YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 18:50

GEMİ SÖKÜMDE TÜRKİYE MODELİ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

A
A
A
GEMİ SÖKÜMDE TÜRKİYE MODELİ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

Türkiye`nin tek gemi geri dönüşüm tesislerinin yer aldığı İzmir`in Aliağa İlçesi, dünyaya örnek olmaya devam ediyor.
Basel ve Hong Kong sözleşmeleri temel alınarak gemi geri dönüşüm tesislerinde yapılan saha çalışmaları kapsamında; Basel sekreteryasından Susan Wingfield, Birleşmiş Milletler Çevre Programı temsilcisi Roy Watkinson (ingiltere), yine Çevre Programı`nın Pakistanlı temsilcisi Ahmad Aslam, Türkiye`deki temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları Sabriye Ayhan ve Ülkü Füsun Ertürk ile Denizcilik Müsteşarlığı uzmanı Burak Kemerci, gemi söküm bölgesine bir günlük çalışma ziyaretinde bulundu. Heyet`e, gemi söküm sahası ziyareti öncesi Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonu`nda, Türkiye`de gemi söküm tesislerinin edindikleri altyapı ve çevre koruma konularından yapılan yatırımları içeren slayt sunumu yapıldı.
Türkiye Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, Türk gemi geri dönüşüm sektörünün yaptığı çevre yatırımları ile dünyaya örnek olmaya devam ettiğinin söyledi. Şimşek, ``Gemi Geri Dönüşümü, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı ile Atıkların Bertaraf edilmesi konularını içeren Çalıştayı geçen yıl Pakistan heyeti ile gerçekleştirmiştik. Geçen süre içinde Türkiye gemi söküm modellemesi konusunda Pakistanlı meslektaşlarımızın ne kadarını başardığını gözlemlemek ve geçen süre içinde yapılan değişimleri izlemek için heyet çalışma ziyaretinde bulundu" dedi.
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanları ile gemi geri dönüşüm temsilcilerinin katıldığı toplantıda; Pakistan`da yapılan gemi geri dönüşüm çalışmalarını çevre ve işçi sağlığına daha uygun hale getirmek, çalışanların eğitim seviyesi ve yeteneklerini geliştirmek, atık yönetiminde uygulanacak yöntemleri belirlemek ve uygulamak, pakistandaki gemi geri dönüşüm standartlarını artırmak maksadıyla Aliağa gezisinin gerçekleştirildiği bildirildi. Aliağa`da uygulanan yöntemlerin, Pakistan tesislerinde de uygulamaya alınmasının hedeflendiği kaydedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir