YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 17:36

İşkur'dan İşletmelere Yeni İşçi Çalıştırmada Finansman Desteği

A
A
A
İşkur'dan İşletmelere Yeni İşçi Çalıştırmada Finansman Desteği

İzmir Ticaret Odası (İZTO), KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında İzmir Ticaret Odası'nda, ‘Sizi Destekliyoruz, KOSGEB-İŞKUR Maddi Destekleri’ konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, "Tüm işletmelerimizi işbaşı eğitim programından yararlanmaya davet ediyoruz. Çağırıyoruz, yalvarıyoruz" dedi.
İzmir Ticaret Odası (İTO) üyesi Ali Yılmaz'ın oturum başkanlığını yaptığı toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Güney Hizmetleri Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı ve ticaret odası üyeleri katıldı.
"KOSGEB İŞBİRLİĞİ İLE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİYORUZ"
Açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi," KOSGEB, eskiden biliyorsunuz sadece sanayicilere destek veriyordu. Tüccarlarımızın büyük bir bölümü KOSGEB’den destek alamıyordu. Bugün KOSGEB Odamızın da ısrarlı girişimleri sonucunda üyelerimizin büyük bir çoğunluğuna hizmet veren bir kuruluşa dönüştü. Bugün sanayi ayrımı yapılmıyor. Tüccarlarımızı da destekliyor. KOSGEB ile bir çok işbirliğimiz oldu. KOSGEB üyelerimize kredi verdiği zaman, KOSGEB adına evrakları toplayıp KOSGEB Müdürlüklerine ilettik. KOSGEB’in destek mekanizmalarını üyelerimize anlattık. Hala da anlatmaya devam ediyoruz.KOSGEB toplantılarını, etkinliklerini üyelerimize duyuruyoruz" dedi.
KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini anlatan Eskinazi, şunları söyledi: “KOSGEB işbirliği ile Odamızda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi veriliyor. Yeni girişimcilerin iş hayatına atılması için destek veriyoruz.İzmir Bilimpark’ın kuruluşu ile birlikte KOSGEB ile ortak projeler gerçekleştireceğiz.KOSGEB desteği ile üyelerimizi yurtdışına götürüyoruz. KOSGEB’in fuar, yurtdışı iş gezisi desteği, nitelikli eleman istihdam desteği gibi desteklerini üyelerimiz mutlaka incelemeli. Bu destekleri çok etkin kullanan üyelerimiz var, bilmeyen üyelerimiz için de bu tip toplantıları düzenliyoruz.”
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA DAVET EDİYORUZ, ÇAĞIRIYORUZ, YALVARIYORUZ
Toplantıda, işkurun faliiyetlerini anlatan Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, işletmeleri işbaşı eğitim programlarından faydalanmaya davet ederek, "Biz, 2013 ve özellikle 2014 yılını, en önemli ve en pratik kaynak kullanım alanı olarak gördüğümüz, İşbaşı eğitim programlarına yeni bir yaklaşım olarak belirledik. Yani, işletmelerimiz eleman bulamadıklarından yakınıyorlar. İşsizler iş bulamadıklarından yakınıyorlar. Biz, bu alanda eşleşmeyi yapamadığımızdan ve işvereni de memnun edemediğimizden bahsediyoruz. Bunun bir de finansman boyutu var. Finansman sorunun çözülmesi açısından, iş başı eğitim programımız on numara bir program. İzmir'deki tüm işletmelerimizi bu iş başı eğitim programından yararlandırmaya davet ediyoruz. Çağırıyoruz, Yalvarıyoruz. İşbaşı eğitim programı, bir nevi staj programıdır. Eğer ki, iş yerinizde çalışan işçi sayısı 2 ve daha fazla ise 10 işçiye kadar ilave alacağınız bir işçi; 10 işçiden fazlaysa çalışan işçi sayınız, yüzde on oranında yüz atmış işgünü boyunca, ücretini, genel sağlık sigortası primlerini ve tüm masraflarını biz karşılıyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.