YEREL HABERLER - 09 Kasım 2013 Cumartesi 17:45

Çöplükte Aday Adaylığı Açıklaması

A
A
A
Çöplükte Aday Adaylığı Açıklaması

AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı görevinden Belediye Başkan aday adayı olmak için istifa eden Adnan Yılmaz, aday adaylığı açıklamasını bin 500 kişinin katıldığı bir törenle yaptı. Adnan Yılmaz, Harmandalı çöp depolama alanında bulunan soruna dikkat çekmek için sinevizyon gösterisi ve çöp depolama alanında çekilmiş fotoğraflar ile süslenmiş bir fotoğraf sergisi haline getirilmiş, konteynır önünde basın açıklaması yaptı. Yılmaz’ın hedefinde Çiğli Belediyesi ve Büyükşehir vardı.
AK Parti'nin diğer aday adayları Sıddık Soysal, Dr.Galip Öztürk, Celal Ovagül ve Celal Atik ile yeni İlçe Başkanı Özgür Kaner'in de hazır bulunduğu toplantıda Yılmaz basın açıklamasında sözlerine birlik ve beraberlik çağrısı ile başlarken şöyle devam etti: “Birlikte doğup büyüdüğümüz bu topraklarda yerel hizmetin karşılığını alamadığınızı biliyorum. Ancak Ataşehir’in penceresinden bakan çocukla Harmandalı’ dan, Güzeltepe ve diğer gelişmemiş bölgelerin penceresinden bakan çocukların bir olmadığını da biliyoruz. Sosyal sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz. Yarın bu insanlar bizim geleceğimizi kuracaklar. Ne ekiyorsak onu biçecekler. Biz hizmette yarış diyerek talip oluyoruz. İdeoloji deyip geleceğimizi karartmıyoruz.”
"Çiğli’de sizlere en üst düzeyde hizmet boynumuzun borcu" diyen Yılmaz, “Sizlerin yaşam alanlarını düzenleyeceğiz. Engelli kardeşlerimiz, 24 saat ilçe içerisinde ihtiyacını giderebilmeli. Şehit ve gazi ailelerinin, garibanların ve engellilerin unutulduğu ve yok sayıldığı güzel ilçemde onlardan özür dileyerek onların sesi olacağımızı belirtmek istiyorum. Şuna özellikle dikkat çekmek istiyorum, toplumsal refahın yayılması, toplumsal barışın güçlenmesi ve sosyal yaralarımızın sarılması anlamında var gücümüzle çalışacağız. Bizler bu topraklarda tıpkı mazide olduğu gibi, sevgi ve hoşgörünün, adalet ve barışın yaygınlaşmasını istiyoruz.” dedi.
BİRLİK BERABERLİĞİMİZ BOZULMAZ
Neden aday olduğunu açıklayan Adnan Yılmaz, “Hedefimiz istikrar ve güveni muhafaza ederek, kalkınma, büyüme, gelişme yolunda emin adımlar atmaktır. İlçe Başkanlığı görevine geldiğimiz günden bu zamana kadar, salı ve perşembe günleri yapmış olduğumuz halk günleriyle geçmişte ilçemizde kurumlarla, millet arasında örülmüş olan duvarı ortadan kaldırmaya çalıştık ve başarılı da olduk. Vatandaşla aramızdaki güçlü bağı kurmak amacıyla halk günleri ile sahiplenmek ve onların sesi olmaya çalıştık. İlçemizde gariban engelli özürlü fakir ve kimsesizleri güçlü konuma ulaşmasını sağlamaya çalıştık. Çalışmalarımızı engellemek isteyenler, hakkımızdaki olumsuz sözlü tacizleriyle hizmeti saklamaya çalıştılar. Hizmet yerine, aramızda kardeş kavgası çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi bozmak istediler. Bizim bunlara vereceğimiz en iyi cevap, göstereceğimiz dayanışma olacaktır. Hiçbir güç, hiçbir musibet, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir.” dedi.
CHP GERİLİM SİYASETİ YAPIYOR
CHP’nin gerilim siyaseti yaptığı vurgulayan Yılmaz sözlerine söyle devam etti, “Siyasette, demokraside, ekonomide, kültürde, sanatta, sporda, sosyal yaşamda başarısızlıklarla dopdolu büyük bir köyden bahsediyoruz. Burada gerilim siyaseti yapılıyor. İzmir'i ve Çiğli'yi kale ilan ettiler. Hiç kimsenin Çiğli’nin hür iradesini ipotek altına almaya hakkı yoktur, olamaz. Biz, Çiğli’de yaşayan bütün vatandaşlarımıza adil hizmet götürmekten yanayız. Biz Ataşehir’e nasıl bakıyorsak diğer mahallelere de öyle bakacağız. Çünkü biz rantın değil, tüm mahallelerin ortak partisiyiz. Biz milleti temsil ediyorsak, onların hakkını hukukunu ve hürriyetini savunmak bizim boynumuzun borcudur. İnsanlarımızın huzur içinde, barış içinde yaşayacağı bir Çiğli’yi imar edeceğiz.”
KOCAOĞLU'NA YÜKLENDİ
Harmandalı çöp depolama alanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklenen Yılmaz şunları söyledi. “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2007 yılında yaptığı açıklamada ‘Harmandalı çöp depolama alanının ömrü tamamlanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu bir heyet oluşturulacak ve burada yazılacak rapor ile bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmalar yapılacak’ demişti. Ancak, aradan geçen zaman içerisinde bununla ilgili çelişkili açıklamalar devam etmiştir.” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.