YEREL HABERLER - 18 Nisan 2014 Cuma 15:20

Başkan Bakıcı “en Önemli Projemiz Kardeşlik”

A
A
A
Başkan Bakıcı “en Önemli Projemiz Kardeşlik”

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Çarşı Esnafı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’yı ziyaret ederek tebriklerini sundu. Başkan Bakıcı ziyarette işgaliye harçlarını 50 kuruşa indirmek için çalıştıklarını söyledi.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı Çarşı ve Garaj esnafını temsilen tebriklerini iletmek üzere gelen 15 esnafı ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yeni yönetimini makamında kabul etti. Tüm çalışmalarını esnafın lehine olacak biçimde yapmaya gayret ettiklerini söyleyen Başkan Bakıcı esnafa bir de müjde verdi.
İşgaliye harçlarının 2013 yılında alınan meclis kararı ve kanuni yükümlülükler nedeniyle metrekare başına 75 kuruş olarak uygulanmaya devam edeceğini ifade eden Başkan Bakıcı “asıl amacımız 50 kuruşa indirmek. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
“Esnafın kazanması demek Selçuk’un kazanması demektir” diyen Başkan Bakıcı’ya çarşı ve garaj esnafı temsilcileri de hayırlı olsun dileklerini iletti ve yapacağı tüm çalışmalara sonuna kadar destek olacaklarını belirtti. Selçuk için en önemli projelerinin “kardeşlik projesi” olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı “Birbirimize saygı içinde birlik beraberlik duygusu ile hareket edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. Başkan Bakıcı görüşmede garaj esnafına da bir müjde verdi ve Selçuk garajının en kısa zamanda görsel anlamda Selçuk’a yakışır biçimde düzenleneceğini ifade etti.
Öte yandan, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yeni yönetimi de yeni başkanları Hasan Turan öncülüğünde Başkan Bakıcı’yı ziyaret etti. Görüşmede göreve yeni başlayan iki taraf da bir birini tebrik etti ve başarı dileklerini iletti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.