YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 10:54

Ödemiş Merkezli Ceıpes Türkiye’den Bir Proje Daha

A
A
A
Ödemiş Merkezli Ceıpes Türkiye’den Bir Proje Daha

Merkezi Ödemiş’in Kurucuova köyünde bulunan “Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması için Uluslararası Merkez Derneği” (CEIPES Türkiye) uluslar arası projelerle yabancı konukları Ödemiş’e getirmeye devam ediyor.
CEIPES Türkiye bu kez hazırlamış olduğu “Genç işsizlik - Work youth work” adlı projeyle 6 farklı ülkeden 28 katılımcıya Ödemiş’te ev sahipliği yapacak. 25 Kasım-3 Aralık tarihlerinde yapılacak proje çalışmaları Ödemiş Belediyesi Kongre ve Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilecek.
25 KASIM-3 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA
Ermenistan, Moldova, Macaristan, Ukrayna, Sırbistan ve İtalya’nın katılım gösterdiği proje tek ayaklı olarak Ödemiş’te hayata geçirilmiş olacak. Bir hafta sürecek faaliyetlerin “T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) aracılığıyla Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Gençlik Programı Eylem 3.1” kapsamında gerçekleştirilen eğitim kursu çalışması olduğunu belirten CEIPES Türkiye Başkanı Tahsin Kırkar, “Bu Eğitim Kursu Türkiye’deki ve Avrupa'daki gençlerin işsizlikle birlikte gelen dışlanma ve yoksulluğun oluşturduğu büyük riskten daha fazla etkilendiği göz önüne alınarak geliştirilecektir. Genç istihdamını desteklemek öncül görevdir ve bu bağlamda gençlik çalışanları çok önemli bir role sahiptir.
Gençlik çalışanlarının kapasitesini artırmak ve gençlerin sosyal haklara erişimini artırmak için gençlik istihdamını teşvik etmek ve yoksullukla birlikte gelen dışlanmaya karşı mücadele etmek amaçlanmaktadır” dedi.
ARTAN GENÇ İŞSİZLİĞİN NEDENLERİNİ ARAŞTIRACAKLAR
Projenin hedeflerini de sıralayan Kırkar, “Projenin temel hedefleri, Türkiye’deki ve Avrupa’daki genç işsizliğinin başlıca neden ve sonuçları hakkında katılımcıların anlayışını geliştirmek ve insan hakları perspektifinden yeniden nasıl çerçevelendirileceğini öğrenmek, Avrupa ve ortak ülkelerdeki gençlerin istihdamındaki temel politikalar hakkında bilgi edinmek ve artan gençlik işsizliğiyle ilgili anahtar faktörleri içeren temel bilgi edinmektir.
İstihdam proje ve stratejileri geliştirmek ve bu bağlamda temel bilgi sağlayarak gençlerin aktif katılımının önemi konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra gençlik istihdamı alanında yaygın eğitimin değerini güçlendirmek, gençlik istihdamı üzerinde çalışırken ağ iletişimi ihtiyaçlarını farketmek ve temel ağ stratejileri geliştirmek, girişimciliğin önemi üzerine tartışmayı teşvik etmek ve gençlik çalışanlarının bunu yaygın eğitim yoluyla nasıl teşvik edebileceğini üzerine düşünmek de hedeflerimiz arasındadır.
Spesifik bir konu olan imkanları kısıtlı gençlerin istihdamıyla ilgili tartışmayı teşvik ederek, genç istihdamı üzerine en iyi uygulamaları paylaşarak eğitim kursunun sonuçlarının çoğaltılması için takip projeleri oluşturup Avrupa ve gençlik ve istihdam alanındaki komşu ülkelerde STK'lar arasındaki işbirliğini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Kırkar şöyle devam etti: “Toplantımız yaygın eğitim kapsamında diyalog ve iletişime bağlı öğrenmeye dayalı olarak belirlenmiş bir metot ışığında ayrıca katılımcıların deneyimlerinden de yararlanılarak aktif dinleme, düşünme ve işbirliği içinde geliştirilecektir. Eğitimin hedef grubu gençlerle çalışan gençlik çalışanlarıdır. Ödemiş Belediyesi’ne de ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 4. Aşama Raylı Sistem ihalesi yapıldı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 12 milyar 449 milyon 604 bin lira olarak açıklanan projeye 5 firma teklif sundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen e-ihaleye 5 firma katıldı. Bir firmanın dosyası yetersiz olduğu için dört firmanın teklifi geçerli sayıldı. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı İhalesi, ihale komisyonunun teklif dosyalarını detaylı incelemesi ve değerlendirmesinden sonra sonuçlanacak. Antalya’da daha konforlu ve hızlı toplu taşıma hizmeti sunacak projeyle Antalya trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak. Antalya metro ile tanışacak 4. Aşama Raylı Sistem Hattı’nın ilk etabı, Konyaaltı ilçesinde Akdeniz Bulvarı’ndan (Serbest bölge) başlayacak. Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edecek 4. Aşama Raylı Sistem Hattı, Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra yerin 30 metre altına girecek. Yer altından Meltem’e dönerek, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Defterdarlık önüne ulaşacak. Yine yer altından Güllük-100. Yıl’ı keserek Muratpaşa Cami’ne uzanan hat, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinde yerin üstüne çıkarak Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3. Aşama Raylı Sistem Hattı’na bağlanacak. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı projesiyle Antalya ilk kez metro ile tanışacak. 6 battı çıktı, 16 durak ve 14 üstg eçit yapılacak Antalya 4. Aşama Raylı Sistem Hattı ilk etabı ihalesi ile 17 adet tramvay aracı, vagon temini de yapılacak. Proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 11 hemzemin ve 5 yeraltı durağı olmak üzere 16 durak, 14 yaya üstgeçidi yer alacak. Projede Antalyaspor ile Falez Kavşağı arasındaki taşıt yolu yer altına alınarak uygulanacak 100. Yıl Yaşam Alanı projesiyle, yeni bir yeşil alan ve kültür-sanat merkezi kazandırılması planlanıyor.