onur Buldu, Mahir İpek, Yasemin Conka, Onur Atilla, Derya Karataş, Meltem Yılmazkaya ve İrem Sak gibi birbirinden önemli oyuncuların rol aldığı “Cici Babam” adlı komedi filminin de Aşağı Şakran Mahallesi’nde sinemaseverler ile buluşacağı kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.