GENEL - 08 Ocak 2012 Pazar 16:04

İSTİNAT DUVARI ÇÖKÜNCE HERKES TEDİRGİN OLDU

A
A
A
İSTİNAT DUVARI ÇÖKÜNCE HERKES TEDİRGİN OLDU

İzmir’in Konak ilçesi Ballıkuyu Caddesi sakinlerinin iddialarına göre, bölgede yürütülen yol yapım çalışmalarına bağlı olarak istinat duvarı çöktü. Can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu belirten çevre sakinleri, ilgili birim ve kuruluşlara defalarca dilekçe gönderdiklerini ancak sorunlarına çözüm üretilmediğini iddia etti.
İzmir’in Konak ilçesi Ballıkuyu Caddesi güzergahında ikamet eden çevre sakinleri, caddede bulunan istinat duvarının yıkım manzarasına tepki göstererek can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu ifade ettiler. Bölgenin düzgün bir yolu olmadığı için ilgili birimlerle çeşitli yazışmaların sağlandığını söyleyen vatandaşlar, sorunlarına cadde üzerinde bulunan duvarın alt kısmından 40 metre mesafeli kullanışsız bir yol açılarak çözüm üretildiğini ancak yolu kullanamadıklarını beyan etti.
Açılan yolun dar ve tek şeritli olmasından dolayı acil durumlarda çaresiz kaldıklarını aktaran bir vatandaş tepkilerini şöyle dile getirdi: "Burası heyelan bölgesi değildir. Yıllardan bu yana bölgeye doğru düzgün bir yol istiyoruz ancak 6 ay içinde bize caddenin alt kısmından kullanışsız bir yol açtılar. Yol yapım çalışmaları sırasında da istinat duvarının altında bulunan kaya parçalarını iş makineleri ile Kadifekale’de planlanan ormanlık alana götürdüler. Havanın yağışlı olmasına bağlı olarak da
desteksiz bulunan istinat duvarı yıkıldı, hiçbir uyarıcı levha ya da işaret koyma gereksinimi bile duymadan olay yerine gelen ekipler, bölgenin etrafına şerit çekip gitti. Diyaliz hastalarımız ve yaşlı büyüklerimizin yanı sıra 10 gün önce cenazemiz vardı cenaze aracı yolun kullanışsız olması sebebiyle caddeye gelemedi. Burada can güvenliğimiz tehlikede. Küçük çocuklarımız var. İzmir’in göbeğinde anakent bir kente bu manzara yakışmıyor."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir