EKONOMİ - 31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:36

Torbalı, e-ticaret’te yüzde 44 büyüdü

A
A
A
Torbalı, e-ticaret’te yüzde 44 büyüdü

Salgın sonrası e-ticarette patlama yaşanıyor.

Salgın sonrası e-ticarette patlama yaşanıyor. İnternet üzerinden satış yapan imalathaneleri ziyaret eden Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, “İnternetten satış oranımız yüzde 44’lük artış ile 335 milyondan 550 milyona çıktı” dedi.


Korona virüs salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ticaret yaşamında ciddi değişiklikler yaşandı. Tatilciler, kitle turizmi yerine daha izole alternatifleri tercih etmeye başladı. Pandemi nedeniyle açık alan ve kamp yerleri ciddi şekilde talep görüyor. Kampın vazgeçilmezi olan katlanabilir sandalye, mangal, çadır ve masa satışında yüzde 300’e yakın artış yaşandı. İlçede internet üzerinden satış yapan yeni imalathaneleri ziyaret eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “20 işletmemiz farklı sektörlerde ihtiyaca cevap vermek için yoğun bir mesai sarf ediyor. E-ticarette ürün yelpazesi oldukça genişledi. Özellikle mobilya, tekstil, küçük ev aletleri, elektronik ürünler, ev araç gereçleri, süs eşyaları, kamp malzemeleri gibi birçok ürün internet üzerinden yoğun bir şekilde satılmaktadır. Torbalı da üretilen ürünlerin internet üzerinden e-ticaret aracılığıyla dünya pazarına sunulması bizleri gururlandırmaktadır“ diye konuştu.



40 ülkeye ihracat


Torbalı; e-ticaret’te geçen sene 335 milyonluk hacmini yüzde 44 artış ile 550 milyona çıkarıp 40 ülkeye ihracat yapıyor. Torbalı Ticaret Odasına kayıtlı üyeler imal ettikleri ürünleri internet üzerinden satmak için çalışma yürütüyor. İlçedeki rakamları paylaşan Olgun, “Türkiye’nin e-ticaret hacmi oldukça yükseliyor. 2020 ocak-haziran ayı verilerine göre 91,7 milyar lira olarak açıklanmıştır. Aynı zamanda 2019 yılına göre yüzde 64 artış göstermiştir. 2019 yılı ocak-haziran ayında 55,9 milyar lira iken 2020 yılı ocak ve haziran da ise 91,7 olmuştur. Türkiye genelindeki bu artış Torbalı’da rakamlara yansımaktadır. Torbalı, e-ticaret’te geçen sene 335 milyonluk hacmini yüzde 44 artış ile 550 milyona çıkarıp 40 ülkeye ihracat yapıyor. Her geçen gün firmalarımız yeni trendlere ayak uydurmak için yeni çalışmalar yapmaktadır” sözlerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Çok sayıda yarışmanın yapıldığı ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlik, özellikle öğrenciler için unutulmaz anlara dönüştü. Görükle Kampüsü içerisinde başlatılan kutlama törenlerinde ilk olarak “Geleneksel Süt Koşusu” düzenlendi. Veteriner Fakültesi çiftliğinden start alan ve Hayvan Hastanesi önünde son bulan koşunun ardından Programın sonunda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan’ın yazdığı ve okuduğu Veteriner Fakültesi Marşı izleyenleri duygulandırdı. Gün boyu devam eden etkenliklerde daha önce elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirilerek dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından düzenledikleri halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü ‘’yoğurt yeme yarışması’’ gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri gerçekleştirilen açık hava sinemasında film gösterimiyle son buldu. Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında 46 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Fakültenin bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren yükseköğretim kurumuna dönüştüğünü vurguladı. Düzenledikleri kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmalarının ayrıcalığını hissettirdiklerini aktaran Dekan Şenlik, “Gün boyunca düzenlediğimiz organizasyonlara yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve emekli hocalarımız ile çok sayıda öğrencimizi ağırladık. Hepsi de mutlu oldu ve gururlandı. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar fakültemizde görev yapmış olan tüm Dekanlarımıza, Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize, Doktora Öğrencilerimize ve İdari Personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha çok çalışarak fakültemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Kocaeli Evsizlerin sokakta kalmasına müsaade edilmiyor Gebze ilçesinde gidecek yeri bulunmayan evsiz vatandaş, barınma ve konaklama merkezine yerleştirilerek sıcak yuvaya kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezi, sokakta kalan evsizlere sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, “Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” talimatını büyük bir hassasiyetle yerine getiren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye sırasında rastlanılan veya gelen ihbarlar üzerine yerleri tespit edilen evsiz vatandaşları Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüyor. Sıcak bir yuvaya hasret kalan vatandaşların ihtiyacını Barınma ve Konaklama Merkezleri ile sağlayan büyükşehir belediyesi, bu bağlamda Gebze’de evsiz bir vatandaşa sahip çıktı. Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri, gidecek yeri bulunmadığını tespit ettiği vatandaşı ekip aracıyla Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Sıcak yuvaya kavuşturulan evsiz vatandaş, kendisine sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İzmit ve Gebze’de faaliyet gösteren Barınma ve Konaklama Merkezleri yılın 12 ayında kapılarını evsiz vatandaşlara açıyor. Yatak, masa, dolap, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu odalarda, banyo için 24 saat sıcak su imkânı sağlanıyor. Evsiz vatandaşlara 3 öğün sıcak yemeğin yanında temizlik ve sağlık hizmetleriyle ihtiyaç halinde psikolojik destek de sağlanıyor.