GENEL - 13 Mayıs 2019 Pazartesi 11:14

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, başarının sırrını anlattı

A
A
A
MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, başarının sırrını anlattı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, "Evdeki huzur önemli.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, "Evdeki huzur önemli. Dürüstlük, çalışkanlık ve insana saygı bir araya geldiğinde başarı da otomatik olarak geliyor" dedi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Sakarya Mezunlar Grubu Fen ve Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda tecrübelerini paylaştı.


Sempozyumda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Sakarya Üniversitesi mezunlarının birçoğu alanlarında hizmet etmekle birlikte toplumsal olaylara karşı da daha hassas davranıyorlar. Sakarya Üniversitesi’nin bir ruhu var. Hedeflere ulaşıldı fakat daha da ileri gitmemiz gerekiyor” dedi.


Kürsüye çıkan Bilal Saygılı, iş hayatındaki başarının evdeki huzur ve mutluluktan başladığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan ve üniversite yöneticilerine teşekkür eden Saygılı, “Yıllardır görmediğim dostlarımı da bir arada görmekten dolayı da çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim” diye konuştu.


Başarının üç temel unsurunun; dürüstlük, çalışkanlık ve insana saygı olduğunu vurgulayan Saygılı, şunları söyledi:


"Bu üçü bir araya geldiğinde de başarı otomatik olarak geliyor; ayrıca yoruldum kelimesi yok. Hafta sonu dahi iş yerinizde ailenizden biri, birer birey olarak görüldüğünüz çalışanlarla beraberseniz zaten başarının bir parçası da budur. İş yerinde çalışan personeli çalışan değil bir aile bireyi, aile ferdi olarak görmek ana temel unsurdur. Artık sosyal ve siyasi problemlerden ziyade, kendinizi donanımlı yetiştirmeye gayret göstermeniz şart. En önemlisi kendinizi mutlu olacağınız alanlara yönlendirmelisiniz. Para için herhangi bir işe girilmez. Çaba gösterin ve çok yönlü olun."


Saygılı’nın, iş hayatındaki başarının üç temel sırrını öğrencilere anlattığı sempozyuma ayrıca; SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Sakarya Mezunlar Grubu (SMG) Başkanı Seyfi Kurt ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Genel Başkanı Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu Saraçhane’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer CHP’liler İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi. Gruptakiler burada kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından CHP lideri Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu basın mensuplarına konuştu. Burada bir açıklama yapan Özel, "Sendikalar adına bir şey söylemem mümkün değil. İşçiler, emekçiler ne istiyorlarsa haklıdır. Çünkü demokrasilerde bir hakem vardır. O da yargıdır. Geçtiğimiz yıla kadar emekçiler, sendikalar gitmek istedi hükümet de ’gidemezsiniz’ dedi. Hakeme başvuruldu. Hakem ’gitmeleri lazım’ dedi. Bugün Taksim’e varmak isteyenlerin anayasal ve mahkeme kararına dayanan bir haklılıkları var. Götürmeyenler de anayasaya aykırı iş yapıyorlar. Biz sendikaların kararıyla ilgili bir şey diyemeyiz. Ama bir gerçeklik var ki oraya emekçileri sokmamak anayasayı çiğnemektir. Türkiye’de anayasa tartışması, anayasa çalışması başlamasını istiyorlar. Mevcut anayasaya daha 3 ay önce alınmış bir kararı uygulamamak, mevcut anayasaya uymamak yeni bir anayasa ile ilgili taleplerin de ne kadar suni talepler olduğunu ortaya koyuyor. Tabi sendikaların sayın başkanlarına ne yapacaklarını sorabilirsiniz. Ama bizim burada gözettiğimiz en önemli şey, bayramın bayram gibi kutlanmasıdır. Bugün Saraçhane önemli bir kazanım alanıdır. Çünkü tüm sendikalar da Saraçhane’ye geldiler. Emekçiler kol kola girdi ve birlikteler. Birliktelik, burada toplanabilmek önemlidir. Taksim’e çıkılmasına karşı kaba kuvvet, kanunsuz emir olursa bu onların ayıbı olur. Biz çatışma olsun istemeyiz. Ne emekçiler ne polis yaralansın, ne gaz sıkılsın, istenmeyen görüntüler ortaya çıksın istemeyiz. O yüzden de Anayasa Mahkemesine karşı kanunsuz, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen kanunsuz emirleri verenleri, bir kez daha bu kararlarını gözden geçirmeye, suç işlememeye, suç işlettirmemeye davet ediyoruz. Taksim özgürleşene kadar bu mücadele sürecek" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Sonuçta Saraçhane’deki hak arama mücadelelerinin sonu her zaman başarıyla sonuçlandı, halkın isteği oldu. Muhtemelen bu da sonunda Taksim’de bir buluşmaya dönüşecek. Ama bugün ama seneye. Bu hak arama mücadelesini umuyorum ki şu anda bu sürece karar verenler iyi izlerler" diye konuştu.