GENEL - 25 Ocak 2012 Çarşamba 17:52

İZMİRLİ VAİZDEN ŞAŞIRTAN İDDİA

A
A
A
İZMİRLİ VAİZDEN ŞAŞIRTAN İDDİA

İlahiyatçı Yazar Necdet İçel, "Ayın dünyadan uzaklaşması demek okyanusların kabarması kutuplarda buzullar çözülerek sular altında kalması demektir. İlk defa suların altında kalacak ülke Hollanda’dır" dedi.
İzmir’in Foça İlçesinde, Foça Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Fokeday) tarafından düzenlenen "İnsanın Kendi Hakikati İle Yüzleşmesi" konulu konferansa İzmir Merkez Vaizi İlahiyatçı Yazar Necdet İçel konuşmacı olarak katıldı. Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Fokeday üyeleri ile birlikte 300 kişi katıldı. İçel, insanların dünya ve ahiret hakikatleri ile yüzleşmesi gerektiğini, Kur’an ayetleri ışığında açıklamalı bir şekilde katılımcılara anlattı.
REENKARNASYON DİYE BİR ŞEY YOKTUR
İlahiyatçı Necdet İçel, insanoğlunun dünya aleminde çok az kalacağını, ancak dünya aleminin ebedi saadeti kazanma veya kaybetme adına çok önemli bir sınav alemi olduğunu ve insanoğlunun dünya alemindeki sınavını vermeden diğer aleme gitmesi durumunda bir defa daha dünya alemine geri gelme şansı bulamayacağını anlattı.
Reenkarnasyon diye bir şey olmadığını anlatan İçel, şunları söyledi: "Onun için bu alemde sıhhatimiz, şartlarımız ve ömrümüz müsait iken öyle yaşamalıyız ki öbür aleme gittiğimiz zaman ’keşke keşke’ demek yerine, ’dünyada ne güzel vazifemi yerine getirmişim elhamdülillah’ diyebilmeliyiz."
İSLAMİ HAYAT SULANDIRILMIŞ DURUMDA
Konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy’un, "Adam aldatmaksa maksat aldanan yok nafile. Kaç hakiki Müslüman gördümse hepsi makberdedir. Müslümanlık bilmem ama galiba göklerdedir" adlı sözlerine dikkat çeken İçel, günümüzde İslami hayatın, ahlak anlayışının ve inancın sulandırıldığını, bozulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Müslümanlık nerede? Bizden gitmiş, insanlık bile gitmiş günümüzde hakikatlere karşı gözlerini kapayan kör insanların hayatını tasvir ediyoruz. Hakikat ile yüz yüze gelmemiz lazım."
Ölümün asla şakası olmadığını anlatan İçel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat bizlerin hayatı sulandırırken, şehvete fani arzulara dönük yaşarken en büyük mazeretimiz; ’Canım sadece ben mi yaşıyorum? Baksana alemde benim gibi. Alem ibadet ile alakalı yaşamıyor. Onlar delide ben mi akıllıyım?’ Elalemin şeytanca yaşayışını kendi berbat yaşayışına mazeret göstermek aldanmışlık ve hayatın hakikatine karşı göz kapamışlıktır."
KIYAMET KOPTUĞUNDA İLK ÖNCE SULAR ALTINDA KALACAK ÜLKE HOLLANDA’DIR
Kısa bir süre Amerika seyahatinde bulunduğunu ve bir süre Amerika’da kaldığını anlatan İçel, şöyle konuştu: "Bizim, Türkiye’de her ilde bir üniversitemiz oldu. Üniversitelerimizin sayısı 100’ü buldu diye seviniyoruz. Koskoca Osmanlı mirası olan ülke Amerika’nın sadece Boston şehrinde 120 tane üniversite olduğunu gördüm."
Bu üniversiteler arasında Amerika aya gitti mi gitmedi mi? diye ilmi münakaşaların olduğunu öğrendiğini anlatan İçel, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer onlar gittilerse aya, ay hakkında ne diyorlarsa bugünde 14, 15 asır önce Kur’an-ı Keriminde dediği odur. Kur’an da ay gece ayeti olarak anlatılmaktadır. Ay, fitneci, bozguncu demektir. Ay dünyanın dengesini bozacak kıyametin kopmasına sebebiyet verecektir. İlim bize diyor ki; ’Ay dünyadan yavaş yavaş uzaklaşıyor. Ayın dünyadan uzaklaşması demek okyanusların
kabarması kutuplarda buzullar çözülerek sular altında kalması demektir. İlk defa suların altında kalacak ülkede Hollanda’dır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı Belediyesi: “Gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır” Gölbaşı Belediyesi toplanan sokak hayvanlarının rehabilite edildikten sonra yasa gereği alındıkları yerlere tekrar bırakılacağını duyurdu. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, bir çocuğa sahipsiz sokak köpeklerinin saldırması sonrası olay yerine gelen Gölbaşı Belediyesi ekipleri, köpekleri toplamaya başladı. Köpeklerin toplandığını gören bir grup vatandaş belediye ekiplerine karşı çıktı. Vatandaşların zorluk çıkartmasının ardından ekipler yakaladıkları köpekleri barınaklara götürdü. Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Gölbaşı Belediyesi, hayvanların rehabilite sürecinin ardından alındıkları yere bırakılacağını ve tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Gölbaşı Belediyesi tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün ve bugün okul, üniversiteler kampüsü ve hastane çevresinde çok sayıda sokak hayvanının bulunduğu ihbarı çağrı merkezimize ulaşmıştır. Bir çocuğumuzun panikleyerek kaçarken yaralanması üzerine ekiplerimiz tarafından bölgede çalışma gerçekleştirilmiştir. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak tetkik ve kontrollerin ardından, gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokak köpekleri beslenmesi, tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılmasının ardından tekrar alınan yere bırakılması zorunludur. Belediyemiz can dostlarımızı sahiplendirme, bakım ve rehabilitasyon konularında da sürekli olarak çalışmalar yürütmeye devam edecektir. Bizler, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, herkesin huzur ve güven içinde olduğu daha yaşanabilir bir Gölbaşı için çaba sarf ediyoruz. Geçmişte yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak ve gelecekte benzer durumların tekrarlanmaması için her türlü önlemi almaya kararlıyız. Bugün yaşanan ve kabul edilmesi mümkün olmayan tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında incelemeler ivedilikle başlatılmıştır. Kıymetli hayvanseverlerimizin hassasiyetini anlıyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”