YEREL HABERLER - 31 Mart 2014 Pazartesi 13:52

Menemen'de Başkan Şahin "dördüncü Yıldız"ı Taktı

A
A
A
Menemen'de Başkan Şahin "dördüncü Yıldız"ı Taktı

BAŞKAN ŞAHİN: "HERKESE HİZMET EDECEĞİZ"
(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
İzmir'in Menemen İlçesi'nde üç dönemdir başkanlık koltuğunda oturan CHP'li Tahir Şahin, bir kez daha seçimden zaferle çıktı. Başkan şahin, Cumhuriyet Meydanı’nda hemşehrileriyle zafer kutlaması yaptı. 15 yıldır hizmet ettiği Menemen’de en uzun süre görev yapan Belediye Başkanı olan Tahir Şahin’e 4 yıldızlı rozeti, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, binlerce Menemenlinin sevgi gösterileri eşliğinde taktı.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Menemenli, Belediye Başkanı Tahir Şahin’i büyük bir coşkuyla karşıladı. “Başkan Şahin”, “Menemen seninle gurur duyuyor”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atan hemşehrilerinin sevgi seline, karanfiller sunarak karşılık veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Benim iki ailem var, birisi Şahin Ailesi, diğeri Menemen Ailesi’dir. Bu güzel ilçemize hizmet etmek benim için büyük bir onur. Herkesin o kadar çok büyük emeği var ki üzerimizde, ama hiç kimse kuşkulanmasın bu emeğinize layık olacağım. 15 yıl çalıştım, daha çok çalışacağım. Bizim için hem çalışmak, hem namuslu olmak çok önemli.Ben değil, Menemen kazandı, sizler kazandınız”dedi.
HERKESE HİZMET EDECEĞİZ
Menemen’i ortak akılla, herkese eşit hizmet anlayışıyla yönetmeye devam edeceğini ifade eden Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Biz mevcut hükümet gibi kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hepimiz tek vatan diyoruz. Bu millet tek millettir ki; bu milletin adı Türk Milleti’nden başkası değildir diyoruz. Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı’nda kanla irfanla sulanmış ay yıldızlı bayrağımızın tek bayrak olduğunu söylüyoruz. Hiç kimseyi dışlamayacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. %51’de alsak, %51 bizden yana demeyeceğiz. Demokrasini özü, azınlığın haklarını korumaktan geçer, ey iktidar duy bunu.”
MENEMEN'İ DEĞİŞTİRDİK
"Menemen’i değiştireceğiz dedik, değiştirdik. Değiştirmeye de devam edeceğiz” sloganını ortaya atarak, “Menemen’i daha ne kadar çağdaş anlamda yukarı çıkarabiliriz” demek istediğini ifade eden Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen’de seçim bürosu açılışında bu slogana atfen “Başkan ne güzel söylemiş, siz Başkan’ı değiştirin diyor” şeklinde konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a şöyle seslendi: “Ne demek istediğimizi anlamayacak kadar çağdaşlıktan, aydınlıktan yoksun kalmış olacak ki Binali Yıldırım, ‘Başkanı değiştirin’ demişti. Biz de cevabımızı vermiştik. ‘Menemen’in değil, Tahir Şahin’in başına yıldırım düşse, ne Menemen’de Tahir Şahin’i değiştirebileceksiniz, ne de İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nu değiştirebileceksiniz’ demiştik. Öyle olmadı mı?”
Menemen için çalışmaktan yorulmayacağını söyleyen Başkan Tahir Şahin, Büyük Önder Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözü ile konuşmasını tamamladı. Havai fişek gösterileri ile renklenen Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar, vatandaşların hep birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı söylemesi ile sona erdi. CHP’lilerin coşkusu daha sonra sokaklara taştı, ilçe merkezinde yaya ve araç korteji yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildi Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonun belli olacağı Play-Off gruplarında mücadele eden Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildiği duyurdu. Geçtiğimiz gün Söğüt İlçe Stadı’ndan oynana Söğütspor-1308 Osmaneli Belediyespor maç sonunda yaşanan olaylar sonrası 10’u biber gazından etkilenen 14 kişi hastanelik olmuştu. Ardından İl Spor Güvenlik Kurulu yarın Osmaneli İlçe Stadı’ndan oynanacak olan Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü- Söğütspor maçını ’Güvenlik Tedbiri’ nedeniyle Pazaryeri İlçe Stadı’nda seyircisiz bir şekilde oynanmasına karar verdi. Tepki gösterip ligden çekildiler Yaşanan bu olaylardan sonra Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi yazılı bir açıklama yaparak ligden çekildiğini duyurarak, "Bilecik Valiliğini almış olduğu karar doğrultusunda Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor arasında yarın oynanacak olan maçın tarafsız saha olan Pazaryeri İlçe Stadına alınması kulübümüze sorulmaksızın karar verildiği tarafımıza bildirilmiştir. Oysa ki Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor ile yaptığımız ilk Play-Off karşılaşmasına tek bir seyirci bile götürmeden Söğütspor sahasında oynanıp gelinmişti. Bizim kulüp olarak beklentimiz Söğütspor Kulübü’nün de seyirci getirmeden buradaki müsabakanın Osmaneli İlçe Stadından oynanıp gitmesi yönünde. Ne var ki valiliğimiz böyle bir karar almışsa bizim de bu ligde mücadele eden bir kulüp olarak, bu karara uyma zorunluluğumuz var. Bundan kaynaklı olarak Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi olarak aldığımız karar doğrultusunda 2023-2024 Play-Off gruplarından çekildiğimiz belirtmek isteriz" dediler.