YEREL HABERLER - 18 Nisan 2014 Cuma 13:34

Dünyanın En İyileri İzmir Amerikan Koleji’nde

A
A
A
Dünyanın En İyileri İzmir Amerikan Koleji’nde

Dünyanın en büyük üniversiteleri arasında sayılan Yale, Stanford, UPENN ve Columbia Üniversitelerinin temsilcileri, ilk kez geldikleri İzmir’de, eğitim kurumlarını Özel İzmir Amerikan Koleji öğrenci ve velilerine tanıttılar.
Dört ünlü üniversite, üniversite eğitimlerine yurtdışında devam etmek isteyen öğrenci ve velilerini bilgilendirmek üzere Özel İzmir Amerikan Koleji’ne geldiler. Başarılarla dolu köklü geçmişlerini ve kurumlarının eğitim sistemini anlatan yetkililer, Amerika’da okumak, üniversitelerin kayıt şartları ve prosedürü, bir başvuruyu diğerinden farklı kılabilecek özellikler nelerdir gibi sorulara da cevap verdiler.
İzmir Amerikan Koleji öğrencilerinin ilgisinden ve bilinç düzeyinden çok etkilendiklerini ifade eden üniversite temsilcileri, ziyaretlerinin bir bölümünde de diğer okulların yurtdışı üniversite danışmanları ile tanıştılar.
Özel İzmir Amerikan Koleji Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı James Boobar, “Her yıl öğrencilerimizin büyük bir kısmı yurtiçinde çok prestijli üniversitelere yerleşmeyi tercih ediyor. Ortalama %25 kadarı da üniversite hayatlarına yurtdışında devam etmeyi seçiyor. Bizlerin amacı, aynen Türk üniversitelerinde yaptıkları tercihler gibi, seçici olmalarını sağlamak ve yurtdışı üniversitelere başvuru sürecinde öğrencilere yol göstererek, süreci birlikte takip etmek. Yale, Stanford, UPENN ve Columbia Üniversiteleri, dünyanın en saygın üniversiteleri arasında bulunuyor. Öğrencilerimizin profili de bu üniversitelerin kriterlerine çok uyuyor. Her sene olduğu gibi bu sene de birkaç öğrencimiz bu okullardan kabul aldı. Bu gibi köklü üniversitelere kabul edilen öğrenci sayımızın gelecek yıllarda daha da artacağından eminiz.”dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir