KÜLTÜR SANAT - 22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:37

AASSM sezonu kapalı gişe tamamladı

A
A
A
AASSM sezonu kapalı gişe tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) 2018/2019 sezonunu "rekorla" kapattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) 2018/2019 sezonunu "rekorla" kapattı. Sezon boyunca ev sahipliği yaptığı 35 konserde çok sayıda dünya devini ağırlayan AASSM, yüzde 99,5 doluluk oranıyla bu alanda kendi rekorunu geliştirdi.


Türkiye’nin en prestijli konser salonları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), çok başarılı bir sezonu daha geride bıraktı. 2018/2019 konser sezonunda yüzde 99,5 doluluk oranıyla kendi rekorunu geliştirdi. Dünyaca ünlü Carnegie Hall ve Vienna Musikverein gibi salonların doluluk oranlarını yakalayan AASSM, sezon boyunca 35 konsere ev sahipliği yaptı; satışa çıkartılan 16 bin 815 biletten 16 bin 680’i satıldı. Pek çok konserde bilet bulamayan sanatseverler için salon dışına dev ek ran kuruldu.


Victor Wooten’dan Peter Bence’e, Fazıl Say’dan Cahit Berkay’a kadar pek çok dünya starını ağırlayan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, şimdiden 2019/2020 sezonu için çalışmalara başladı.



Kimler geldi kimler geçti


2018 ve 2019 sezonunda önemli konserlere imza atan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 5 Grammy Ödüllü Victor Wooten, Allstar Bigband, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Zara, Okan Yalabık, Burcu Karadağ, Burhan Öçal, “En Hızlı Piyanist” olarak Guinness Rekoru’nu elinde bulunduran virtüöz piyanist Peter Bence, Bodrum Oda Orkestrası, Cahit Berkay, Burak Bilgili, Nurdan Küçükekmekçi, Türk opera sanatını n iki önemli ismi Hakan Aysev ve Levent Gündüz gibi efsane sanatçı ve gruplara ev sahipliği yaptı.


Konser etkinlikleri dışında sergiler, çalıştaylar ve özel gösterilere de ev sahipliği yapan AASSM, sezon boyunca 70 bin sanatseveri ağırladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da işten çıkarılanlar belediye önünde çadır kurdu Van’da işten çıkarılan çok sayıda işçi, DEM Partili İpekyolu Belediyesi önünde çadır kurarak süresiz eylem başlattı. DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçinin iş akdine son verdi. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğünde eylem başlattı. İpekyolu Belediyesi önünde çadır kuran işçiler, verilen karara tepki göstererek işlerine geri dönmek istedi. Konuya ilişkin konuşan HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra iş çıkışlarının başladığını belirtti. İşten çıkarmaların sebebini bütçe olarak gösterildiğini ifade eden Akdeniz, “Bu kadar borç varken işçinin aldığı maaş bütçeyi neden bu kadar engelliyor. Daha önce HDP ve AK Parti döneminde de işçi alımları oldu. Belediyelerde herkes kendi tanıdığını işe alıyor. Bu sadece burada değil, Türkiye’nin her yerinde böyledir. Burada çıkarılan işçilerin işe gelmediği gibi söylemler vardı. Ancak bu doğru değil ve işçilerimizin buna ihtiyacı var. Her birinin farklı farklı hikayeleri var” dedi. “Yeni yönetim hayallerimizi elimizden aldı” İpekyolu Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalıştıktan sonra işten çıkarıldığını söyleyen Hakan Şipal ise “İşe büyük bir mutlulukla başladım. Şu an nişanlıyım ve 2 y sonra düğünüm var. İşe alınırken de nişanlıma ve aileme büyük umutlar vadettim. Aramızda nişanlı, engelli ve hastası olan arkadaşlarımız var. Bir mesajla hayallerimiz elimizden alındı. Eylemlerle iyi sonuçlar almayı diliyoruz. Bütçe bahane edilemez ve işçi maaşları üzerinden tasarruf edilemez. İltimasla, rüşvetle işe girdiğimiz söyleniyor. Bunu tespit edin, gelip altına imzamızı atalım. Sabah gelip çevreyi temizliyordum. Yeri geliyor eldivensiz yerdeki çöpleri temizliyordum. Eğer gerçekten işe lüks araçla gelen varsa tespit edin. Çünkü onlar yüzünden biz de işimizden atıldık” diye konuştu.
Kocaeli Çiftçi Şenliği başlıyor Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bu yıl 9’uncusu düzenlenecek ’Çiftçi Şenliği’, 12 Mayıs Pazar günü İzmit Şarışeyh Mahallesi’nde bulunan mesire alanında gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesince geleneksek hale getirilen ’Çiftçi Şenliği etkinlikleri kapsamında cuma günü Gebze’de kortej düzenlenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, protokol üyeleri, ziraat odalarının başkanları, muhtarlar ve çiftçilerin katılımıyla saat 13.30’da Çarşı Camiinin önünden başlayacak kortej Kent Meydanında sona erecek. Burada katılımcılara sebze ve aromatik bitki fidesi dağıtılacak, çeşitli ikramlarda bulunulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, tarım ve hayvancılık ile ilgili kamu kurumları, ziraat odaları, kooperatif, birlik, tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan odaların katkılarıyla, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce organize edilen şenlik, 12 Mayıs Pazar günü İzmit Sarışeyh Mahallesi Akçaova yolu üzerindeki mesire alanında saat 10.00’da başlayacak. Başkan Tahir Büyükakın’ın katılacağı, “Dünya Çiftçiler Günü” kapsamında düzenlenen şenlikte, çiftçiler arasında çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Mehter takımı konseri ve halk oyunları ekipleri ile animatörlerin gösterilerinin yer alacağı etkinliklerde, yerel sanatçılar konser verecek. Çocuk oyun gruplarının da yer alacağı şenlikte ayrıca, köyler arası halat çekme, yetişkinler ve çocuklar arasında çuval yarışmaları da yapılacak. Bu yarışmalarda ilk üçe girenlere çeşitli ödüller verilecek. Birlik ve kooperatifler yaptıkları faaliyetleri, firmalar ise açılan stantlarda tarımsal alet ve ekipmanlarını sergileyecek. Etkinlikte ayrıca yapılacak çekilişlerde çiftçilere tarımsal aletler hediye edilecek.
Gaziantep GAÜN’de GAZZE’ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Gençlik Topluluğu, Necmettin Erbakan Topluluğu, Fecr Öğrenci Topluluğu ve Rehber Düşünce Topluluğu tarafından Gazze’ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi. İsral’in Gazze’ye yönelik yaklaşık 8 aydan beri süren saldırılarına ve yaşanan insan hakları ihlallerine tepki göstermek için bir araya gelen öğrenciler, sloganlar eşliğinde seslerini duyurdu. Eyleme katılan öğrenciler, Filistin halkının yaşadığı acıları ve dayanışma ihtiyacını vurgulayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Eyleme katılan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın da bir açıklama yaparak, Gazze’deki zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilere desteklerini belirtti. Prof. Dr. Özaydın, “İnsanlığın bittiği bir yerdeyiz. Filistin’de bir soykırım gerçekleştiriliyor.2024’teyiz, modern ve çağdaş dönem olarak addedilen yıllardayız. Çağdaşlık bu mudur. Şunu açıkça ortaya koymak istiyorum ki Batı denilen medeniyet bu, Akif’in dediği gibi; tek dişi kalmış canavar. Bir grup inançlı insanı yerinden yurdundan edip soykırım yapıyorlar, yakıyor ve yıkıyorlar. Dünya da bunu seyrediyor. İnsan olarak bu durumdan utanıyorum” diye konuştu. Eyleme katılan öğrenciler, Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen oturma eyleminin 9 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 24.00’e kadar devam edeceğini belirtti.