GENEL - 07 Kasım 2018 Çarşamba 17:43

Aliağa, kadınların el örgüleri renkleniyor

A
A
A
Aliağa, kadınların el örgüleri renkleniyor

Aliağa’nın en büyük sosyal yaşam alanlarından olan Zeytinli Park, Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisinin “Rengarenk Aliağam” projesi kapsamında el örgüleri ile renklendi.

Aliağa’nın en büyük sosyal yaşam alanlarından olan Zeytinli Park, Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisinin “Rengarenk Aliağam” projesi kapsamında el örgüleri ile renklendi.



Sosyal sorumluluk ve farkındalık projeleri üreten Kent Konseyi Kadın Meclisi, Aliağa’nın park, bahçe ve sokaklarının daha estetik ve renkli bir hale dönüşebilmesi için “Rengarenk Aliağam” projesini hayata geçirdi. Aliağa Belediyesinin de destek verdiği proje kapsamında Kent Konseyi Kadın Meclisinde görevli Aliağa sevdalısı gönüllü kadınlar, kendi ürettikleri el emeği örgüler ile zeytinli parkı rengarenk bir görünüme kavuşturdu. Zeytinli Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte kadınlar, ağaçları ve kent mobilyalarını el örgüleri ile süsledi. Etkinliğe katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tüm kadınlara çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kadınlarla uzun süre sohbet eden Başkan Serkan Acar, kadınların fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi.



“Daha güzel, daha renkli bir Aliağa oluşturmak istedik”


“Rengarenk Aliağam” projesini kentin daha estetik ve renkli bir görünüme kavuşmasını sağlamak için hayata geçirdiklerini belirten Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan, “Bu projeyi dayanışma içerisinde kentli olma bilinciyle gerçekleştirdik. Çalışmalarımıza zeytinli parkı süsleyerek başladık. Ağaçlarımızı, banklarımızı süsleyerek daha güzel, daha renkli bir Aliağa oluşturmak istedik. Bu tabii ki daha bir başlangıç. Bundan sonra diğer parklarımızı da bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.