YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 16:11

İZMİR’İN BİLİM ŞAMPİYONLARINI VALİ ÖDÜLLENDİRDİ

A
A
A
İZMİR’İN BİLİM ŞAMPİYONLARINI VALİ ÖDÜLLENDİRDİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Biliminsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda dereceye giren Özel Yamanlar Eğitim Kurumları’nın 36, İzmir Fen Lisesi’nin 1 öğrencisi, valilik tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Karşıyaka İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ödül törenine İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Rıfat Sait ve Aydın Şengül’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda dereceye giren öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildiğini hatırlatan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Başarılı öğrencilerimiz zaten bakanlık tarafından ödüllendirilmişti fakat İzmir’i gururlandıran öğrencilerimizi bir de kendi aramızda ödüllendirmek amacıyla bu ödül törenini düzenledik" dedi.
Kıraç, “Başarının tek sahibi yoktur, bu başarı İzmir’in başarısıdır. Yamanlar Eğitim Kurumları’nı 37 madalya aldığı için ayrı bir yere koyarak kutluyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu tek başına bir başarı değil. Genellikle öğrenciler başarısız olduğu zaman, ’İyi çalışmıyor’ diyoruz. Ortada bir başarı varsa öğretmen, veli ve öğrencilerindir. Anne ve babalarıyla ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Türkiye genelinde dağıtılan madalyaların yüzde 30’unu İzmir’e kazandırdığınızı görüyorum. Bu, altı çizilecek ve alkışlanacak bir tablodur. İzmir’in en büyük eksikliği, yurtdışındaki tanınırlık oranının çok düşük seviyelerde olmasıdır. Bu olimpiyat ve diğer yarışmalarda İzmir, aldığı madalyalarla hak ettiği tanınırlık oranıyla önemli bir merhaleyi kat etmiş oluyor" diye konuştu.
Bilim yarışmalarına yurtdışında son derece önem verildiğine dikkat çeken ve bunu bir örnekle anlatan Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise şunları söyledi: "Bundan 5 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri, Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda altın madalya alamamıştı. Bende hasbelkader o tarihlerde oradaydım. ABD nasıl altın madalya alamaz diye halk ayaklandı ve yapılan baskılar sonrası eğitimden sorumlu bakan görevden alındı. Dünya bilim olimpiyatlarını bu kadar önemsiyor. Bizde gereken önemi ve desteği vermeliyiz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.