GENEL - 04 Mart 2021 Perşembe 16:16

Bakan yardımcısından İzmir’de “dinamik denetim”

A
A
A
Bakan yardımcısından İzmir’de “dinamik denetim”

Korona virüs pandemisine karşı aşamalı normalleşme sürecinde İzmir’de dinamik denetimlere katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, “Sadece kolluk kuvvetleri değil, hepimiz toplum olarak ortak bir farkındalık, ortak bir tepki ve duruş oluşturmamız lazım” dedi.

Korona virüs pandemisine karşı aşamalı normalleşme sürecinde İzmir’de dinamik denetimlere katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, “Sadece kolluk kuvvetleri değil, hepimiz toplum olarak ortak bir farkındalık, ortak bir tepki ve duruş oluşturmamız lazım” dedi.


Korona virüs pandemisi devam ederken, aşamalı normalleşme süreci de 1 Mart itibariyle başladı. Bu kapsamda denetimler ise “dinamik denetim modeli” ile sürdürülüyor. İzmir’de denetimler gerçekleştiren İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, önce Hakimiyeti Milliye İkokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Erdil daha sonra Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesini ziyaret etti ve bölgedeki esnafla vatandaşlarla konuştu. Erdil’in denetimlerinde İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da bulundu. Erdil, “Sadece kolluk kuvvetleri değil, hepimiz toplum olarak ortak bir farkındalık, ortak bir tepki ve duruş oluşturmamız lazım. Biraz rehberlik ederek, biraz ikaz ederek, biraz zorlayarak bir takım yaptırımları gerektiğinde kullanarak bu sefer normale geçişi daha başarılı sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.



“Türkiye iyi bir sınav verdi”


İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, şöyle konuştu: “1 Mart’tan itibaren korona virüs pandemisine ilişkin yeni bir süreç başladı. Kontrollü normale dönüş, denetimli normale dönüş çerçevesinde bir süreç başladı. Bu süreç çerçevesinde biz İçişleri Bakanlığı olarak daha çok yoğunlaştırılmış bir dinamik denetim modeli sürecini işletmeyi planladık. Sadece kolluk kuvvetlerinin denetimi değil, kamunun bütün kapasitesinin kullanılarak, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve toplumun da katılımı sağlanarak bir takip, denetim ve koordinasyon içerisinde izleme süreci geliştirmeyi hedefliyoruz. O istikamette bugün 260 bin kamu görevlisi; İçişleri Bakanlığı görevlisi, başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da katılımıyla bütün bakan yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, bakanlığın üst düzey bürokrasisi denetim ve takip konusunda illerdeki koordinasyonla ilgileniyorlar. Korona virüs pandemisi ile ilgili 2020’nin içerisinde de bir normalleşme süreci yaşanmıştı. Hemen arkasından vakalar patlamıştı. Kasım ve aralık ayında bir anda bir sıçrama olmuştu. Bu sefer takip ve denetimle sahayı izleyerek topyekün katılımla, halkın da desteği ile takip, denetim, ikaz kültürünü yaygınlaştırma suretiyle kontrollü normal sürece geçişi başarılı bir şekilde atlatmak istiyoruz. Türkiye bu konuda iyi bir sınav verdi. 9 milyon 400 bin civarında aşı yapıldı. hatta İzmir’de 626 bin aşı yapıldı. Aşı süreci, takip ve denetim sürecini izleyerek normale dönüşü toplum olarak başaracağımıza inanıyoruz. Kuralların sıkı takibini hep beraber yapmamız lazım.”



Hedef, mavi il olmak


İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de dinamik denetimler başladı. İlimizde 13 bin denetim elemanı sahada. Hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşların normal hayatına en kısa sürede geçmesi temennisi ile bu süreç başlatıldı. İnşallah vatandaşlarımızla evrensel kurallarına riayet ederek, işyerlerinde bulundurması gereken müşteri kapasitesini aşmayarak, hijyen kurallarına riayet ederek İzmir’i en kısa sürede daha iyi kategoriye taşıyacağız. Hedefimiz en kısa sürede mavi iller arasına katılmak ve İzmir’de olağan hayatı yaşamaya başlamak. Bugün okullarımızı ziyaret ettik. Uzaktan eğitimin öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin gayreti ile gayet başarılı yürütüldüğünü gözlemlemiş olduk. Daha iyisini hedefliyoruz. Denetimler sıklaştırılarak devam edecek. Rakamlar daha iyiye doğru evrildiğinde İnşallah hayatı da daha normal yaşamaya başlayacağız” sözlerine yer verdi.



Erdil, programı kapsamında İzmir İl Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası Erdil, İzmir’deki bir alışveriş merkezinde bulunan kafe ve restoranları da denetleyecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.
Gaziantep Selçuk İnan: "Kazanamadık ama kaybetmedik de" Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Selçuk İnan, Hatayspor maçının ardından, "Kazanamadık ama kaybetmedik de. Son 3 maç bizim için final olacak" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında küme düşme hattını yakında ilgilendiren maçta Hatayspor’u konuk etti. Zorlu maç, karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 35’e, Hatayspor ise 34’e yükseltirken iki takım da düşme hattından yukarı çıkamadı. "Son 3 maç bizim için final olacak" Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, maç sonu düzenlenen basın toplantısında galip gelemedikleri üzgün olduklarını söyledi. Selçuk İnan, Oyuncularım iyi mücadele etti. O yüzden teşekkür ediyorum. Bugün içeride oynadık, belki de bu bir avantaj ama bu stresi yönetmek kolay değil. Bugün rakipten üstündük. Birçok istatistikte biz öndeydik. Oyuncularım bugün oyun anlamında görevlerini yaptılar. Ama sonucu alamadık. Bu nedenle üzgünüm. Son maçlarda çok pozisyona girdik ama kazanamadık. Bu nedenle çok üzgünüm. Bu durumda her maç final. Son 3 maçımız kaldı. Bu maç bizim için final niteliğindeydi. Kazanamadık ama kaybetmedik de. Bu süreçte her takımın ne sonuç alacağı belli olmuyor. Oyuncularıma da bunu söyledim. Son 3 hafta bizim için final olacak. Son maçlar için elimizden geleni yapıp ligde kalmaya çalışacağız. Son maçlarda kendi işimiz kendimiz görebiliriz. Ben takımımın istatistiklerine bakıyorum. Buna baktığımız zamanda da rakipten çok üstünüz. Bu durumlarda futbol oynamak kolay değil. Bir takımda kısa sürede bir şeyleri değiştirmek de kolay değil, alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Önde oynamak, oyunu ön alana yaymak için zaman lazım. Bu konuda ben de takıma çok yüklendiğimi düşünüyorum ama kolay değil. Penaltı kaçırdığımız için de üzgünüz, Draguş da üzgün ama futbolda bunlar. Bundan sonra her şey bizim elimizde. Karagümrük, Adana Demir ve Pendik ile oynayacağız. Bu maçları şansın da yardımıyla kazanıp ligde kalmak istiyoruz. Taraftarlara da destekleri için teşekkür ediyorum. Sonuna kadar bizi desteklesinler, yanımızda olsunlar. Sonuca göre biz her türlü tepkiyi göstermek de onların hakkı" ifadelerini kullandı.