GENEL - 21 Eylül 2018 Cuma 10:10

Mobilya bölümündeki öğrencilere 300 TL burs

A
A
A
Mobilya bölümündeki öğrencilere 300 TL burs

Mobilya sektörünün kendi insan kaynağını kendi yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi’ çerçevesinde, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği desteği ile öğrencilere aylık 300 TL burs verilecek.

Mobilya sektörünün kendi insan kaynağını kendi yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi’ çerçevesinde, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği desteği ile öğrencilere aylık 300 TL burs verilecek.


Mobilya sektörü kendi insan kaynağını kendi yetiştirmek amacıyla harekete geçti. ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi’ne destek olan Ege İhracatçı Birlikleri Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, başarılı öğrencilerin ağaç işleri mobilya bölümünü tercih etmelerini sağlamak amacıyla Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin Mobilya ve Dekorasyon Bölümü’ne kayıt yaptıran 34 öğrenciye, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyeleri tarafından burs verilmesine aracılık etti.


Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen Burs Protokolü İmza Töreni’ne Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Serdal Şimşek, burs veren firma yetkilileri katıldı.


Törende konuşan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde eğitim görmediklerini gözlemlediklerini dile getirdi.



Burs fonu oluşturuldu


Bu bağlamda Türkiye’deki en büyük sorunlardan birinin ara teşvik eleman sorunu olduğunu belirten Yağcı, “İhracat rakamlarını artırmak ve daha fazla ihracat yapabilmek için kaliteyi artırmamız gerekiyor. Araştırma ve geliştirmede de gerekli tasarımlar yapmamız gerekiyor. Bunun için ara teknik elemanlara ihtiyacımız var. Bizim kendi markamızı oluşturup, kendi şartlarımızı kabul ettirmenin yolu buradan geçiyor. Bu anlamda iki önemli nokta eğitim ve organize sanayi bölgeleridir. Eğitim çerçevesinde mobilyacı üreticilerimizin katılacağı bir burs fonu oluşturuldu. Meslek liselerinin mobilya bölümlerini tercih eden öğrencilere bu fondan aylık 300 TL burs verilecek. Bu sayede mobilya sektörünün kalifiye eleman açığının kapanacağına inanıyoruz. Bu projenin koordinasyonunda ve burs toplama sürecinde mobilya sektörümüzün sivil toplum kuruluşları etkin rol üstlenecek” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek de uygulamanın diğer okullara yayılmasını dilediklerini belirterek, 34 öğrenciye maddi yardım yapılacağını ifade etti.


Okul Müdürü Serdal Şimşek ise öğrencilerin bu alana yönlendirilmesi kapsamında da protokol imzalanmasının kendileri için sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı. 57 yaşındaki Cengiz Deligül, başlangıçta sıradan bir kabızlık şikayetiyle doktora başvurduğunu anlattı. Kendisini iyi hissetmeyerek hastaneye giden Deligül, yapılan detaylı tetkikler sonucunda kabızlık değil, aslında kalın bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyat olan Deligül’ün kontrollerinde kanserin karaciğere de yayılmış olduğu ortaya çıktı. Doktorların özenli ve ilgili yaklaşımları karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Deligül, kendisine ’bebek gibi’ bakıldığını ifade etti. Zorlu durum uzman doktorlar sayesinde aşıldı Cengiz Deligül’ün durumu, karaciğerindeki kitlelerin hayati damarlar ve diyafram gibi önemli organlara yakın olması nedeniyle özellikle riskliydi. Bu tür durumlar genellikle ameliyat ile tedavi edilirken, Deligül için farklı bir yol izlendi. Operasyon, Doç. Dr. Nuri Emrah Göret ve Dr. Korhan Tuncer genel cerrahi ekibi tarafından başlatıldı. Ekip, karaciğeri uygun bir pozisyona getirerek Dr. Mehmet Hakan Piçak ve Dr. Öğr. Üyesi Eren İsmailoğlu’nun mikrodalga enerjisi ile tedavi uygulamasına imkan sağladı. Bu işlemde, özel bir iğne kitle içine ultrason eşliğinde yerleştirilerek yüksek ısılarla tümör dokusu yakılarak yok edildi. Girişimsel Radyoloji uzmanları Dr. Mehmet Hakan Piçak ve Dr. Öğr. Üyesi Eren İsmailoğlu “Bu yöntemin, bir çok hastada ameliyatsız, bir iğne deliğinden yapıldığını, çevre dokulara zarar vermeden hızlı ve etkili bir iyileşme sağladığını belirttiler. Yan etkilerinin oldukça düşük oranlarda olması ve aynı zamanda bir çok hastada genel anestezi gerektirmemesi sebebiyle hastanın işlem sonrası toparlanma sürecinin oldukça hızlı olduğunu vurguladılar.” Umut verici sonuçlar Başarılı operasyon, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, karaciğer kanseri gibi karmaşık vakaları yönetmedeki uzmanlığını ve yenilikçi tedavi yöntemlerini kullanma kapasitesini gösterdi. Hastane yetkilileri, benzer sağlık problemleri olan hastalara da umut olacaklarını ve multidisipliner yaklaşımlarının önemini vurguladı. Cengiz Deligül’ün hikayesi, modern tıbbın neler yapabileceğinin canlı bir örneği olarak dikkat çekerken, karaciğer kanseriyle mücadelede yeni bir sayfa açılmış oldu. Bu tedavi yöntemi, karaciğer fonksiyonlarını korurken aynı zamanda hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. İleri teknoloji ve deneyimli doktorların elinde, karaciğer kanseri artık korkulacak bir son olmaktan çıkıyor.